O pozisyon için çok net söyleyeceğim.
Kesinlikle kırmızı, boğaz bölgesi insan için en hayati tehlike taşıyan yerlerden biri.Kavga sırasında kimse boğaza vurmaz, direk ölüme sebebiyet verebilir.
Boğaza yüklenere oyuncuya sert bir tepki vermeye çalıştı Bobo, ne açıdan bakarsanız bakın agresif,tehlikeli bir hakeret.Hafif iterek ellerini kaldırmak yerine ilgi çekici bir şey yapmaya çalıştı.
Pozisyon öncesi itme nasıl oluyor anlayamadım? Uzun pas yok, kısa pas yaparken niye arka bölgeye koşu yapsın ki Bobo? Ofsaytta kalır o zaman..
Ufak tefek çekmeler olur, her maç 15-20 penaltı çıkar o zaman.
Hadi neyse bu verilse de verilmese de sorun değil, hakeme yaptığı anlaşılabilir değil.Yerdeki oyuncu ile ilgileniyor hakem, niye ittiriyorsun, niye tahrik ediyorsun hakemi? Bile bile yaptı, uzun bir ceza alacak muhtemelen.
Bugün hakemlerin itilmesine izin verirse MHK yarın hakem tartaklamasına ses çıkartamaz, o yüzden bu tarz hareketleri bırakın dokunmak bile yasak hakemlere.Profesyonelliğe hiç uymuyor, bu tarz şeylerden dolayı şampiyonluk bile gidebilir, sanırım en az 4-5 hafta ceza alacaktır sırf bu yüzden.

Originally Posted by
Murat Özdemir
Bobo'ya ceza geldi 50 bin dolar mı ne öyle bi ceza geldi
Merak etme Serkancım sene sonunda Şampiyon biz olacağız.Bu zamana kadar hiç konuşmadım şampiyonluk konusunda artık konuşuyorum

Ve bu yolda ki ilk kurban malesef siz olacaksınız.
Tam tersi ortaya konan futboldan dolayı bence hiç şansı kalmadı Bjk'nin ...
Fenerbahçe maçını kazansalar bile, Sivas ve Galatasaray'ın maç kaybetmesi lazım, ki Gs ile Bjk'nin maçı yok.Zaten Fenerbahçe maçını kaybettiği an Bjk'nin rakibi Kayserispor olur ancak.
Delgado, Bobo, Nobre, Serdar Özkan, Tello gibi oyuncular tamamen ileride oynuyorlar, orta sahaya hiç yardım edemiyorlar.
Üzülmez ve Ali Tandoğan hiç savunma yapamayan oyuncular, sürekli kademe hatası yapıyorlar.
Orta sahada alan daraltma sıfır, tamamen önliberoya kalıyor 30 metrelik alan.Rakip biraz çoğalabilirse elini kolunu sallaya sallaya geçiyor.
Koş&Koş oynayacak 4lü savunması yok Bjk'nin.
Toraman ve Gökhan Zan ortalamanın üzerinde stoperler ama yeterli değiller.
Cisse'nin olmaması da tuz biber ekti, ne Toraman ne Gordon ayağa pas yapabilecek oyuncular değiller, çıkarken oyun kurmakta zorlanıyor Bjk.
Orta alan açılınca Bjk istediği çabuk pas alışverişini yapamıyor, zaten Delgado'nun pas alışverişi ve top istopu bence yeterli değil, Delgado istop etmeye çalıştığında topun 7 metre açılmasını izlerken ben bile çıldırıyorum, Bjk'lılar nasıl katlanabiliyorsunuz? Dribbling yeteneği iyi ama bireysel oynayarak çok fazla maç kurtaramaz Bjk.
En son 90 dk. Gençlerbirliği maçını izledim, şunu söyleyeyim çok kötü oynayan Gençlerbirliği bile çok kötü yakalanmadı, orta sahada az çok pas yapabildiler.
Bu hali ile alan daraltan, defansı öne çeken, kalabalık orta sahada oynayan Fenerbahçe karşısında (bir de erken gol yerlerse) işleri çok zor, hemen ardından Sivas maçı var, Nobre sarı kart yerse forvette oynayacak yedek bir oyuncu da kalmayacak..
Last edited by Cengo : 25.Mart.2008 at 07:05
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı