1 ile 30 arası toplam 1016 sonuç

Konu: [TSL] Fenerbahçe Araştırması FM2008 - 8.0.2

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

xxestergonxx:

Yine masallah döktürmüsün ama yarisida...

bjk_melo_151 nickli arkadas Semih'e verdigi özellikleri tartisalim

Dribbling: 10
    Bence gayet yerinde, max 12 verilir, oda cok zor.. ama Estergon ne demis
    " dripling yapabilme topla bir şekilde kat etmektirki pace ile de çok alakalı adeta iç içe dirçünkü yavaşta top süreblirsiniz ama hemen baskı yeyim kaptıracağınızdan dripligte hızlı olmak makbüldür"
    afedersin ama dribbling ne biliyormusunki sen ? Sana göre dribbling yapmak icin hizli olacaksin, yoksa topu kaybedersin.

Sonra gelelim fiziksel degerlere..

Acceleration 13---->12
    Agility 11---12-13
    Balance 13
    Jumping 14---14-15
    Nt.Fitness 13
    Pace 13---->12-13
    Stamina 13--->14
    Strength 13-->13

Bravery 14 vermisin, bence 12 yeterlidir.

Bide Agility gücle degil, daha fazla hizla ilgilidir.
    Ability to start, stop, and move the body quickly in different directions
    Bide iyi passing degeri verebilmek icin, Semih ne zamandan beri rahatca 20-30 metrelik paslar atiyor?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by YusufT View Post
    xxestergonxx:

Yine masallah döktürmüsün ama yarisida...

ama Estergon ne demis afedersin ama dribbling ne biliyormusunki sen ? Sana göre dribbling yapmak icin hizli olacaksin, yoksa topu kaybedersin.
    bu kadar agressif olmaya ne gerek var herkes düşündüğünü söylesin yorum farklarımız olmasa bu foruma neden ihityaç duyarızki

bu arada hız tabiki driblinge büyük katkı sağlar
    ayrıca dribling topla rakip kaleye doğru katetmektir. yavaş olursanız tabiki rakibiniz daha kolay kademeye girer.

dribling sadece çalım atmak değildir şu ikisini ayıralım. çalım atmak ayrı şey dribling ayrı şey dribling yaparkende çalım atarsınız
    ancak mesela kendi yarı alanınızda rakibinize çalım atıp sonra tekrar geri dönüp tekrar aynı adama çalım atarsanız dribling yapmış olmazsınız veya taç çizgisi kenarında müthiş bir hareketle rakibinizi geçip taraftarı coşturup yine topu geriye oynarsanız yine dribling yapmış olmazsınız.
    driblingin temel kuralı rakip kaleye doğru katetmektir.

ricardinho iyi çalım atabilir ama iyi dribling yapamaz nedeni ise ağır bir futbolcu olmasıdır.
    semih konusuna gelecek olursak semihin driblingi 10 u geçmez
    Fikirlerim burada

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by extensor View Post
    bu kadar agressif olmaya ne gerek var herkes düşündüğünü söylesin yorum farklarımız olmasa bu foruma neden ihityaç duyarızki

ayrıca dribling topla rakip kaleye doğru katetmektir. yavaş olursanız tabiki rakibiniz daha kolay kademeye girer.

dribling sadece çalım atmak değildir şu ikisini ayıralım. çalım atmak ayrı şey dribling ayrı şey dribling yaparkende çalım atarsınız
    ancak mesela kendi yarı alanınızda rakibinize çalım atıp sonra tekrar geri dönüp tekrar aynı adama çalım atarsanız dribling yapmış olmazsınız veya taç çizgisi kenarında müthiş bir hareketle rakibinizi geçip taraftarı coşturup yine topu geriye oynarsanız yine dribling yapmış olmazsınız.

ricardinho iyi çalım atabilir ama iyi dribling yapamaz nedeni ise ağır bir futbolcu olmasıdır.
    Dribbling kısa alanda oyuncu geçebilmek şeklinde yorumlanmalıdır, dribbling=çalım doğrudur ama kısa alandaki beceri yorumlanmalıdır.

Yani hız mı etki ediyor yoksa yetenek mi? Hız etki ediyorsa yeteneği ayırt etmeye çalışırsınız ama yavaşsa sadece yetenek olacağından karar verilmesi daha bariz olur.

Semih hızlı değil, bu mantıkla düşünün.Ricardinho bence ortalamanın üzerinde, iyi sayılabilecek seviyede dribbling yapabilen bir oyuncu ama çok ağır, ayrıca oyun kurucu da değil, 2 önliberonun 2 adım önünde top yapabilecek serbest bir oyuncu, biraz fizik olsaydı en azından bir oyun stiline oturtulabilirdi.

Mesela ben yapmış olsa idim Yusuf Şimşek'in dribblingi 19-20 ama Pace 5, acc 2 olurdu.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2008
    Yer
    Eskişehir

Quote Originally Posted by extensor View Post

Peki çalım atabileceğini hangi özellikten anlarız ?

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Quote Originally Posted by Her026 View Post
    Peki çalım atabileceğini hangi özellikten anlarız ?
    Al bendende o kadar.

çalım = dribling değildir
    dribling topla beraber rakip kaleye hucum etmektir
    (oyunda ne anlama geldiğini değil gerçek hayatta ne anlama geldiğini söylüyorum)

diyorsun extensor. Dribbling=calim atarak ilerlemektir, tam anlami.

bir örnek vereyim. Oyuncu James olsun. Simdi Jamesin karsisinda 2 tane rakibi var. ikisinide calimlayip gecti, ama pas tercihini ileriye dogru degil, geriye dogru kullandi. Burdanda Sol bek Peter'de topu uzun pasla diger kanata aktardi. burdan yapilan orta ile gol geldi. simdi soruyorum..James Dribble ettimi etmedimi?

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by YusufT View Post
    Al bendende o kadar.

çalım = dribling değildir
    dribling topla beraber rakip kaleye hucum etmektir
    (oyunda ne anlama geldiğini değil gerçek hayatta ne anlama geldiğini söylüyorum)

diyorsun extensor. Dribbling=calim atarak ilerlemektir, tam anlami.

bir örnek vereyim. Oyuncu James olsun. Simdi Jamesin karsisinda 2 tane rakibi var. ikisinide calimlayip gecti, ama pas tercihini ileriye dogru degil, geriye dogru kullandi. Burdanda Sol bek Peter'de topu uzun pasla diger kanata aktardi. burdan yapilan orta ile gol geldi. simdi soruyorum..James Dribble ettimi etmedimi?

yusuf kardeşim ...önceki benim yazdığın için yzdıklarını tamamen geçiyorum ...kötü bir günündeymişin zten açıklamışın hiç önemli değil...

ama...

demişsinki sen dripling nedir bilmiyorsun...

tamam yusuf ben bilmiyorum !!!????

bilmediğim içinde araştırdım bak ne sonuçlar elde ettim..aşağıda sana değişik kaynaklardan aldığım 4 tane dripling tanımını gönderiyorum. ama forumumuzda başka sitelerin reklamını yapmamak için kaynaklarımı açıklamıyorum...

1-
    Dripling

dripling : İngilizce kökenli (dribbling) bu söz sporda "Topu kısa aralıklarla sürükleyerek veya yere vurarak karşı tarafın kalesine veya potasına doğru götürme." anlamında kullanılmaktadır. Bu spor terimine karşılık olarak Kurumumuz, top sürme, sürüş karşılıklarını önermektedir.

2 -topla birlikte koşma, top ayağında iken hareket edebilme yetisi. ileriye dönük orta saha ve ileri uç elemanlarının günümüz futbolunda mutlak surette sahip olması gereken özellik. gheorghe hagi tarafından şahane uygulanmıştır her daim. zinedine zidane da yine orta saha oyuncuları hesaba katıldığında topu ayağına adeta yapıştırarak ilerlediği gözlemlenerek bu alanda tepeye aday gösterilebilinir.
    (estranged , 13.04.2006 15:29:13, , ? , F , [!])

aslında kelime anlamı topu yere vurmaktır.yani "dribble" denen eylemi yapıyor olmak için,yürüyor ya da koşuyor olmak gerekmez.futbolda ise yukarıdaki tanımlarda da belirtildiği üzere,topu sürmektir..

sepettopu oyununda bu işi en iyi yapan bir kaç isim için ;

(bkz: john stockton) *
    (bkz: tim hardaway) *
    (bkz: hot sauce) **

ayaktopunda ise ;

(bkz: ryan giggs)
    (bkz: cristiano ronaldo)
    (bkz: ronaldinho)

3- ingilizce dribbling kelimesinden dilimize geçen kelime.manası top sürme.

türkiyede becerebilen iyi örnekler;
    (bkz.: <A href="http://www.3harf.com/sabri+sarıoğlu" target=_self>sabri sarıoğlu).
    (bkz.: gökdeniz karadeniz).
    (bkz.: ibrahim üzülmez).
    (bkz.: tuncay şanlı).

4- dribling topla birlikte hızlı kosma demektır yani bırden hızlanma,topla suratli gitmeye drıblıng denır

YUSUF YUKARIDA 4 TANE AYRI KAYNAKTAN DRİPLİNGİN NE OLDUĞU YAZILMIŞ TATMİN OLMADIYSAN DİĞER KAYNAKLARADA BAKABİLİRSİN..

ŞİMDİ BEN DERİMKİ "SEMİHİN DRİPLİNGİ KAÇ OLUR" BANA GÖRE ŞU OLUR BU OLURU TARIŞABİLİRSİNİZ AMA DRİPLİNG BANA GÖRE ŞUDUR DİYEMEZSİNİZ.BU BİR KİŞİSEL KANAAT DEĞİL SPORDA KULLANILAN BİLİMSEL BİR BİLGİDİR VE KİŞİSEL KANAATLERE GÖRE DEĞİŞMEZ..

ASLINDA YUKARIDAKİ TTANIMLARDAN DA ANLAYACAĞINIZ ÜZERE DRİPLİNG TAMDA EXTENSÖRÜN DEDİĞİ GİBİDİR.ÇALIM ATMAK DRİPLİNGİN İÇİNDE VARDIR AMA DRİPLİNG SENİN VE ABOO NUN SANDIĞI GİBİ ÇALIM ATMAKTAN İBARET DEĞİLDİR.

Bak yusuf kardeş..genç bir arkadaşımızsın 15 yaşında bir insan benden iki kat daha araştırmacı benden iki kat daha sorgulayıcı olmalı ama sen sanki 70 yaşında tecrüben varmış gibi insanlara driplingi anlatırken malesef bilgi eksikliği içerisindesin..

sana özür dilerim incinme ama bir tazvsiyem olacak bir konuda fikir sahibi olmadan önce lütfen daha fazla bilgi sahibi olun derim ben...

şimdi eminimki bu mesajdan sonra bana kızacaksın sinirleneceksin ama yusuf gerçekten iyi niyetle söylüyorum..bir tartışmaya ordan burdan duyduklarınla devam etme aç futbol oyun terimleriyle ilgili bilgi bulabileceğin kaynakları aç bak...hiç birinde driplingin sadece çalım atmaktan ibaret bir eylem olmadığını rahatlıkla göreceksin sevgili kardeşim...

Mesaj Yetkileri