Quote Originally Posted by Sheriff View Post
Ne kadar doğru bir iş yaptım söyleyeyim abi, insanların isyan etmesine sebep olan bu hatamıdır özelliklemi yapılmştır bilmiyorum bu şeyin diyeyim açıklaması belki sende vardır da bizi bilgilendirirsin.. Bu bir hatamı yoksa kasıtlı yapılmış birşeymi, neden böyle?
Editor'de olan ozelliklerin oyunda farkli cikmasinin nedeni:

Diyelim ki her oyuncunun toplam 3 tane ozelligi var.. x, y ve z.

Oyuncu eger AMC ise (atiyorum), CA = 5x + 2y + 4z
Oyuncu eger DR ise (atiyorum), CA = 2x + 5y + 3z

Eger verilen ozellikler ve verilen CA bu formule uymuyorsa oyun kendiliginden ozellikleri degistiriyor. Mesela verilen ozelliklere goren hesaplanan CA, verilen CA'dan yuksekse, oyuncunun ozellikleri abartilmis kabul ediliyor ve oyun otomaik olarak ozellikleri dusuruyor. Eger verilen ozelliklerle hesaplanan CA, verilen CA'dan daha dusukse oyun otomatik olarak ozellikleri yukseltiyor.

Bu sistem gayet mantikli ve her ulke icin ozellik kriterleri yerine CA kriterleri kullanildigi icin kullanisli bir sistem.

Ancak SI 8.0.1 ve 8.0.2'de yukarida yazdigim ve bizim bildigimiz forumulleri oyunda degistirdi ve yani bizim tam kivaminda yaptigimiz oyuncular bazen abartili oldu ozellikleri oyun tarafindan dusuruldu (mesela Gokhan Gonul, Mehmet Topal, Christiano Ronaldo), bazilarinin da ozellikleri zayif kaldigi icin oyun tarafindan yukseltildi (mesela Alex, Elano, Ibrahimovic). Bu formulleri degistirirken de arastirmacilara boyle bir degisiklik yaptiklarini soylemediler. Sadece biz Turkiye arastirmasi degil, butun ulkelerin arastirmalarinda bu tip cok garip yukselme ve dusmeler var bu nedenle.

Ve bu nedenle de oyunda cikan ozelliklere gore yorum yapmak cok yanlis cunku o ozellikler bir cok oyuncu icin bizim verdigimiz degerler degiller. Oyunun kendine gore uydurdugu degerler. Yabi bir oyuncu cok iyi olmus, veya cok zayif olmus diye oyundan bakip yorum yapiyorsaniz, bu yorumun herhangi bir yarari yok cunku bu degerler buyuk ihtimalle arastirmacilarin verdigi degerler degil, oyunun uydurdugu degerler.

Eğer topla hareket ederken adam geçmek dribling değilse Zidane'de de dribling becerisi çok iyi değildi.. Ona da en fazla bi 15-16 giderdi..
Messi'de rakibini topla hareket ederken geciyor, Aaron Lennon'da. Ikisi de hizli oyuncu. Ikisi de rakibini geciyor. Birisinin topla hareket ederken kontrolu cok ust seviye, digeri rakibini geciyor ama topu ileriye tepip pesinden kosarak geciyor. Birisi direk kaleye dogru dripling ile gidebiliyor, kalabaligin icine topla girip cikabiliyor. Digeri cizgiden inerek orta yapiyor, bunu da rakibinden daha hizli oldugu icin veya rakibi yeterince cabuk yon degistiremedigi icin yapiyor.