Quote Originally Posted by Murat Özdemir View Post
Konunun yeniden açılması iyi oldu.

Tepki koyan FB ve GS'li arkadaşların yorumlarını merak ediyorum.
Senin bu yaptığın provakasoyonlukdan başka birşey değildir. Herkes çözüm üretmeye çalışırken sen ortamı gererek insanları kışkırtmaya çalışıyorsun.

Quote Originally Posted by DisCo View Post
Dediklerinde sonuna kadar haklısın ama biryerden de başlamak lazım. Sistemi değişme gücün yoksada çarkın dişlerini elinden gelebildiğince kıracaksın. Çünkü bunu sende iyi bilirsin, ülkemizde yap yap yap yap yanına kar kalsın mantığı alışkanlık haline geldi.

Mutlaka kalıplaşmış şeyi yıkmak zordur. Bunlar köklü halde bu işin içinde varlar ve bir kereden çıkarıp atmak her babayiğidin harcı değildir. Ama unutmamak gerekir ki mutlaka bu işe bir dur diyen çıkacak. Ya dur diyen kişiyi harcayacaklar yada dur diyen kişi onları harcayacak.

Benim temennimde Oğuz Sarvan ekibinin dur diyen kişi olarak sistemi kuran ve yönetenleri harcamasıdır. Çünkü sloganları biz bu işe adımızı koyduk oldu ve slogan buysa insanların beklentiside bu yönde oluyor.
Oğuz SARVAN ı ve ekibini yakından tanıma fırsatım oldu. Onlar artık elindeki malzemelerle bu seneyi bitirecekler. Yapılan hatalardan dolayı onları suçlu tutmak yanlış olur.

Ben hakem camiasının içinden gelen biriyim. Nelerin döndüğünü az çok biliyorum. Kirli kişiler gerçekten vardı Haluk Ulusyo döneminde. Levent BIÇAKÇI döneminde bu isimler temizlendi. Bu senede temizlenmesi için sezon sonunu beklemek zorundayız. Eğer sezon sonuda şaibeli kişiler görürsek bu sefer bu MHK yi eleştiri hakkımız doğar.

Oğuz SARVAN akademik kariyere sahip bir kişi. Bu işi bilime dayanarak yapıyor ve Avrupa liglerini örnek alıyor. Kendisi çok iyide eğitmen. Yeni sezona hakemlerimizi çok iyi hazırlayacağını tahmin ediyorum. Onun için onlara şans verelim biraz.

Quote Originally Posted by shamur1 View Post
Yabancı hakem getirmek çözüm değil. Avrupa'da da görüyoruz üst düzey hakemler bile çok komik hatalar yapabiliyorlar, yanlış kararlar veriyorlar. Ayrıca hakemliğin standart kuralları vardır.Yabancılarda aynı şeyleri biliyor bizim Türk hakemlerimizde. Ama böyle maçlarda sürekli bu hataları yapmalarının nedenini ben Türk insanının profesyonelsizliğine ve aşırı duygusal yapısına bağlıyorum..

Şimdi bu forumdaki herkes bir takımın taraftarı dimi. E Hakemler de insan değil mi ? Onlar da bizim gibi takım tutmuyorlar mı ? Robot değiller ya elbette hakemlerinde bizler gibi bir takımı desteklemeleri ve tutmaları gayet doğal.Tabi etik olarak bunu topluma hissettirmemelidirler.Hakemlerin bizlerden tek farkı bu meslekten ekmek yemekleri. İşte sorunda burda zaten. Hakemlerimiz bana kalırsa maç içerisinde bazı duygularının önlerine geçemiyorlar. Onları böyle yanlış kararlara yönelten sebeb de bence budur. Şimdi kendinizi onların yerine koyun. Bu forumda bile holigan gibi takım taraftarlığı yapanlar var. Bi düşünün kendinizi . Örneğin Fenerli bir arkadaş Fenerbahçe maçını yönetiyor. İster istemez maç içinde verdiği kararlarda duygusal olarak yenik düşeceği zamanlar olabilir. Beşiktaş'lısı,Galatasaray'lısı, Trabzon'lusu vs.. Öncelikle bunun önüne geçmeli hakemlerimiz. Her takıma eşit yaklaşılmalıdır. Avrupa'daki profesyonelliğe erişmeli hakemlerimiz.

Neden bu hatalar hep büyük takımlara karşı oluyor , anadolu takımı eziliyor. İşte sebebi de bu bence. Yoksa en ufak bir ihtimal dahi vermiyorum bu hakem hatalarının Federasyon tarafından kasıtlı olarak yapıldığını. Kimse bu riski alamaz çünkü eskisi gibi maçlar radyodan dinlenmiyor. Kaç milyon kişi tv başından yada stadda maçları takip ediyorlar. Kısaca bunun önüne geçebilirlerse hakemlerimiz hatalar sadece normal hakem hataları gibi gözükür, artniyet aranmaz.
İlk paragrafada dediklerine tamamen katılıyorum. Yabancı hakem getirmek çözüm değildir. Çünkü hakemliğin popülüritesi düşer. Şu anda katılım fazla değil. Performansa bağlı olarak hakemler ücret aldığı için faiş hatalar yapmak istemez asla bilerek. Bilir ki bir hafta sonra ya da uzun bir süre maçlar alamayacağını.

Aynı tonda yorumunda işaretlenmiş yere katılmıyorum. Çünkü bende bir kulubün taraftarayım. Hatta Göztepe taraftarı olduğumu belirteyim. Ligde maçlarına çıktım ve en ufak düşünce gelmedi bu takımı tutuyorum onlara yönelik takdir haklarımı kullanmadım ki benim maçımda da mağlup oldular.

Exciting arkadaşımız diyorki yabancı hakem getirelim. Bu cümleye Disco adlı arkadaşımızda çok güzel cevap vermiş. Eğitmenlerini getirelim. Çok doğru.

Exciting arkadaşımıza buradan soruyorum. Bu bir Türk sitesi başında yabancı olsa ya da yöneticiler yani sizler yabancı olsanız sende bizim yerimizde olsan içine sincek mi? Şahsen benim sinmez ve siteyede fazla uğramam.

Hakemlerin eğitimi gerçekten düşük. Super ligde iyi ama o seviyeye gelene kadar eğitim çok az. Sonuç olarak temel olmadığı için böyle hatalarda olabiliyor. Ama bu MHK bunu değiştirebilicek kapasitede. Oğuz SARVAN Levent BIÇAKÇI döneminde de MHK Başkan Vekiliydi ve alt ligde bulunan hakemler devre arası ilk defa seminere gitti. 4 gün boyunca eğitim verdilerki onlar meyvelerini yiyemeden istifa ettiler.

Yabancı liglerde de bariz hatalar oluyor. Bize verdikleri eğitimde FIFA nın ve UEFA nın yollamış olduğu ders videolarında ne üst düzey hakemlerin ne faiş hataları var. Onlar da yapmıyor değiller. Ama onların ki bizim ki kadar sık değil. Ne hatalar var çocuk bile çalmaz ya da çalar denebilecek.

Bu hafta Hakan SİVRİSERVİ skora etki edecek hakem hataları yapmışdır. Ama sanmıyorumki bilerek. Çünkü bu adam başına neler geleceğini biliyor. Bu tamamen aşırı konsantreden kaynaklanan birşey. FIFA kokartı bile yok adamın yani akla mantığa sığıyor mu böyle faiş hatayı bilerek yapsın.

Keşke yapmasaydı. Çünkü Fenerbahçe takımı haksız bir 3 puan aldı. Ama sonuçta bu lig bu hakemlerle bitecek.