1 ile 30 arası toplam 1209 sonuç

Konu: [TSL] Galatasaray Araştırması FM2008 - 8.0.2

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Aykut zihinsel özellikleri konusunda bir düşüncen varmı abi?Sabriye ppm''hakemlere itiraz eder'' eklenmeli..Birde ardanın crativy 12 bence düşük kalmış arda oldukça zeki araya paslar atabilen bir oyuncu en az 14 olmalı..
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Birde e.güngörün denge hız çeviklik özelliği artabilir..Birde yok mu hatırlamıyorum ''uzun paslar dener eklenmeli'' Hatta çoğunu başarılı atıyor bir kaçkere defanstan attığı toplarla gol pozisyonu yaratmıştı..
    Last edited by Onurap : 05.Nisan.2008 at 16:43 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Onurap View Post
    Aykut zihinsel özellikleri konusunda bir düşüncen varmı abi?Sabriye ppm''hakemlere itiraz eder'' eklenmeli..
    Pek bir gelisme beklemiyorum. Aykut iyi cocuk, hos cocuk teknigi saglam ama her an icin ya pozisyonu sezemeyip kaleden gec cikacak, ya hatali bir pas verecek, ya cikmamasi gereken topa cikacak diye korku yaratiyor. Cok cesur oldugunu da dusunmuyorum. Pek bir gelisme olmaz bence Aykut'un zihinsel ozelliklerinde.

Sabri: Dogrudur.

Birde ardanın crativy 12 bence düşük kalmış arda oldukça zeki araya paslar atabilen bir oyuncu en az 14 olmalı..
    Arda o yaraticiligi 10-15 metrekare'lik dar alanlarda gosteriyor genelde. 12 Yeterli.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Default uzun pas mı topu şişirmek mi ?

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Pek bir gelisme beklemiyorum. Aykut iyi cocuk, hos cocuk teknigi saglam ama her an icin ya pozisyonu sezemeyip kaleden gec cikacak, ya hatali bir pas verecek, ya cikmamasi gereken topa cikacak diye korku yaratiyor. Cok cesur oldugunu da dusunmuyorum. Pek bir gelisme olmaz bence Aykut'un zihinsel ozelliklerinde.

Sabri: Dogrudur.

Arda o yaraticiligi 10-15 metrekare'lik dar alanlarda gosteriyor genelde. 12 Yeterli.
    ek bir bilgi olarak belirtmek isterim
    yaratıcılık=sahanın geniş alanını görebilme (örneğin sol taç çizgisinden giderken sağ kulvarda boş olan adamı görebilmektir) yeteneğidir iyi ara pası atmak demek iyi yaratıcılığa sahip olmak demek değil

mesela aurelionun chelsea maçında colin kazım a attırdığı goldeki pas yaratıcılık örneği
    ayrıca yaratıcı oyunculara örnek: pirlo hagi beckham fabregas
    bence arda için yaratıcılık 12 fazla bile daha da arttırılması abarıya kaçar

üstelik emre güngör içinde uzun paslar dener diye ppm eklenmeli demişsin haklı olduğunu düşünüyorum ama farklı bir düşünce sunmak istiyorum
    dikkat ederseniz savunma oyuncularının uzun paslar deneme özelliği olumlu birşey değildir geriden kısa paslarla al- verlerle oyun kuramayan futbolcuların hepsi bu ppm yi kullanıyor ben emre güngörü topu fazla ileriye vurup taça çıkardığınıda bayağı gördüm
    bu bence uzun pas denemekten ziyade top şişirmek
    bakınız teknik kapasitesi düşük olan oyuncular(bülent korkmaz servet song emre güngör lugano (bütün türk stoperler) tomas) hemen hemen her maçta 10 kez uzun pas denerdi ama bu esasında uzun pas denemek değil yopu şişirmek oluyor
    yine bakınız: popescu, de boer,maldini,nesta gibi stoperler onlara yardımcı olan defansif orta sahalarla birlikte savunmadan kısa paslarla top çıkarmayı tercih ediyorlar hatta uzaktan top şişirmek şu günün futbolunda bir yetenek acizliği olarak görülüyor

saygılar...
    Fikirlerim burada

Mesaj Yetkileri