1 ile 30 arası toplam 39 sonuç

Konu: İşte Yeni Formalar

Hybrid View

Quote Originally Posted by a.arıcı-11 View Post
    Zaten dediğin olay yansıtılmış yani dünyadan haberi olan herhangi biri turkuaz rengini görünce direk Türk rengi diyor yani bu renk görülünce akla biz geliyoruz zaten içinde de milletimizin adı geçmiyormu TÜRKuaz
    ama herkesin bu formaya karşı çıkmasının tek nedeni bence Fenerbahçe bu formayı kullandığı için olsa gerek
    Alakasi yok,bu formayi ilk kullanan takim Galatasaraydir,ozaman da begenmemistim bizim formamizi,simdi de Milli takim formasini begenmiyorum(turkuaz olan).Bana göre renklerimiz Kirmizi-Beyazdir,baska renk bizi temsil edemez.Tabi senin görüsün,baska birisinin görüsü daha da degişik olabilir,saygi duyarim.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by EmperoR View Post
    Alakasi yok,bu formayi ilk kullanan takim Galatasaraydir,

Bu formayı Olympiakos'a karşı Şampiyonlar ligi maçında deplasmanda giymiştik. Skoru yanlış hatırlamıyorsam 3-0 yenilmiştik. O açıdan Fenerbahçe ile ilgisini çözemedik ya neyse.

Ben neden böyle bir renk kullanıldığını herkes bilmesine rağmen yinede tekrarlamak istedim. Şunu belirttim. Öyle bir forma olsun ki bakıldığında bu Türkiye'nin formasıdır diye akıllara kazınsın.

Bizim böyle birşeye ihtiyacımız mı var? Önce bunu tartışmak gerekiyor. Hangi akla mantığa uyuyor bu. Göğsümüzde ki Ay-Yıldız bizim kim olduğumuzu yeterince belli ediyor. Adam kanalı açtığında kırmızı-beyaz renkler ve Türk bayrağını görünce bu acaba Nijerya mı diye düşünüyor?

İnsanların farklı tarz beklentisi vardı. Yani Nike'ın sabit hale getirdiği formadan herkes yakınıyordu. Türk bayrağını kaldır Çin bayrağını koy Türk forması bir anda sana Çin forması oluverdi. Herkes bunu eleştiriyordu. Tasarımcıları yok mu bu ülkenin tasarımlar yapılsın ve Nike verilsin. Nike'ta bu tasarımlara kendi logosunu vurarak üretime geçirsin. İstenen buydu. Nike ne yaptı gelin biz sizin renginizi değişelim dedi.

Türklere ait olan veya içinde Türk-Turk geçen herşeyi Milli değerlerimiz içine katarsak vay halimize.

Sene 1923... O zaman bulunan ilk isim, Türkiye karmasıydı (Türkiye muhteliti). Ama halk beğenmeyince gazeteler bir anket başlatıyor. Bu sırada birisi çıkarak ‘Milli Takım olsun’ diyor. ‘Milli’ ismi zaten o dönem milletin gönlünde yatmakta. Milli mücadele olmuş, ‘Misak-i Milli’ denilen anlaşma imzalanmış. Bu isim ortaya atıldığı anda bomba gibi patlıyor ve ‘Milli Takım’ adını alıyor.

Şimdi Turkuaz forma çok güzel bir forma olabilir. Ama Milli takım için bu renkte forma olmaz. Zaten bayılıyoruz turuncu, turkuaz böyle renklere. Giydik mi ettik mi ne modern ne farklı birşey oluyor değil mi? Başka ülkeler yapıyormuş. Bizim bayrağımız ve renklerimizin anlamı başka ülkelere benzemez.

Şimdi soruyorum. Bu bayrakta Turkuaz renk nerede var.

Mesaj Yetkileri