Originally Posted by
extensor
bu kadar agressif olmaya ne gerek var herkes düşündüğünü söylesin yorum farklarımız olmasa bu foruma neden ihityaç duyarızki
bu arada hız tabiki driblinge büyük katkı sağlar
ayrıca dribling topla rakip kaleye doğru katetmektir. yavaş olursanız tabiki rakibiniz daha kolay kademeye girer.
dribling sadece çalım atmak değildir şu ikisini ayıralım. çalım atmak ayrı şey dribling ayrı şey dribling yaparkende çalım atarsınız
ancak mesela kendi yarı alanınızda rakibinize çalım atıp sonra tekrar geri dönüp tekrar aynı adama çalım atarsanız dribling yapmış olmazsınız veya taç çizgisi kenarında müthiş bir hareketle rakibinizi geçip taraftarı coşturup yine topu geriye oynarsanız yine dribling yapmış olmazsınız.
driblingin temel kuralı rakip kaleye doğru katetmektir.
ricardinho iyi çalım atabilir ama iyi dribling yapamaz nedeni ise ağır bir futbolcu olmasıdır.
semih konusuna gelecek olursak semihin driblingi 10 u geçmez
Dribbling kısa alanda oyuncu geçebilmek şeklinde yorumlanmalıdır, dribbling=çalım doğrudur ama kısa alandaki beceri yorumlanmalıdır.
Yani hız mı etki ediyor yoksa yetenek mi? Hız etki ediyorsa yeteneği ayırt etmeye çalışırsınız ama yavaşsa sadece yetenek olacağından karar verilmesi daha bariz olur.
Semih hızlı değil, bu mantıkla düşünün.Ricardinho bence ortalamanın üzerinde, iyi sayılabilecek seviyede dribbling yapabilen bir oyuncu ama çok ağır, ayrıca oyun kurucu da değil, 2 önliberonun 2 adım önünde top yapabilecek serbest bir oyuncu, biraz fizik olsaydı en azından bir oyun stiline oturtulabilirdi.
Mesela ben yapmış olsa idim Yusuf Şimşek'in dribblingi 19-20 ama Pace 5, acc 2 olurdu.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı