1 ile 30 arası toplam 368 sonuç

Konu: [TSL] Beşiktaş Araştırması FM2008 - 8.0.2

Hybrid View

Nesil
    2003

Koray: Oyundaki seviyesi tam hatirlamiyorum. Ancak konsantrasyon 14 gibi olmasi lazim son yamada.

Anilton: Dan dun oynamayi ben pek gozlemlemedim. Yani defansta zor durumda oldugu zaman topu uzaklastirmak icin uzun vurmayi tercih edebilir. Ancak geriden Besiktas topla cikmaya ugrastiginda Gokhan'in paslari oldukca isabetli. 30-40 metre uzaktaki Nobre, Holosko, Delgado ile bulusturabiliyor topu. Tabii ki bu oyuncularin hareketli olmasindan da kaynaklaniyor bu paslarin isabetliligi ancak mesela hareketli Fenerbahce orta saha ve forvetine bu paslari Edu veya Lugano'nun attigini pek goremiyoruz. Servet/Song ve Emre veya Ibrahim Toraman'dan da boyle paslar gormiyoruz.

Bir suredir Gokhan'in neden Milli takim ve Besiktas defansinda kullanilan oyuncu oldugunu cozmeye calisiyorum. Defansi degil veya olamaz bence cunku defansif acidan cok daha iyi Turk oyuncularimiz var. O zaman geriye kalan top kullanma becerisi kaliyor. O gozle baktigimda da Gokhan'in bu konuda hic de fena olmadigina dikkat ettim.

Tabii karar Koray'in. Ancak Gokhan'in geriden oyun kurma becerisi bence defansta saglam bir durdurucu olmasindan daha fazla one cikiyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Bir suredir Gokhan'in neden Milli takim ve Besiktas defansinda kullanilan oyuncu oldugunu cozmeye calisiyorum. Defansi degil veya olamaz bence cunku defansif acidan cok daha iyi Turk oyuncularimiz var. O zaman geriye kalan top kullanma becerisi kaliyor. O gozle baktigimda da Gokhan'in bu konuda hic de fena olmadigina dikkat ettim.
    Bunu bende düşünmüştüm geçen yıl...
    gökhanın o kadar teknik kapasitesi yüksek mi pas alış verişi o kadar kullanışlımı pek gözüme ilişmemişti bundan sonra o yönüne çok dikkat edeceğim. tabi bu dediğinin seviyeside vardır mesela bir popescu kadar değildirde eski beşiktaşlı stoper ronaldo kadardır.
    Öncelikle benim türkiye ve beşiktaşta ne sebeble oynuyor acaba diye düşünceme verdiğim yanıt gökhanın BOYUNA VE FİZİĞİNE göre çok iyi hızlanan çok hızlı bir stoper olduğu ve havahakimiyetinin de iyi olduğuydu.

bunun dışında stoperlerin geriden oyun kurma becerilerini çok beğenirim benim için geriden oyun kurabilen bir stoper bu özelliğiyle bir adım öndedir mesela çok stoper izlemişimdir carvalho popescu frank de boer tarzı teknik ve soğukkanlı olanlar ayrıca gözüme batmıştır ve hoşuma gitmiştir
    bu konuda bir iki düşüncemi bellirtmek istiyorum öncelikle pas alış verişi geriden oyun kurması iyi olan stoperler kolay kolay savunmadan uzun pas çıkarmayı düşünmezler
    bu hususta; "şu stoper teknik, geriden iyi uzun pas atıyor" söylemi hemen kafamda soru işareti oluşturuyor ve düşünüyorum. "yok ya denk gelmiştir o top şişiriyordur aslında" diyorum
    mesela bülent korkmaz devamlı uzun pas dener yada bu kibarcasıdırda aslında bülent top şişiriyordur. şişire şişire öğrenmiştide futbolu bırakmasına yakın attığı uzun toplar galatasaraylıların olduğu bölgelere giderdi çoğunlukla. mesela o kadar çok alışmıştıki ortasahadan diyarbakırspora gol atmıştı yine berkant a attığı 60-70 metrelik bir pasla galatasaray berkantın ayağğından ankaragücüne gol atmıştı.

ama bülent ne kadar iyi uzun pas atar hale gelmiş olursa olsun, benim için bülent korkmazın pasları ve geriden oyunkurma becerisi düşüktür

mesela bir popescu bir de boer veya carvalhoda böyle uzun paslar görmezsiniz hemen oyunu yayar rakibi daha kendi alanınızdan sıkıştırmaya başlarsınız
    (son fenerbahçe chelsea maçlarında fenerbahçede özellikle ileride doğru dürüst press yapan oyuncuda olmadığı için bu baskı daha en geriden carvalho ile başlatılıyordu)

onun için her ne kadar isabetli olursa olsun; bence geriden uzun paslarla çıkmayı denemek, bir yetenksizliğin sonucunda oluşmuş mecburi bir durumdur.

son olarak benim şu ana kadar gözlemlediğim gökhanın geriden oyun kurma pas alıp verme becerisi orta seviyedeydi. bundan sonra çok daha dikkatli izleyeceğim

(çok uykusuzken yazdım yazıyı yazım hataları anlam düşmesi falan olabilir kusura bakmayın)

saygılar ...
    Fikirlerim burada

Mesaj Yetkileri