Benim kötü araştırmacı olduğumu lanse edecek yerin burası değil, msn vasıtası ile veya özel mesajla benim araştırmacılıkta yaptığım yanlışları bana diyebilirsin.
Senin yaptığın yanlış, yorum yapıyosun yapıyosun, iyi güzel, sonra insanların nitelikleri ile alakalı ters yorumlar yapıyorsun. Tamam insanız, robot değiliz ancak burası Beşiktaş araştırması, eleştrileri, olması gerekenleri bu yönde yazalım.
Tartışılması gerekenler kişiler değil. Sonuçta 20 kişi araştırma şefi değil, 2 kişi araştırma şefi. Beşiktaş'ı da 20 kişi araştırmıyor. Ben Beşiktaşlıyım, başkası Beşiktaşlıdır. Biz buraya yorumlarımızı yazarız, Koray düşünür kararı verir.
Bak şimdi madem konu açıldı, sana Gordon konusunda açıklama yapayım:
Ekran 1:

Yuvarlak içindeki adamlar Gordon ve Necati.
Ekran 2:

Dikkat ettiysen Gordon sağdan gelen Erman Kılıç'ın koşu yolunu kapatmak için Necati'nin markajını bırakıyor ve atılıyor. Necati boş kalıyor.
Yaklaşık yarım saniye-1 saniye sonra:
Ekran 3:

Gökhan, Gordon'un düşüncesini anticipate edemediği için Necati'yi marke etmeye gidiyor ki bunu anticipate edebilecek defans oyuncusu bence ülkemizde yok, yaklaşık 0.75 saniye içinde.
Bana kalırsa, pozisyonda olması gereken şey, Gordon'un markajına devam etmesiydi ve Gökhan'ın ön direğe yapılacak ani bir sprinti veya yerden arkadan gelen Adriano'ya atılacak pası angellemek için pozisyon alması gerekirdi ki bunu bu pozisyonda yapmıştır.
Gökhan'ın bu pozisyonda zaafı varsa senin dediğin gibi marking zaafı değil, anticipation zaafıdır ve Türkiye'de bu kadar kısa süre içerisinde böyle bir kararı verebilecek defans oyuncusu görmüyorum ben.
Ekran 4:

Gökhan oktaki gibi Necati'yi marke etmeye gitse ve top Adriano'ya gitse ki orada Tandoğan loose zonal marking yapıyor, çok rahat ekarte edilir, gol olsa bu sefer Gökhan yerini boşaltıp hata yapmış olacaktı.
Dediğim gibi, Gökhan'ın zaafı varsa anticipation zaafı vardır ve çok görülmemelidir.
Ki Beşiktaş'ın savunmasında Nesta veya Ferdinand olsa çok aşırı farketmez bence çünkü etrafında oynayan hiçbir oyuncunun neredeyse defansif özelliği yok.
Last edited by Ilhan : 25.Mart.2008 at 03:52
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi