Tatilimi Türkiye’de geçirdikten sonra transfer çalışmalarına başladım. Öncelikle takımda düşünmediğim ve ilk sezon huzursuzluk çıkaran oyuncularla yollarımızı ayırdık. Satabildiklerimizi sattık, bazılarını da bedava bıraktık.
Alınacak oyuncular konusunda ise önem sırasına göre transferleri gerçekleştirdim. Şu çalışma izni sorunu nedeniyle çok sayıda yetenekli genç oyuncuları kadromuza katamadık.
Başkan’ın ilk sezonda alınan beklenmedik başarının ardından, finansın da iyi olması nedeniyle verdiği 8 milyon doları en iyi şekilde değerlendirmek istiyorduk.
Sağ beke İrlanda’dan bir oyuncu transfer ettik. Bu sezon başarılı olursa takımda kalıcı olur;
Yaşlı ama tecrübesiyle bize çok şey katacağını düşündüğüm Edgar Davids’i kadromuza kattık;
Bu sezon taktikte değişiklik yapıp daha güçlü orta saha düşündüğüm için bu bölgeye çok oyuncu transfer ettik. Sedlak’da bunlardan bir tanesi;
Reading takımından Gunnarsson. Yavaş bir oyuncu olması dezavantajı;
Geleceğe yatırım olarak Juventus’tan aldığımız defans oyuncusu. İtalya’dan kötü defans çıkmaz diyerek transfer ettik.
Rusya’dan transfer ettiğimiz orta saha oyuncumuz. Belki de en önemli transferimiz diyebilirim;
Michalik’in saçma sapan hatalarına bu sene de katlanmak istemediğim için onun yerine aldığımız bir defans oyuncusu Tall;
Leto’yu yine kiraladık, İnsua’yı bu sene vermedi Liverpool. Beckford’un sakatlanması nedeniyle forvet almayı düşünüyorum. Sol bek transferi de gerçekleştirebiliriz. Taraftarımıza sürpriz yapmak için uğraşıyoruz, inşallah gerçekleştirebiliriz…