-
Sorun sistem.Yabancı hakemi Türkiye'ye getirsen ne olacak?Dünyanın parasını vereceksin.Bu seferde Türk hakemleri içinden düşünmeyecek mi banada bu kadar para verilseydi güvencem sağlansaydı aynı yönetimi bende gösterirdim diye.
Konu Napolyon ile alakalı.Bizde hakemlikte tam profesyonellik yok.Eskiden dahada kötüydü şimdi biraz yapıldı ama yinede aynı sisteme geçilmedi.Çoğu hakem mesleğini ikinci iş olarak görüyor.Bununla birlikte milyon dolarlık oyuncuların arasında oynuyorum bu kadar para bu kadar yol harcırahı tüm stres bizim üzerimizde ben eğri çalsam doğru çalsam diye düşünende vardır.Ya da kafasında işi bir tür hobi olarak görüp benim takım benim elimden yanmasın diyenler olduğu gibi tam aksi bir şekilde ben bu takımı tutuyorum şimdi bir hata yapsam bana yüklenecekler en iyisi ben onlara zıt gideyim nasıl olsa diğer maçlarda telafi ederler diye düşünende vardır ve olacaktır da.
Bunlar sistemsizlikten kaynaklanıyor.Bizim hakemlerimizinde yeteneği Avrupadakilerden aşağı değildir hatta daha iyileri bile yetişir biraz profesyonel hareketle.Avrupa'daki büyük liglerde sistem daha profesyonel olduğundan futbolcu/hakem maaş oranı Türkiye'dekine göre kat kat düşüktür.
Ayrıca futbolda iki türlü hakem hatası vardır.Bir oyunun içinde kabul edilen hakem hataları,bir de ne olursa olsun yapılmayacak türde hatalar.İşte ikinci tür hataları tekrarlayıp yerini kaybetmeyi göze alamayan yabancı hakemler bulunduğu mevkiden olmamak ve pastadan payı kaybetmemek için iyi bir yönetim gösterirler.
Tabi onlarda hakem faciaları daha farklı bir şekilde meydana gelir.Enderde olsa onlardaki tek tip hakem faciası aldığı para yetmeyip kirli işlere karışanlardan ileri gelir.
Sorun sistemde.Federasyon sistemi bakalım ne hal alacak.Kasaları dolu ama dolu olan para nereye gidiyor nelere harcanıyor pastayı bırakmamak için federasyon kimlerin elinde.orası bizim bilebileceğimiz konu değil.ama bi şeyler olduğu kesin.
Hakemlerimiz sistemin en masum insanları.Biz bile işimizde stres altında kalsak ne hale geliyoruz onlar kimbilir nelerin içinde bir seyler yapmaya calısıyorlar.
Mesaj Yetkileri