Arzuman bıraktı

Merkez Hakem Kurulu'nun sekiz haftadır görev vermediği İzmir Bölgesi hakemlerinden İsmet Arzuman, 20 yıllık hakemlik yaşantısına nokta koyduğunu açıkladı. Arzuman, "Bana bu süreçte görev vermeyerek şaibeli bir bitişe götüren MHK'nin bir açıklama yapmasını bekliyorum" dedi.
İzmir'de Karaca Otel'de düzenlediği basın toplantısında son olarak ligin 21. haftasında İstanbul'da oynanan Fenerbahçe-Gençlerbirliği Oftaş karşılaşmasını yönettiğini hatırlatan Arzuman, "Sekiz haftadır nedenini bilmediğim bir şekilde müsabakalarda görevlendirilmiyorum. Yeni Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu göreve gelmeden bir gün önce, aralarında benim de bulunduğum bir kaç hakemle ilgili bazı gazetelerde şaibeli haberler yapıldı. Hem Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, hem de MHK Başkanı Oğuz Sarvan'la yaptığım görüşmelerde benimle hiçbir sorunları olmadığını bildirdiler. Bunun üzerine antrenmanlarıma düzenli bir şekilde devam ettim. Ama yine maç verilmezken, ne MHK Bölge Sorumlumuz, ne de MHK Başkanı konu hakkında bir şey söylemedi. Ülkemizde futbolda belirli bir seviyeye gelmiş biri olarak bu yaşananları içime sindiremedim. Çok severek yaptığım, beni tüm Türkiye'nin tanıdığı bir insan haline getiren hakemliği burada üzülerek sonlandırıyorum" diye konuştu.
MHK Başkanı Oğuz Sarvan'ın bir yolculukta kendisine "Senin yüzün eskidi" dediğini ifade eden Arzuman, "10'u Süper Lig'de olmak üzere 20 yıl hakemlik yaptım. Oğuz Sarvan'ın sözlerinden başka hiçbir açıklama yapılmadı. Sezon sonunda bir yıl daha sürem olmasına rağmen zaten hakemliği bırakacaktım. Şu durumda teşekkür edip elimi sıksalar kırıcı olmazdı" şeklinde konuştu.
Arzuman, hakemlik konusundaki birikimine dayanarak televizyon yorumculuğu yapabileceğini sözlerine ekledi.

04.04.2008
Kaynak : DHA