Sayfa 7 / 34 İlkİlk ... 5678917 ... SonSon
181 ile 210 arası toplam 1016 sonuç

Konu: [TSL] Fenerbahçe Araştırması FM2008 - 8.0.2

aziz yıldırım ı sevmeyen kısım belli onlar sevmiyor diye aziz yıldırım ın değeri düşecek değil. hem gerçekte hemde oyunda.. elbette bir çok hatası oldu fakat aziz yıldırım için yapamayacağı şey olmayan bir sürü insan var girin bakın **** ya. ben yaşım gereği göremedim ama acıların takımını bu hale getirdiğini unutmamak gerekli aziz yıldırım ın.. nankörlük iyi değildir

alex konusunda ise düne göre konuşmuyorum zaten çeyrek finale kaldığımız için 100 olmalı hatta daha öncesindende olabilirdi aslında..
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    ------
    yıldız olarak çıkmış fenerbahçe taraftar sitesinden bahsediyorum.
    Last edited by sacrameNt : 30.Mart.2008 at 13:31 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Dün Gökhan Gönül çok kritik toplar kesti. Yine takımının en iyilerindendi. Gökhan' ın imp matches cve conscitency özellikleri 15-16 arası olabilir. Bunun yanı sıra Kazım gerçekten çok çok iyi oynadı. Hemen hemen her defasında rakibini geçmeyi bildi. Golde de klas bir orta kesti. Ali Bilgin' e değilnmek istiyorum gerçekten 3 büyüklerin oyuncusu değil.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2006
    Yer
    DENİZLİ

gökhan a haksızlık yapılıyor demiştim bu çocuğun ofansı da defansı da iyi sadece fiziği biraz güçsüz oda oynadıkca ve çalıştıkca gelişecektir.kademe anlayışı top kesmesi zamanlaması ataklara çıkması çok iyi .topla fazla oynadığı zamanlar oluyor ve o zamanlarda karar verirken geç kalıyor veya yanlış tercih yapıyor

Nesil
    2006
    Yer
    Belcika / Antwerpen

Quote Originally Posted by elhadji View Post
    Dün Gökhan Gönül çok kritik toplar kesti. Yine takımının en iyilerindendi. Gökhan' ın imp matches cve conscitency özellikleri 15-16 arası olabilir. Bunun yanı sıra Kazım gerçekten çok çok iyi oynadı. Hemen hemen her defasında rakibini geçmeyi bildi. Golde de klas bir orta kesti. Ali Bilgin' e değilnmek istiyorum gerçekten 3 büyüklerin oyuncusu değil.
    Colin Kazim Richards icin en onemli degerlendirme bence Geldigi ulkeden dolayi, aldigi altyapidan dolayi, gordugu futboldan dolayi ve hangi sokak futbol culturunden geldigine bakmak lazim!

kendine guveni cok kez oynamis oyuncular kadar var ve soguk kanli.
    Yani kisacasi kendine guveni cok, bir sekilde yeteneklerine guveniyor ve bu onu bir sekilde isine yariyor...
    Colin Kazim sunu gostermistir ki daha ust seviyede oyle cok deneyimi olmasa bile(hatta ebu simdiye kadar futbolcu olarak ne gordu ve yasadi ki" sozlerine) boyu ve fizigi yerinde olan bir cok sokakta futbolu ogrenmis kisi ulkemizde birseyler yapabilir bence!
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    ben hala alex icin

"runs with ball from center"

bir de alexin accelerationu 16 olabilir diyorum, hizi hizlanmasi 10-9 gibi zaten hatirladigim kadariyla?

acceleration top surme degilmiydi yoksa hatam mi var?
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    ARKADASLAR

bu acceleration hep aklima takiliyordu!
    arastirdim ve buldum!

HATA BENIM, yanlis yapmisim...

hizlanma zaten acceleration'mus, arastirdim...

flemenkce EERSTE METERS yani "ilk metreler" deniliyor ben burda biraz takilmistim, "topla mi yoksa fizikle mi ilk metreler" diye.

kucuk bi ayrintiyi kacirmisim zaten fysiek grupundaymis, yani topla alakali degil...

benim hatam ozur dilerim, istegimi geri cekiyorum
    Last edited by yusufislam : 30.Mart.2008 at 15:28 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Maldonado net olarak 5 aydır futbol yüzü görmemiş. Bence dün gayet iyiydi. Özellikle güeny amerika kültüründe pişip türkiyeye gelen oyuncuların ilk başlarda afallaması normal olmasına rağmen pek bir hata da yapmadı.
    bkz. deivid, marcelinho falan..
    dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Quote Originally Posted by Onurap View Post
    hehehe Maldonado bütün pasları geriye oynadı..Doğru düzgün top kaptığını ve mücadele ettiğinede görmedim..Böyle devam ederse büyük bir değişiklik lazım bence..
    Takım içerisinde bazı görev paylaşımları vardır. Top kapmak aurelio'nun işiydi dün ve defalarca yaptı bunu. Ayrıca futbolcular sizin TV'den izlediğiniz gibi göremiyor saha açısını bunu bilin. Futbolda her zaman için baskı yemeyen ve atak yönüne yüzü dönük olan arkadaşınız sizden avantajlıdır. Basit bir kuraldır bu. Eğer baskı yersen ve topu oyuna sokmak için yeterli boşluk yoksa geri dönersin. Maldonado bunu bol bol yaptı ve hiç te hatalı olmadı.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Onurap ortalığı karıştırmaya çalışmandan sıkıldım, lütfen artık yazma..

İkincisi yanıldığını göreceksin, 1 maç ile değerlendirdiğin için ben araştırmacıyım sen de seyircisin..
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Exeter

Quote Originally Posted by sacrameNt View Post
    aziz yıldırım ı sevmeyen kısım belli onlar sevmiyor diye aziz yıldırım ın değeri düşecek değil. hem gerçekte hemde oyunda.. elbette bir çok hatası oldu fakat aziz yıldırım için yapamayacağı şey olmayan bir sürü insan var girin bakın **** ya. ben yaşım gereği göremedim ama acıların takımını bu hale getirdiğini unutmamak gerekli aziz yıldırım ın.. nankörlük iyi değildir

alex konusunda ise düne göre konuşmuyorum zaten çeyrek finale kaldığımız için 100 olmalı hatta daha öncesindende olabilirdi aslında..
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    ------
    yıldız olarak çıkmış fenerbahçe taraftar sitesinden bahsediyorum.

heralde gfbden bahsediosun valla ben gfb hiç deilim... bir iki sevdiğim arkadaşım var o taraftar grubundan ama sonuçta alakam yok... Benim demek istediğim sonuçta noolursa olsun hoşlanmayan taraftarlarda var ve mesala Alex'in altında olmalı Aziz Yıldırım diye düşünüyorum, yaşın tutmadığı için hatırlamazsın ama Ali Şen'in sahip olduğu sevgiye asla sahip olamadı Aziz Yıldırım evet çok büyük başarılar kazandık kulüp olarak ve teşekkür borçluyuz Aziz Yıldırım'a ama aynı zamanda kurduğu otokratik yönetim birçok kişiyi de kızdırdı... Hem camianın çok içindeki hem de taraftarlardan...
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Kaldı ki Ali Şen'i bile sevmeyenler vardı...
    Last edited by Han12 : 30.Mart.2008 at 20:21 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Sakiniyet lütfen.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

kazım kazım ondaki rahatlık her oyuncuya lazım

gerçekten haftalarca yedek kalan bir adam bu kadar rahat bu kadar kendine güvenen oynuyorsa helal olsun denmeli..sanırım onun hali araştırmacılarımızın gözünden kaçmaz...

biraz daha izleyebilsek daha emin olabileceğim ama crossing gayet yerinde yani..ama finishing için aynı şeyi söylemek çok zor..

bu çocuk biraz daha tek yönlü oynamaktan çıksın ..sadece hucumu düşünmekle olmayacağını günümüz modern total futbolunda hucumcularında defanslarına yardım etmek zorunda olduklarını öğensin ve elbette olmaz olmaz.."fiziğini biraz daha geliştirsin" kesemeyeceği adam oynayamayacağı takım olmaz...ama şu an ki hali ile ..bilmiyorum bazı endişelerm var..eğer yedekliğe küser ve çok çalışmazsa futbolunun gerileme ihtmalinden korkuyorum..

ama inşallah tersi olur...

Nesil
    2006
    Yer
    Belcika / Antwerpen

dikkat edecegim.

sagol.

Edu son 3-5 haftadır harika oynuyor gerçekten.. Bugünde harikaydı..
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    birde carvalho yla çarpıştığında bilinç kaybı yaşamış. şuan hastahanedeymiş.. nasıl oynadı öyle çok ilginç gerçekten :|
    Last edited by sacrameNt : 03.Nisan.2008 at 02:06 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Quote Originally Posted by YusufT View Post
    ayrica Deivid'e long shot olarak 17 verilmis.. Deivid 3-4 tane uzaktan gol atti diyemi verildi? cünkü Deividin uzakta vurus denemelerinin yüzde 80% taraftarlara gidiyorda..
    [QUOTE=Onurap;1033385]
    Deivid uzun şut 17 ppm= uzaktan şutlar

M.topalda deivid kadar şut atıyor hatta golde attı ama uzun şut 11 ppm=yok
    Lincoln 15
    Şimdi deivid isabetli atıyor demeyin çoğunu tribine atıyor lincoln dende iyi olacağını hiç sanmıyorum.
    Albelda pozisyon alma:18 aurelio 19.Bu biraz abartı değil mi 16-17 aurelio için çok mu kötü olacaktı?

bu arada ilginç bi istatik aurelio dünyada en iyi pozisyon alan 10 oyuncu içerisinde makalele felan sollamış hepsini.

Quote Originally Posted by YusufT View Post
    Bunada lafim olacak. hangisini alirsiniz Albelda'mi Aurelio'mu? Aurelio derseniz futbol bilginizden süphe duyarim..

Albelda dünyada kendini kanitlamis, Ispanya'nin milli takiminin vazgecmez oyuncusu, sahada tam bir lider oyuncu. Aurelio ondan iyi oluyorsa vallaa, ya ben hic bu süperstar aurelio'yu izlemedim yada bunda bir hata var..
    Demekki neymiş? Araştırmacılarımız araştırmasını güzel yapıp ona göre sağlam bir veritabanı oluşturuyormuş.
    Tek tek yorumlamayacağım Aurelio'yu, Deivid'i. İzleyenler yeterince gördü zaten bugün. Dediklerinizin tamamen tersinin çıktığınıda gördük arkadaşlar ki ömer abi olsun cengiz abi olsun defalarca cevap yazmalarına rağmen.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Deivid uzun şutu iyi atıyor ama 17 abartı hala görüşümün arkasındayım..Gerard ve lampardın bile uzun şut 17 iken..Son mesajım tartışma yaratmak istemiyorum size göre öyle olabilir bana görede böyle..F.bahçe alyhine bi şey söylenincve herkes kutsal ittifak kuruyo çünkü..

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Deivid uzun şutu iyi atıyor ama 17 abartı hala görüşümün arkasındayım..Gerard ve lampardın bile uzun şut 17 iken..Son mesajım tartışma yaratmak istemiyorum size göre öyle olabilir bana görede böyle..F.bahçe alyhine bi şey söylenincve herkes kutsal ittifak kuruyo çünkü..

onuralp kardeşim lisede sınırfında yaptığın tmuhabetleri buraya taşımamanı rica ederim..kimsenin ittifak mittifak kurduğu yok..diğer takımların forumlarına bakıyorum sakin sakin tartışıyoruz fenerbahçe forumunda bir sürü slinen mesaj vs...sakin olun arkadaşlar..ya..

ne ittifakı burada herkes fikrini söylüyor..çocukluk yapma...olgun tavır takın...tamammı sevgili dostum...

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

İttifak falan yok ortada. Siz kendinizi şişiriyorsunuz yok fenerliler kayırılıyor şöyle böyle diye.
    Ayrıca bu deivid'in uzaktan attığı kaçıncı golü. En azından şutları çok iyi bu bir gerçek.

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Dün Önder görevini yaptı beklediğimden çok daha iyiydi. Maldonado çok basit oynuyor. Al ver hiç ayağında top tutmuyor gerçekten bu çok olumlu bir özellik. İzlemeye devam etmemiz gerekiyor. Şimdilik bunu gördüm, fizik olarak fit değil henüz daha kilo vermesi gerek. Maç eksiğini kapatırsa iyi olabilir şimdilik idare ediyor.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by sacrameNt View Post
    Edu son 3-5 haftadır harika oynuyor gerçekten.. Bugünde harikaydı..
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    birde carvalho yla çarpıştığında bilinç kaybı yaşamış. şuan hastahanedeymiş.. nasıl oynadı öyle çok ilginç gerçekten :|
    Edu zaten iyi bir oyuncu onu konsantrasyon özelliğinin kötü olması iyi değil gibi gösteriyor..

Kazım için yorum değil sadece hatırlatma geçiyorum önceki mesajlarımı hatırlar bu başlığı sürekli takip eden arkadaşlar Kazın bir yıldızdır bence..

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Ugur Borali övenler nerde? yine macin en kötü isimiydi.

Eren abi, Aurelio Albelda'nin yanina bile yaklasamas, o kadar. Albelda kendini kanitlamis, Ispanya milli takimi kötü gittigi günlerde bile en iyi oynayan Albeldaydi..

Asil sen Albeldanin maclarini izle! diyecem ama ******** Koeman oynatmiyor..

Deivid'in long shotu 17, evet bu halen fazla buluyorum..
    Aurelio nin posizyon almasi bence 17 gecemez.

Nesil
    2003

Gerard ve Lampard cok deniyor, az atiyor.

Deivid az deniyor, az atiyor.

Bence aksine Deivid'in uzun sutlarinin yuksek olmasi, Gerard ve Lampard'in dusuk olmasi daha mantikli..

Uzun sutlar ozelligi, uzaktan vurulan sutlarin isabetliligi oldugunu goz onunde bulundurursak, dogru olan da bu..

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Geçen hafta lig maçında da oyundan çıktı uğur boral. Bir sakatlık var ama anlamadım ben. Çıkarken hep sekiyor. Doktorlar geçici gerilme diyor fakat ciddi bir probleme benziyor.

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Uğur Boral'ın iyi veya kötü oynaması tamamen psikolojik. Bu takımda 10 senede oynasa hiç bir zaman güvenemiyeceğim ne zaman napıcağı belli olmayan bir adam bence. Yetenek var tamam ama bence aklını iyi kullanamıyor

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by Jesus_FB View Post
    Uğur Boral'ın iyi veya kötü oynaması tamamen psikolojik. Bu takımda 10 senede oynasa hiç bir zaman güvenemiyeceğim ne zaman napıcağı belli olmayan bir adam bence. Yetenek var tamam ama bence aklını iyi kullanamıyor

istikrarsız olduğu doğru ama hemende infaz etmesek jesus.. chelse ye karşı kötü oynamış olabilir ama chelse maçını oynama hakkı elde etmemizde onunda payı büyük...

daha genç bir oyuncu bir maça kahraman yapmak doğru olmayabilirdi ama yusufun yaptığı gibi bir maça da infaz etmemek lazım...

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by xxestergonxx View Post
    istikrarsız olduğu doğru ama hemende infaz etmesek jesus.. chelse ye karşı kötü oynamış olabilir ama chelse maçını oynama hakkı elde etmemizde onunda payı büyük...

daha genç bir oyuncu bir maça kahraman yapmak doğru olmayabilirdi ama yusufun yaptığı gibi bir maça da infaz etmemek lazım...
    Asla! Kesinlikle infaz etmek gibi bir durum sözkonusu bile değil ama sezon başındaki hazırlık maçlarında da çok iyi bir performans ile sezona başlayıp daha sonra hayal kırıklığı yaşatmıştı. Dönem dönem parlayıp sonra da sönen bir oyuncu açıkcası özellik verirken zorlanılacak oyuncuların başında geliyor

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir-Ordu

colin-kazım'ın oynadığı maçları takip ediyorum gösterdiği performansa göre özellikleri düşük bence crossing-dribling-teknik-flair 2-3 puan artırılabilir

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by Sir FRD View Post
    colin-kazım'ın oynadığı maçları takip ediyorum gösterdiği performansa göre özellikleri düşük bence crossing-dribling-teknik-flair 2-3 puan artırılabilir
    yanılmıyorsam oyunda saydığın bu özelliklerin hepsi 15.yeterli bence daha artmaz.ilerleyen yıllarda oyunda gelişiyor yanılmıyorsam.

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Colin oyunda yeterli artmamalı şimdilik

Nesil
    2006
    Yer
    Belcika / Antwerpen

futbolcularin sezon basinda kotu performans gostermesini anlayabiliyorum, ama unuttugunuz birsey var!

Santana demisti: futbolcularimizi yava yavas yukselen bir cizgiye sokmaya calisiyoruz, lige hizli baslayip sonlara dogru dusmektense yavas yavas tirmanisa gecerek sonlara gelmeyi yegleriz gibi

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Quote Originally Posted by Jesus_FB View Post
    Katiliyorum, Ugur kapali kutu.. 1-3 mac iyi oynar sonra 5-7 mac kötü oynar. Körü oynamasinin bir sebebide Chelseanin taktik anlayisi, öyle Sevillaninki gibi degil. Chelsea defansif oynuyor Grant geldiginden beri, bekler öyle Alves gibi her zaman ileriye cikmiyor.. Sevilla macinda iyi oynamasi tamamen Jimenez amatör herifin kendi hatasiydi..

Ama Ugur cok hizli oyuncu, bunuda iyi kullanmiyor bence. Ugur birden 2-3 kisi gecek oyuncu degil, calim atmayi yapamiyor.. bu konuda kendini gelistirirse, alin size Turkish CR7..

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Edu ve Lugano iyi oynuyorlardı, daha önce eleştiri yaptım onlarla ilgili, kopyalayayım.

Edu ve Lugano'nun kötü olduğunu söylemek tekdüze bakmak olur.Aynı şekilde Aurelio da overrated-world class arası bir oyuncu, çok özel bir oyuncu.

Onurap ve YusufT, sizler Fenerbahçe'nin iyi oyuncularına sahip olmasını istemeden de olsa kabullenemiyorsunuz, bunu neden yapıyorsunuz, çünkü takımınıza olması gerektiğinden fazlası ile bağlısınız.Kötü bir şey değil biraz fazla bağlılık.

Bu da bazı gerçekleri görmenizi engelliyor.

Psikolojide sinek deneyi var, sinekleri bir fanusa yerleştiriyorsunuz.Sineklerin çıkış noktasında tavana şeffaf ama belirgin bir madde yerleştiriyorsunuz.Sinekler o bölgeye geldiklerinde kurtulmak için çıkışa hızla geliyorlar ama çarparak yere düşüyorlar.Sürekli aynı şeyi yaşadıktan sonra pes ediyorlar.
    Bir süre sonra üzeri tamamen açılıyor, sinekler farkediyor ama çabalamıyorlar, hiç zıplamıyorlar.Özgürlükleri ellerinde olmalarına rağmen kafalarında bir sınır beliriyor, baskılardan dolayı oluşan sınırlarını açmaya çaba göstermiyorlar, yılıyorlar.

Maalesef sizler de sınır belirlemiş durumdasınız, istemsiz o sınırdan dolayı kabul etmek istemiyorsunuz.

Futbol bilgisi ile ilgili birşey söylemek istemiyorum, hem göreceldir hem de tartışma yaratacak, tabi ki herkes hakkında az çok fikrim var ama paylaşmayacağım.

Aurelio eğer yetersiz olsa idi Koeman istemezdi, ayrıca Valencia yöneticileri de daha dedikodular başlamadan bunu engellerdi.

İşin diğer yanı topu 20 cm dürterek 45 metreden kimse kolay kolay şut çekemez, bu bir yetenektir.Deivid'in şutlarından, şut tarzından yeteneğini biraz çözmüştüm, o yüzden 17 verdim.Deivid ofansif özellikleri nedeni ile Matador lakabını almış bir oyuncu, herhangi sıradan bir oyuncu değil.O yüzden vasatlaştırmanın reel futbola bir eksisi yada artısı olmaz.

Oyunda iyi olmuş yada kötü olmuş bu beni üzmez, beni üzen işimi doğru yapamamak olur, altı üstü bir oyun.Bu oyunu seviyorum, sevdiğim için de gerçekleri yansıtmasını istiyorum.Gerçekleri yansıtmayacaksa zaten oynamam, benim için de bir önemi olmaz.Oyunda realite nedir onu yaşıyoruz, yaşayamazsak zaten burada bunları eleştirmek için çabalamazdık.

Şutu iyi olan bir oyuncuya düşük puan verdiğimizde kısa süre sonra oynamayacağız, hevesimizin kaçacağı ve burada da tartışmaya gerek kalmayacağı bir gerçek.Yani kısacası bindiğimiz dalı kesmenin bize bir yararı olmayacak.

Sorun şu ki, bu oyunu ego tatmini için oynuyoruz bazen ve bu sadece kazanmak üzerine olduğu için fevri davranmamızı tetikliyor.Bunun farkına vardığımızda ise realite alıyoruz, bu sefer de keyif alamadığımız için vazgeçme eğilimine doğru gidiyoruz.

Aksine realite uzun vadede daha çok şey katabilir, alacağımız keyfin dozajını da yükseltebilecektir.
    Bu oyunu sadece kazanman amaçlı oynamamak gerekli bence, kazanmak ise karşılıklı kazanmak tutkusu üzerine olmalı, satışta buna KAZAN-KAZAN diyoruz.Siz kazanırken biz de kazanırız herşey doğru üzerine olduğunda ve bu kazancın katlanmasını sağlar.
    Bu oyundan ne kazanırsanız kârınızdır, oyunu sadece oynamak için değil, futbol bilginizi sınamak, dengeleri görmek için de oynayabilirsiniz.

Ben de artık serbets başlamazsam zevk alamıyorum, o basamakları gerçekteki gibi sıfırdan tek tek çıkarak yakalamalıyım, realite budur çünkü.

--

başka bir yerde yazmıştım, yazımın alıntısını yapayım (:

Edu ve Lugano´nun Artıları‚ Eksileri!

Lugano:
    +Hırsı ile oynuyor
    +Önde basıyor
    +Rakibi yoruyor
    +Çok sert markaj yapıyor
    +Hemen topla buluşan adamı yakalıyor
    +Hava topu üstünlüğü
    +Çalışkan
    +Azimli‚ istediğini yapabilmek için sürekli çabalıyor‚ aşırı derece zorluyor
    +Her topa kafasını sokacak kadar cesaretli

-Aşırı önde kalma sevdası
    -Başka rakip var mı diye bakmadan adama basıyor
    -Bekler ileride iken Edu´ya yaklaşmıyor‚ orta sahaya kadar çıkıyor
    -İlk adımda anlamsız top çalma sevdasından çalım yiyebiliyor
    -Geri geri gelerek alan daraltmayı beceremiyor
    -Geriden pas yaparken inanılmaz acemi
    -Topla oynarken çok zorlanıyor‚ ofansif temel tekniği çok zayıf.
    -Sezgileri sıkıntılı‚ rakibe hamle yapacak zaman bırakmadan yıpratarak top çalmaya çalışıyor.
    -Hırsını dizginleyemiyor‚ acemice hareketler
    -Aşırı heyecanlı
    -İlk adım ağır

Edu:
    +Geriden kısa alanda bır defans oyuncusu için çok iyi top süpürüyor
    +Çoğu zaman rakibin hareketine göre hamle yapıyor‚ hareketi çözmeyi becerebiliyor
    +Geride ortada kalarak rakibin ileride açık alan bulmasını engelliyor
    +Hava topu üstünlüğü
    +Ortalara iyi kafa vuruyor
    +Sezgileri ortalamanın üzerinde
    +Oyun bilgisi
    +Soğukkanlı olmaya çalışıyor

-İlk adımı çok ağır
    -Çok da ağır ve çevik değil
    -Konsantrasyonu zayıf
    -Adımları çabuk olmadığından seçim yaparken zorlanıyor
    -Topu uzaklaştıramıyor
    -Geriden top yapsa da hala acemi sayılabilir

Lugano da Edu da uzun boylu pivot santraforları etkisi hale getirebiliyorlar‚ onlara iyi markaj uygulayabiliyorlar.

Sonuç olarak sahada canlı olarak da izlediğim Edu‚ Lugano´dan daha komple bir oyuncu; Lugano her topta vücudunu kullandığı için halk kahramanı oldu.

Tvden asla anlaşılmıyor‚ ancak sahada çözebildim.

Edu çok yalnız kalıyor ve zaten çok ağır biri olduğu için hamle zamanlaması konusunda 2 kere düşünmek zorunda!

Edu karar veremiyor‚ çünkü Lugano öne çıkarak yalnız bırakıyor takım arkadaşını.

Lugano´nun agresif‚ aşırı heyecanlı oyunu hamle zamanlamasında alelacele seçimler yaptırıyor Lugano´ya.Geldiğinden beri düzelme görüyorum ama yeterli değil‚ zira Türkiye´de Brezilya´daki gibi oyuncular iki ceza sahası çevresinde top yaparak oynamıyor.

Lugano daha iyi diyordum ama görüşüm tamamen değişti hele de canlı izleyince.Edu´nun topa hakimiyeti ve sezgileri ofansif olarak biraz bilgisi olmasından ötürü daha iyi.

Lugano´nun oyun disiplinine ihtiyacı var‚ Edu´nun da konsantrasyon ve hıza.

---

Uğur'a geleyim, bence aynı şey Gökhan için de geçerli.
    Zico futbolu iyi biliyor, bunu da oyuncularını iyi anlatıyor.Futbolun içinden gelmiş biri sonuçta ve ince detayların hayat kurtaracağının farkında.Ayrıca teknik bir oyuncuydu, futbolun teknik yanının nasıl olması gerektiğini bildiği için oyuncularınının artılarını max. seviyede nasıl kullabileceğini bilgi ile anlatıyor.

Uğur daha önceleri dribbling için çabalardı ve kaptırırdı ama sonra Zico ona farkettirdi ki dribbling aslında uzun çalışmalar sonucundaki özel bir yetenek.Avrupa'da bir çok oyuncu 'adam geçerken' (başka terim bulamadım, kusura bakmayın) dribbling yerine daha az hata yapabileceği ve yanıltabileceği hızını kullanıyor ya da bire-ikiler ile oynuyolar.

Geçen gün demecini okudum, savruğum evet, 'Savrukluğumun bana ofansif katkısı büyük.Zico'ya sordum savruk olmam kötü mü, eleştirliyorum, doğru mu yaptığım?' demiş.Zico da doğru, böyle oynamaya devam et, etkilisin, sadece beni dinle demiş.
    Ayrıca çabukluğunu parmak uçları ile savruk, dağınık topla oynama şeklinde kullanınca haldur huldur gelen bir ofansif oyuncu ile karşılaşıyor defanslar, seçim hatasında titiz olamazsa bu sefer Uğur etkili olmaya başlıyor, aynı zamanda rakip savunmacıyı da bir hayli yoruyor, oldukça hızlı sayılır çünkü.

Gökhan da bu şekilde, Gökhan bir daha teknik.
    Ömer abi ile burada ayrılıyoruz, Ömer abi hala ofansını tamamen hızı ile yaptığını düşünüyor, ben ise hızını kullandığını ama tekniğini de işin içine kattığını düşünüyorum.
    Ortak kanı savunmayı hızı ile kapattığı ama dğer düşük kalmış, sezgileri olağanüstü vasat da değil.Gökhan Gönül 2009'da değişecektir, yeniden düzenlemeyi planlıyorum, tabi ki uçuk bir Gökhan profili olmayacak yine.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Ekleyeyim, unutmuşum edit olmayınca düzenleyemiyoruz da.

Uğur ve Gökhan iyi markaj yemedikleri sürece süreklilik halinde kötü oynamazlar artık, nedeni ise nasıl oynamaları gerektiğini öğrenmeleri.
    Bu demek değil ki uçuralım özelliklerini, bu sadece reel futbola yansır, futbol bir çok özellik, değer demek.Uğur'un bonservisi yükselecekse çok çalışması ve gelişim göstermesi ile olur ancak.

Colin-Kazım Tello gibi, dribbling zayıf ama temel tekniği iyi olduğu için topla oldukça rahat, Kazım'ın en dikkat çekici özelliği iyi orta yapması.
    Sert, kavisli ve oyuncuyu görerek orta yapıyor, tabi Türkiye şartları için çok iyi, Beckham ile karşılaştıramam
    Crossing çizgiye kadar inerek orta yapma girişi ile beraber tamamen kanadı iyi kullanması demek, ah ah neden ayırmadılar ki, keşke ayrılsa idi.
    Kazım Deivid kadar olmasa da topla ileri çıkıyor aama sınırını bildiği için yerinde kesiyor, herşeyden biraz var, umarım gelişir, çünkü gerçekten ümit vadediyor şu oyunu.
    Last edited by Cengo : 05.Nisan.2008 at 02:19 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Sayfa 7 / 34 İlkİlk ... 5678917 ... SonSon

Mesaj Yetkileri