Originally Posted by
1502005
Sende kına yakarsın.
Cech'in sakatlanmasından sonra müjdeler olsun yazanlarında insanlıklarından şüphe ederim. Tamam avantaj olabilir ancak sonuçta bir insanın sağlığı söz konusu olan. Başka bir şekilde ifade edilebilirdi diye düşünüyorum.
Bugün Taksim'de chelsea formasıyla dolaşan Türk demeye dilimin varmadığı kimseler gördüm gerçekten çok sinirlendim. Sevmeyebilirsin Fenerbahçe'yi ama bukadar yapmakta AYIP!
Maça gelince umarım Fenerbahçe turu geçecek ve bu hiçte imkansız değil. Nasıl ki Galatasaray UEFA kupasını aldıgında bir TÜRK olarak sevindiysem Fenerbahçe'nin de Şampiyonlar Liginde sonuna kadar gitmesini isterim. Sonuna kadar desteklerim.
Aynen katılıyorum abi. Tamam sevmeyebilirsin ama nefretini açığa vurmak zorunda değilsin. Biz buraya tek takım yenip gelmedik. Onlarca takım devirerek geldik. Tek tek her seferinde o takımları tutmakta biraz garip. Olay iyice rakip takımı sevmemekten çok anti fenerbahçe hareketine dönüştü. Çok üzücü bir olay bu. Sevme ama bu gibi milyonlarda fenerlinin heyecanla beklediği günlerde onların gözüne soka soka chelsea forması giymekte senin dediğin gibi AYIP.
Selçuk oynayacak demek ki basit paslar yerine orta sahada topu tutma mücadelesine gireceğiz. Sanırım olası bir kapanma riskine karşı selçuğu oynatıyor. Takım kapandığı zaman selçuk çok işe yarar bir futbolcu. Kendini alex sanmasa bazen sadece maldonado gibi kendi işini yapsa, hücum oyuncularının yapması gereken çalım gibi, şut gibi hamallıkları yapmayıp pasını verip oyunun kurulmasını sağlasa fiziksel açıdan çok işimize yarayacak bir futbolcu olabilir bugün.
Alex her zamanki gibi orta sahadan geriye gelip topu alacak ve ileriye taşıyacaktır. Bugün semih'e düşen büyük görev topu ilerde tutabilmek ve olduğunca topun kanatlara açılmasını önleyebilmek. Gökhanın kayseri maçındaki formsuzluğu beni birazcık telaşlandırıyor. Aurelio yine maçın adamı olacak gibi geldi bana. Deivid ise tam bir kafa karışıklığı. İlahi bir güç mü onu harekete geçiren? Anlık parıldı abidesi mi? yoksa gerçekten konsantreyi tam sağlayamadığı zamanlarda bile bir yıldız mı? işte sorun burda konsantre olabilmekte yatıyor. Deivid kendini motive edebilirse karşısına ballack'ta gelse, Essien'de gelse çalımı basar geçer. Fiziği buna müsait. Yani ben orta sahamızdan çok iş bekliyorum bugün, çünkü bugüne kadar çok iş yaptılar. Forvet hattındaki bindirme kanatlarımız ve semih olabildiğince topu ilerde tutmalı.
Fenerbahçeyi buraya kadar getiren ve bize devleri bile ezecek yetiyi kazandıran şey öldürücü pas trafiği. Orta sahada tempoyu biz belirleyebiliyoruz bu sayede. Rakip takım pozisyon almakla uğraşırken normal olarak biz top çeviriyoruz ve en anlamadıkları anda ince noktadan vuruyoruz. Artık bu sevilla maçıyla, chelsea maçıyla, anderlecht maçıyla, cska maçıyla ve psv maçıyla kanıtlandık. İnter maçını dahil etmedim çünkü inter maçını taraftarın yüksek motivesi ile rakipten daha çok mücadele etmemiz sayesinde kazandık.
Son olarak belirtmek isterim ki hücum futbolunu en iyi defansı yaparak oynamak her takım tarafından yapılabilecek birşey değildir. Fenerbahçe tek forvetle hücum futbolu oynamaktadır. Tek forvetle defansif hücum futbolu demek, kapanmadan defans yapıp golü anlık pozisyonla bulmak demek. Eğer defans işini iyi yapmazsa sistem çöker. Umarım defans oyuncularımız bugün bizi üzmez.
dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !