Burak bir suredir konuyu takip ediyorsun. Arastirmayi da takip ediyorsun. Oyuncularin ozelliklerinin oyun tarafindan degistirildigini sen de biliyorsun. Simdi bu oyuncularin oyunda cikan profillerini gostererek bize ne kadar dogru bir is yaptin? Yani ne ise yaradi, ozellikle ben yukarida editor'de verilmis degerleri yazdiktan sonra.

kusura bakma Burak ama solda yaptigim smiley'i hak ettiren bir yorum bence. Dripling, hareketli halde iken topa hakimiyet ise, hareketli iken topu kontrol etme becerisi ise Ibrahimovic ile Anelka'yi karsilastirmak cok ama cok yanlis. Iki ayri dunyanin oyuncularindan bahsediyorsun. Birisi hizli, ve tipik genis alanda etkli olan bir kontra atak oyuncusu. Digeri o boydaki bir oyuncuda nadir gorulen teknige sahip olan ve daha cok yaraticiligi ve dar alanda bire birde basarisi ile one cikan bir forvet. Genis alanda topu ileriye tepip, pesinden hizli kosan oyuncunun dripling'i iyi degildir. Bunu anlatmakta zorlaniyorum saniyorum ki. Dripling ozelligi, bir oyuncunun topla hareketli halde oldugu zaman ne kadar yakin kontrol sahibi oldugunu gosterir. Tipki Tuncay'da oldugu gibi, Ugur'da da bu yakin kontrol yoktur. Anelka'da da yoktur. Ancak Ibrahimovic'de nispeten cok daha ust seviyededir.
Ozetler mi? Gercekten sadece ozetlere bakarak mi oyuncular hakkinda fikir yurutuyorsun?
Edu ve Lugano nispeten istikrarsiz oyuncular demek istiyorsun yani. Veya Zico takimini iyi motive etmeyen bir teknik direktor mu?
Tuncay'i yolladigimizdan farkli bir hale getirmediler zaten..

Sadece tackling dustu yanilmiyorsam.
Agresiflik, kararlilik, calisma orani gibi ozellikler ligimizin genelinde yuksek ancak aynisini teknik ozellikler icin, hatta defansif teknik ozellikler icin soylemek mumkun degil. Gokhan'da MR'den kirma bir DR oyuncusu. Ileri giderse geri donusu hizi sayesinde iyi olan bir oyuncu oldugu icin de arkasindaki biraktigi bosluklari pek zorlanmadan dolduruyor. Avrupa sampiyonasinda da goreceksiniz, eger goturulurse ve oynatilirsa, Gokhan'in defansif zaaflarini. Bosna Hersek ve Norvec maclarinda gordugumuz gibi. Zico'nun taktiginde Gokhan'in defansif zaaflarini gozlemleyemediginizi de o zaman kabul edersiniz belki.
Elano'ya editor'de bir goz atamani tavsiye ederim...