Fenerbahçe
Kayserispor
Berabere
Zico: "Edu'nun kırmızı kartına itiraz eden Kayserili görmemiştik!"
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, 2-1 biten Kayseri maçında hakeme tepki gösteren Kayserispor camiasına ligdeki ilk maçta Edu'nun gördüğü kırmızı kartı hatırlattı. Brezilyalı çalıştırıcı, galibiyeti hakettiklerini söyledi.
Lig TV canlı yayınında oldukça zor bir maç çıkardıklarını anlatan Zico, "Hakettiğimiz bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum. Maç bizim için zor gerçti. Oyuncularımız yeterince mücadele ettiler. Fakat futboda hakemin son düdüğü çalmadan hiçbir şeyden emin olamazsınız. Oyuncularımı tebrik ediyorum" diye konuştu.
Fenerbahçe'nin maçın ilk 15 dakikasında çok iyi oynadığına dikkat çeken sarı lacivertli takım teknik direktörü, "Ancak 90 dakika boyunca aynı ritmi tutturmak zor olabilir. İlk 15 dakika çok pozisyonlu geçti. Bunlardan yararlanamadık. Daha sonra Kayseri takımı daha iyi markaj yaparak üzerimize geldi. İkinci yarıda ben üstün oynadığımızı düşünüyorum. Yaratıcılıklarımızı ortaya koyduk ve galip geldik" dedi.
"Semih'teki yükselişi görüyoruz"
Oyuna yedekten girerek son saniyelerde golünü atan Semih Şentürk'ü de değerlendiren Zico, "Futbol takımları 11 kişiden oluşmaz. Önemli olan iyi bir grubunuzun olmasıdır. Semih de bunun en güzel örneğini sunuyor. Daha önce Kezman yedekteydi, Semih oynuyordu. Şimdi tam tersi. Semih son zamanlarda oynadığı futbolla performasını yükseltiyor. Bunu görüyoruz. Hiçbir zaman da küsmüyor" ifadelerini kullandı.
Zico, Roberto Carlos'un kondisyon olarak henüz yeterince hazır olmadığının da görüldüğünü vurguladı.
"Hakeme itiraz haklarıdır; ama..."
Maçın hakemi Hakan Sivriservi'ye Kayserispor camiası tarafından getirilen yoğun eleştirileri de yorumlayan Brezilyalı çalıştırıcı, "Bu konularda yorum yapmak, şikayet etmek herkesin hakkıdır. Bu hakkını kullananalarara birşey dememek lazım. Bize de yanlış kararlar verildi. Galatasaray maçında da bize yönelik yanlış kararlar olmuştu. Konuşmak başkalarının hakkı olduğu gibi bizim de hakkımız. İlk yarıdaki Kayseri maçını hatırlayalım. Edu haksız bir şekilde kırmızı kartla oyundan atışı vardı. O gün hiçbir Kayserili bu karara itiraz etmemişti. Bu öyle bir hataydı ki, biz hem puan kaybettik hem de daha sonra Edu'ya ceza verilmedi. Ben o maçtan sonra hiçbir Kayserisporlu'nun çıkıp da hakeme itiraz ettiğini görmedim" şeklinde konuştu.