-
Aslında içten bir darbenin zamanıydı bu hafta ama malesef kaçtı.Artık şampiyonluk yolunda her yol mübahtır diye görülüyor.Keşke eski futbolcularımız gibi bir şey değişmesi adına Alex topu üstten auta atsaydı ya da dalga geçer gibi taca.Ya da Sabri gereksiz yaptığı penaltıyı kabullenip topu inatla penaltı noktasına koysaydı.Kurallarda vardır.Topun sende olması önemli değil.Sen aksiyon içinde rakibinden hesap sormaya çalıştın yetti artık diye.Fenerbahçe maçında Deivid'de vucut yorgunlugu başgösterdi.Zico'nun onu oyunda tutması hataydı.En sonunda yorgunluğa yenik düşüp düştü.Penaltı çalınınca kendide gülüyordu.Aşırı efordan sonra yerden kalkamama olayını Uğur Boral ile Bursa maçında da görmüştük.Çocuk heryerde düştü durdu ama hileli bir düşüş yapmadı hiç.Deivid'inkide öyle değildi.Ama işte diyorum şampiyon olmak için artık bazı değerler gözardı ediliyor.
Ya GS'ye ne demeli?Basın açıklaması yapmışsın şöyle oldu böyle oldu diye.İyide oynuyorsun.Penaltıyı gördün mü gördün o zaman o açıklamayı yapan kişi seni bağlıyorsa o topu o yuvarlağın içine koyacaksın.Futbolcun mu koymadı sen TD olarak çıkıp koyacaksın.
Pis bir şeyler var ortalıkta.Ve bu ben doğduğumdan beri var.Fakat ben bu durumlardan kuluplerin haberi olduğunu sanmıyorum.Sadece ortak bir pasta paylaşımı söz konusu bazı güçlerin elinde.Ve o güçler takım ayırt etmiyor.Popülerlik ayırt ediyor.Örnek veriyorum GS ve FB revacta ise hakem hataları iki sene GS iki sene FB lehine oluyor.Ne oluyoruz diye ses çıkaran oluncada o senelerde daha az populer olan BJK kayrılmaya başlanıyor.O yüzden Sivas'ın şampiyon olmasını isterdim ama malesef sisteme dayanamadılar.Ufak maçlarda ince ince doğrandılar.Ben doğduğumdan beri hiç bir şampiyonluğun alnının akıyla alındığına inanmıyorum.Tamam belki takımlar o sene gücüyle falan almış olabilirler ama o yapılan itelemeler her zaman ortadaydı.Kendileri istemese bile.Alınlarının akı dış etmenlerle kirlendi.
Bu tür Romanya ligi vari ligimizin tamamıyla arınabilmesi icin bu insanlar nasıl temizlenecek ya da onları temizleyecek bir güç var mı? 20 yi aşkın süredir temizlenemedi bunlar şimdi nasıl yok olacak?
-
Ligde bu hafta özellikle Fenerbahçe ve Galatasaray'ın maçlarında yapılan bariz hakem hataları, MHK'nin sabrını taşırdı !.. Başkan Oğuz Sarvan ve MHK yöneticilerinin son dönemlerde yaşanan büyük hakem hatalarının ardından ciddi yaptırım hazırlığı içinde oldukları öğrenildi.
MHK'nin iki önemli ismi Başkan Oğuz Sarvan ve Başkan Vekili Yüksel Okçuoğlu, Lig TV'ye konuştu. Lig TV Haber Müdürü Sedat Kaya'ya telefonda konuşan Sarvan ve Okçuoğlu, yaşanan hakem hataları ile ilgili çarpıcı açınlamalarda bulundu.
Merkez Hakem Komitesi Başkanı Oğuz Sarvan "Kulüpler eleştirilerinde haklılar. Hataları biz de görüyoruz. Hasan Doğan ile bu konuda sıkça konuşuyoruz. Yarın (pazartesi) bir basın açıklamasında bulunacağım." dedi.
MHK Başkan Vekili Yüksel Okçuoğlu da son haftalarda yaşanan hakem hatalarıyla ilgili olarak "Biz buraya adımızı koyduk. Bu işin üzerine gideceğiz, kimin ne uzantısı ne bağlantısı varsa çıkıp bunları tek tek açıklayacağız. Bunları halletmeden görevden gitmeyeceğiz" diye konuştu.
MHK'nin uzun vadede izleyeceği politikalardan daha çok kısa vadede ne yapacağı merakla bekleniyor.
Lig Tv
Düzeltebilecekler mi? merak ediyorum ama Maraton yorumcularının dediği gibi ilk defa böyle hatalar sonrası MHK'dan böyle bir açıklama geliyor.
Mesaj Yetkileri