Sirf bu interview'a bakarak Cem Sultan'in mentalite olarak kendi yasiti olup genc yetenek diye lanse edilen bir cok oyuncudan ne kadar farkli oldugunu gorebiliyoruz. Bu cocuk gercekten Turkiye icin hem stil olarak cok farkli bi oyuncu hem de mentalite olarak cok farkli bi oyuncu. Belki cok iddiali olucak ama bence bu yolda devam ederse ilerde Hakan Sukur'den sonra Turk futoblu dendiginde insanlarin aklina gelen bir isim daha olucak o isim de Cem Sultan olucak.

Aylardir kac kere bu konu hakkinda yazip cizdim artik Cem Sultan'in random olmamasi gereken onemli ozellikleri var ki bence artik hic biseyi random olmamali ve cok iyi takip edilmesi gereken bir isim. En az Batuhan Karadeniz kadar ozen gosterilmeli. Interview'da da bence Cem kendisi hakkinda cok dogru tespitler yapmis gerek sayizf notkalari olsun gerek ustun oldugu ozellikler olsun.

Mesela oyunda teknik icin 8 verilmis Cem icin kesinlikle kabul edilebilinicek bi deger degil. Batuhan karadeniz'e 13 teknik veriliyorsa artik Cem'e kac verilir onu siz dusunun. Bir cok ozelligi yasitlarinin cok ustunde olan bi oyuncu Cem Sultan ve sirf kendi yasinin ustunde kendisini daha henuz kanitlamadi diye onu bos birakip ya da ozelliklerini ve PA'sini dusuk birakmak bence dogru degil. Biz kendi gozumuzle goruyoruz. Gecen sene karadeniz oyunclari ile ilgili bi yazi okumusutum iste linki burada Turksportal'dan:

http://futbol.turksportal.net/makale/futbol/807/

Yaziyi yazan kisi ne kadar guzel ozetlemis aslinda Cem Sultan'i:

"Fazla iddialı olacak ama bence Cem çalışsa da çalışmasa da iki yıl sonra çıkar A takımın ve Milli takımın golcüsü olur."

Ister katilin veya katilmayin ama bence de durum aynen bole Cem istese de istemese de buyuk topcu olucak ki belli ki cok calisiyor yani dusunun. GS'de Cem icin acele etmiyorlar herseyi dogru yapiyorlar sonucta su anda Cem A takim icin direk hazir olmaya bilir bu da gayet normal ve A takim'da ona cok ihtiyac duyulmadigina gore acele etip riske girmeye gerek yok.

Ayrica daha once de belirtmistim ama oyuna aktarilmamis Cem icin AMC en azindan 12-14 arasi bi rakam verilmeli zaman zaman bu bolgede oynatiliyor ustun tekniginden dolayi ayrica free role a 13 degil en azindan 15 verilmesi gerek bence. Artik Cem hakkinda yazmaktan cok silimaya basladim umarim FM 2009'da gercegi yansitan bir Cem Sultan goruruz. Ozellikle composure, finishing, technique, pace, dribbling, flair, first touch, passing, heading, determination, off the ball, strength, jumping, ambition, work rate gibi ozellikleri Turkiye'de yasitlarina en yuksek ne veriliyorsa Cem'e de en az o kadar verilmeli hatda bazi ozellikleri de 1-2 puan yuksek olabilir duruma gore. Bence tamami ile bos birakilmamasi gereken birisi artik Cem Sultan.

Mesela en son oynadigim oyunda sene olmus 2011 Cem'i bi ara Galatasaray serbest birakmis ve oyunda son bi kac senedir Konyaspor'da oynayip oynamadigi belli olmayan siradan bi youncu gercek hayatda Cem 3-4 seneye kadar Juventus gibi bi takimda top kosturuyor olucak genc yasina ragmen A milli takimin golcusu olucak yetenekte ve calisma azmi gosteren birisi.