Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
31 ile 47 arası toplam 47 sonuç

Konu: Bobo'nun cezası belli oldu!

Nesil
    2007
    Yer
    Kocaeli

Şemsi o 2. resim ne öle yaw. O yumruğu da aşmış.

Nesil
    2007
    Yer
    Foruma katıldığınız yer

Çokta fark yok aslında, avuç içi açık Bobo'nun hareketinde..
    Haddini bilmediği için siteden uzaklaştırılmıştır.

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Bobo için 4 maç ceza gereğinden fazla olmuş..

Nesil
    2003

Bosu bosuna tartisiyorsunuz..

Usenmedim FIFA'nin disiplin kurallarini okudum...

Hakeme karsi:
    1. Hakeme sportmenlik disi hareket yapmak, asgari 4 mac ceza
    2. Hakeme fiili olarak saldirmak (dirsek atma, yumruk atma, tekme atma vs.), asgari 6 ay ceza
    3. Hakeme tukurmek, asgari 12 ay ceza

Hakem disinda sahada herhangi bir kisiye karsi:
    1. Asiri siddetli hareket, en azindan 2 mac ceza
    2. Sportmenlik disi hareket yapmak, asgari 2 mac ceza
    3. Fiili olarak saldirmak (dirsek atma, yumruk atma, tekme atma vs.) asgari 2 mac ceza
    4. Tukurmek 6 mac ceza

Ayrica, genel halki (yani taraftari) provoke etme asgari 2 mac.

Saha icinde dogumsek/rakibe saldirmak asgari 6 mac.

Eger oyuncu birden fazla disiplin kurali ihlali yaparsa, en agir cezanin %50'si kadar daha fazla ceza verme hakki bulunmakta.

Bobo'nun durumuna bakalim ilk olarak.
    Rakibine yumruk atiyor/itiyor, asgari 2 mac ceza
    Ayrica hakeme sportmenlik disi hareket yapiyor, asgari 4 mac. Yani PFDK 6 mac ceza verebilir [4 mac + 2 mac = 6 mac <= 4mac + (50% x 4 mac)] ama 4 mac veriyor.

Lugano'ya bakalim simdi de.
    Iki sari kart gordugu icin 1 mac. Hakeme saldiri tesebbusu, hareket sonuclandirilmadigi icin para cezasi ancak mac cezasi da eklenebilir - varsayalim eklenmedi. Oyundan ihrac edilmesine ragmen cikmamak (genel halki provoke etme) 2 mac. (Hatta Mascherano Ingiltere federasyonundan 3 mac ceza aldi sahayi hemen terk etmedigi icin). Yani PFDK 3 mac ceza verebilir [2 mac + 1 mac = 3 mac <= 2 mac + (50% x 2 mac)] ama 1 mac veriyor.

Simdi de Volkan.
    Saha icinde dogusmek, asgari 6 mac. Oyundan ihrac edilmesine ragmen sahayi hemen terk etmemek, asgari 2 mac. Sportmenlik disi hareket yapmak, asgari 2 mac (oyundan atildiktan sonra saldirmaya devam etmesi). Yani PFDK 9 mac ceza verebilir [6 mac x (50% x 6 mac) = 9 mac <= 6 mac + 2 mac + 2 mac] verilen ceza 6 mac.

Gokhan Gonul:
    Iki sari kart icin 1 mac ceza. Hakeme sportmenlik disi hareket yapmak (ikinci sari karti gorecegini hissettiginde elindeki topu yere dogru birakip ayagi ile hakeme dogru topa vurmak ve topun hakeme carpmasi), asgari 4 mac ceza. Yani PFDK 5 mac ceza verebilir [4 mac + 1 mac ceza = 5 mac <= 4 mac + (50% x 4 mac)] ama 1 mac veriyor.

Lincoln:
    Iki sari kart icin 1 mac ceza. Rakibe sportmenlik disi hareket yapmaktan asgari 2 mac ceza (Volkan'a soylediklerinden dolayi eger Volkan'in cezasi tahrik nedeniyle indiriliyorsa Lincoln'e sportmenlik disi hareket nedeniyle ceza verilmesi de gerekli). Yani PFDK 3 mac ceza verebilir [2 mac + 1 mac = 3 mac <= 2 mac + (50% x 2 mac)] ama 1 mac veriyor.

Yani bosuna konusuyorsunuz su uygundur bu uygundur diye. Kararlarin hepsi eyyam.. Dagit 2 tane 3 maclik, 1 tane 5 maclik, 1 tane 6 maclik ve 1 tane 7 maclik ceza (Volkan'in 2 maclik indirimini de sayarak).. futbolcular dusunsun boyle hareketleri bir daha yapiyorlarmi...

Ama Cuneyt Cakir'in arkasinda bile duramadilar...

Ayni tas ayni hamam..

Sadece isimler farkli..

Degisen bir sey yok hala...

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Cezayı geçmişle, geçen haftaya göre kıyaslarsak zaten ağır kalır veya öyle cezalar söylerim hafif kalır. O yüzden anlamı uzay derinliği kadar geniş kararlar oldukça istediğiniz yere çekip kılıfına uygun cezayı verirsiniz.

Bobo olayına gelince Beşiktaş'lı kardeşlerimi anlamakta güçlük çekiyorum. Bobo'ya yumruk attı denildiği için mi kızıyorsunuz. Hani tartıştığınız olay samimi şekilde yumruk atmadı mı yoksa yumruk atmadı abi kart felan gerekmez mantığımıdır. Bana 2. olanı gibi geldi ama neyse. Konu burada darb yapmasıdır. İtme nedir? Şiddetli itme nedir resimlerini koymayayım şimdi.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Cezayı geçmişle, geçen haftaya göre kıyaslarsak zaten ağır kalır veya öyle cezalar söylerim hafif kalır. O yüzden anlamı uzay derinliği kadar geniş kararlar oldukça istediğiniz yere çekip kılıfına uygun cezayı verirsiniz.

Bobo olayına gelince Beşiktaş'lı kardeşlerimi anlamakta güçlük çekiyorum. Bobo'ya yumruk attı denildiği için mi kızıyorsunuz. Hani tartıştığınız olay samimi şekilde yumruk atmadı mı yoksa yumruk atmadı abi kart felan gerekmez mantığımıdır. Bana 2. olanı gibi geldi ama neyse. Konu burada darb yapmasıdır. İtme nedir? Şiddetli itme nedir resimlerini koymayayım şimdi.
    Gerek yok.. hepsinin cezasi 2 mac...

Eger kavgaya donusseydi ve Bobo daha uzatsaydi isi, Volkan'in kateogrisine, 6 maca cikardi.

Nesil
    2007
    Yer
    34

çıkarken hakemide itti ama ..
    Tırtılın : " Dünyanın sonu " dediğine ,
    Usta : " Kelebek " der ..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by MOLTEBregado View Post
    çıkarken hakemide itti ama ..
    Yazdim yukarida.. Onun cezasi da 4 mac.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Yok benim yumruk atmadığı için ceza almaması gerekiyor diye bir düşüncem yok.Sadece yumruk kelimesinin abartı olduğunu düşünüyorum.

Ömer abi sana bir şey sormak istiyorum.İBB'li oyuncunun Bobo'ya o kadar uzun süre öyle sarılı durması kurallar dahilinde bir hareket midir?
    So what?
    Saike

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by GeNç KaRTaL View Post
    Yok benim yumruk atmadığı için ceza almaması gerekiyor diye bir düşüncem yok.Sadece yumruk kelimesinin abartı olduğunu düşünüyorum.

Ömer abi sana bir şey sormak istiyorum.İBB'li oyuncunun Bobo'ya o kadar uzun süre öyle sarılı durması kurallar dahilinde bir hareket midir?
    Degil tabiki ve faul.

Ancak o faulu gormek ve calmak hakemin gorevi. Hakem gormez ve calmazsa Bobo'nun rakibine herhangi bir sekilde vurma hakki yok... Bobo kisacasi sinirlerine hakim olamadi...

Mac yapiyorsun, rakibin sana biraz sert ve faullu giriyor. Sen sinirlenip ayaga kalkiyorsun ve rakibine kafa atiyorsun. Burada hatali olan rakibin olsa da, sinirlerine hakim olamadigin icin hatali durumuna dusen sen olursun. Futbolda hep gorulen seyler bunlar. Bobo'ya oyle bir ceza verirsin ki boyle bir seyi bir daha yapmaz. Sadece Bobo degil, butun oyuncular dikkatli olmak icin ozen gosterirler.

Tabii hakemlerin pozisyonlari atlamamasi, topa olmayan sertliklere izin vermemesi lazim ki ligimize esas renk katan oyuncular defansin d'sinden bile anlamayan, defans yapmayi tutmak, cekmek, tekme atmak sanan kisiler tarafindan sahada ezilmesinler. Kotu niyetli olan degil, iyi niyetli olanin lehine kararlar verilsin.

Balik zaten bastan kokar. PFDK adam gibi karar veremezken, eyyam yaparken hakemlerin duzgun karar vermesini nasil beklersin ki?

Bu arada olan futbol izlemek icin stada giden, ekran basina gecenlere olur.

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

Ömer abi son dönemde adil cezalar verilmiyor..Veya Gereksiz Cezalar veriliyor..Herkez'e kural neyse ona göre ceza verilse sorun yok..İtiraz eden olursa kuralları göstersinler..

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Degil tabiki ve faul.
    Bu kısımda hakemi suçlamak olmaz. Ben hakemin yerinde olsam bende çalmazdım. Şayet buna çalarsam her kornerde peşi sıra 4-5 penaltı düdüğü çalmam gerekir.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Ömer abi teşekkür ederim öncelikle soruma yanıt verdiğin için.Bende kesinlikle senin dediğine katılıyorum.Rakip ne yaparsa yapsın Bobo o hareketi yapmamalıydı.Ama hakeminde pozisyonu iyi süzemediği belli.Çünkü iyi süzse İBB'li oyuncu orada en azından sarı kart alırdı..

Neyse olan oldu,biten bitti.Yapacak bir şey yok.Tahkimde bence onar bu kararı.Hasan Doğan profesyonel hakemlik sistemini getirmeyi planlıyormuş.Yani hakemlik artık bir yan meslek değil direk bir meslek olacakmış.İNşallah bu yeni sistem türk hakemliğinin kurtuluşu olur..
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

yani ben BJK li arkadaşları anlayamadım burada...Bobo gibi bir adam her puanın altın değeri olduğu bir dönemde böyle profesyonelliğe hiç yakışmayan ve bana kalırsa takımına İHANET eden bir hereket yapıyor ve aldığı cezayı tartışıyorsunuz...belik burada kaybettiği 3 puan BJK nin şampiyonluğunu etkileyecek hiç o yönden düşündünüz mü?

benim oyuncum böyle birşey yapsaydı sezon sonuna kadar oynamasını istemezdim...

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Bu kısımda hakemi suçlamak olmaz. Ben hakemin yerinde olsam bende çalmazdım. Şayet buna çalarsam her kornerde peşi sıra 4-5 penaltı düdüğü çalmam gerekir.

Evet ama hafifletici sebeptir bu... Ağaca sarılmış kuala gibi yapşıtı adam bırakmıyor nefsi müdafa yaptı BoBo...

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

@Shadowfree

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum.Biz 2.yarı neredeyse Bobo'dan hiç yararlanamadık.İlk yarıdaki müthiş performansını 2.yarıda gösteremedi.Ama Holosko ve Nobre gösterdikleri üstün performans ile onun kötü performansını örttüler.Bu yüzden eğer bir sakatlık yaşamazsak Bobo'nun eksikliğini yaşayacağımızı düşünmüyorum.

Bobo'nun yaptığı hareketi savunmuyoruz.Yapmaması gereken bir hareketti.Çünkü o bir profesyonel ama önce insan.İnsanlar hata yapabilirler.Bobo'nun o kartı isteyerek gördüğünede inanmıyorum.Bu yüzden ona yüklenmiyoruz.Sonuna kadar arkasındayız.Çünkü onun bizim için değerini biliyoruz.Üstüne gidip kaybetmektense yanında olup kazanma taraftarıyız.

Bu maçta herhalde Bobo içinde özel bir şeyler olacak..
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Bobo sezon sonu gidecek bana kalırsa...en son talibide Stuttgart mış...zaten gitmek istiyordu diye hatırlıyorum...

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12

Mesaj Yetkileri