Yalnizca 99 dakika forma giyen bir oyuncuyu transfer fiyaskosu olarak nitelendirmek ne kadar dogru bir yargi bilemiyorum. Barusso Serie B de kendini kanitlayarak Roma gibi bir takima (Yerli oyuncularimizin hayal dahi edemedigi) transfer olmus bir oyuncudur. Dunya kupasinda basarili futboluyla dikkat ceken Gana milli takiminda zaman zaman ilk 11 de oynayabilmektedir. Galatasarayda da ihtiyac duyuldugunda fazlasiyla verimli olacagina inaniyorum. Barusso yukarida bahsedildigi gibi bos bir oyuncu degil. Kalli tarafindan sans verilmemesinin sebebi de politik kararlardir.-BARUSSO ''BOMBASI''-
Büyük umutlarla İtalya'nın Roma takımından apar topar kiralık olarak transfer edilen Ahmed Apimah Barusso, hayal kırıklığı yaratırken, bu futbolcu sadece 2 maçta forma giyip, sahada 99 dakika kalabildi.
Takımın başından istifa ederek ayrılan Karl Heinz Feldkamp'ın son dönemde 18 kişilik maç kadrosuna dahi almadığı Ganalı futbolcu, tam bir transfer fiyaskosu olarak dikkat çekiyor.
GsTv de gorev yaptigim donemde takip ettigim idmanlar sirasinda her zaman 'Bu futbolcu nasil oynatilmaz' derdim Carrusca icin. Onun en buyuk sanssizligi ayni mevkide yerli ve cok yetenekli bir futbolcunun yani Arda Turan'in bulunmasi. Ben Carrusca'nin cok onemli bir yetenek oldugu kanisindayim. Duzenli forma giydigi taktirde bircok takimda (Ozellikle Ispanyol takimlarinda) ses getirecegine inaniyorum.-CARRUSCA NEREDE?-
Galatasaray'a 2006-07 sezonunda transfer edilen Carrusca, bir türlü istenilen performansı gösteremedi.
İlk yılında sadece 4 maçta ilk 11'e çıkıp, 12 maçta toplam 375 dakika oynayan Arjantinli oyuncu, bu sezon ise 29 karşılaşmada 2 maçta ilk 11'e çıkıp 3 maçta 138 dakika sahada kalabildi.
Bouzid zaten Kalli tarafindan yedek savunmaci olarak transfer edildi. Hicbir zaman ilk 11 oyuncusu olarak gorulmedi. Zira Servetle benzer futbol karakteri olmasi ve Servet'in mukemmel performansi da kulubeden cikamamasina sebep oldu. Son Emre Gungor transferi de Bouzid'i kulubeye hapseden nedenler arasinda. Ama tekrar belirtmek isterim ki Bouzid as futbolcu olmasi icin transfer edilmedi.-YEDEK BOUZID-
Galatasaray'a Almanya İkinci Ligi'nden sezon başında transfer edilen Ismael Bouzid, yedek bir futbolcu olarak kaldı.
Oyuncuyu transfer eden Feldkamp, ilk 11'de fazla şans vermezken, Cezayir asıllı Fransız futbolcu, 5 maçta ilk 11'de oynayıp, 10 maçta yer aldı ve 441 dakika forma şansı buldu.
Galatasaray'in yabancilardan yararlanamamasinin baslica nedeni Kalli'nin anlamsiz politikalaridir. Lincoln'un sakatliklar haricinde oynatilmadigi donemlerdeki psikolojisini biliyorum. Ve bu oyuncunun 12 Subat Sali gunu antrenmani terkederken bina koridorunda 'Yeter artik benden ne istedigini anlayamiyorum' cumlesiyle dile getirdigi serzenisini de...-YABANCILARDAN YARARLANAMADILAR-
Galatasaray, performans olarak ''Düş kırıklığı'' yaratmayan futbolcularından da fazla verim alamadı.
Lincoln, sakatlıklar nedeniyle çoğu maçta oynayamazken, Song da Afrika Uluslar Kupası ve sakatlıkları nedeniyle zaman zaman takımını yalnız bıraktı. Tobias Linderoth ise sezon başında yaşadığı ciddi bir sakatlık nedeniyle takımına katkıda bulunamadı.
Linderoth konusunda Galatasaray cok talihsizlik yasadi. Hayatinda uzun sureli sakatligi olmayan bir oyuncu muthis bir performansa kavusmusken sakatlik gecirdi ve sezonu kapadi. Ancak onumuzdeki yil Linderoth'un Galatasaray icin yeniden onemli bir koz olacagina inancim sonsuz
Song mevzuunda ise bu yazinin sahibi gazeteci arkadasa sormak isterim ki: Song bu turnuvaya zaten her yil gidiyor. Ayrica bu turnuvaya sadece Song katilmiyor. Bir futbolcuyu ulusal takima gitmesinden dolayi 4 hafta takimini yalniz biraktigi icin "verimsiz" olarak nitelendirmek ne kadar objektif ve ne kadar insafli bir yargidir?