Quote Originally Posted by YusufT View Post
Al bendende o kadar.

çalım = dribling değildir
dribling topla beraber rakip kaleye hucum etmektir
(oyunda ne anlama geldiğini değil gerçek hayatta ne anlama geldiğini söylüyorum)

diyorsun extensor. Dribbling=calim atarak ilerlemektir, tam anlami.

bir örnek vereyim. Oyuncu James olsun. Simdi Jamesin karsisinda 2 tane rakibi var. ikisinide calimlayip gecti, ama pas tercihini ileriye dogru degil, geriye dogru kullandi. Burdanda Sol bek Peter'de topu uzun pasla diger kanata aktardi. burdan yapilan orta ile gol geldi. simdi soruyorum..James Dribble ettimi etmedimi?

yusuf kardeşim ...önceki benim yazdığın için yzdıklarını tamamen geçiyorum ...kötü bir günündeymişin zten açıklamışın hiç önemli değil...

ama...

demişsinki sen dripling nedir bilmiyorsun...

tamam yusuf ben bilmiyorum !!!????

bilmediğim içinde araştırdım bak ne sonuçlar elde ettim..aşağıda sana değişik kaynaklardan aldığım 4 tane dripling tanımını gönderiyorum. ama forumumuzda başka sitelerin reklamını yapmamak için kaynaklarımı açıklamıyorum...

1-
Dripling

dripling : İngilizce kökenli (dribbling) bu söz sporda "Topu kısa aralıklarla sürükleyerek veya yere vurarak karşı tarafın kalesine veya potasına doğru götürme." anlamında kullanılmaktadır. Bu spor terimine karşılık olarak Kurumumuz, top sürme, sürüş karşılıklarını önermektedir.

2 -topla birlikte koşma, top ayağında iken hareket edebilme yetisi. ileriye dönük orta saha ve ileri uç elemanlarının günümüz futbolunda mutlak surette sahip olması gereken özellik. gheorghe hagi tarafından şahane uygulanmıştır her daim. zinedine zidane da yine orta saha oyuncuları hesaba katıldığında topu ayağına adeta yapıştırarak ilerlediği gözlemlenerek bu alanda tepeye aday gösterilebilinir.
(estranged , 13.04.2006 15:29:13, , ? , F , [!])

aslında kelime anlamı topu yere vurmaktır.yani "dribble" denen eylemi yapıyor olmak için,yürüyor ya da koşuyor olmak gerekmez.futbolda ise yukarıdaki tanımlarda da belirtildiği üzere,topu sürmektir..

sepettopu oyununda bu işi en iyi yapan bir kaç isim için ;

(bkz: john stockton) *
(bkz: tim hardaway) *
(bkz: hot sauce) **

ayaktopunda ise ;

(bkz: ryan giggs)
(bkz: cristiano ronaldo)
(bkz: ronaldinho)

3- ingilizce dribbling kelimesinden dilimize geçen kelime.manası top sürme.

türkiyede becerebilen iyi örnekler;
(bkz.: <A href="http://www.3harf.com/sabri+sarıoğlu" target=_self>sabri sarıoğlu).
(bkz.: gökdeniz karadeniz).
(bkz.: ibrahim üzülmez).
(bkz.: tuncay şanlı).

4- dribling topla birlikte hızlı kosma demektır yani bırden hızlanma,topla suratli gitmeye drıblıng denır

YUSUF YUKARIDA 4 TANE AYRI KAYNAKTAN DRİPLİNGİN NE OLDUĞU YAZILMIŞ TATMİN OLMADIYSAN DİĞER KAYNAKLARADA BAKABİLİRSİN..

ŞİMDİ BEN DERİMKİ "SEMİHİN DRİPLİNGİ KAÇ OLUR" BANA GÖRE ŞU OLUR BU OLURU TARIŞABİLİRSİNİZ AMA DRİPLİNG BANA GÖRE ŞUDUR DİYEMEZSİNİZ.BU BİR KİŞİSEL KANAAT DEĞİL SPORDA KULLANILAN BİLİMSEL BİR BİLGİDİR VE KİŞİSEL KANAATLERE GÖRE DEĞİŞMEZ..

ASLINDA YUKARIDAKİ TTANIMLARDAN DA ANLAYACAĞINIZ ÜZERE DRİPLİNG TAMDA EXTENSÖRÜN DEDİĞİ GİBİDİR.ÇALIM ATMAK DRİPLİNGİN İÇİNDE VARDIR AMA DRİPLİNG SENİN VE ABOO NUN SANDIĞI GİBİ ÇALIM ATMAKTAN İBARET DEĞİLDİR.

Bak yusuf kardeş..genç bir arkadaşımızsın 15 yaşında bir insan benden iki kat daha araştırmacı benden iki kat daha sorgulayıcı olmalı ama sen sanki 70 yaşında tecrüben varmış gibi insanlara driplingi anlatırken malesef bilgi eksikliği içerisindesin..

sana özür dilerim incinme ama bir tazvsiyem olacak bir konuda fikir sahibi olmadan önce lütfen daha fazla bilgi sahibi olun derim ben...

şimdi eminimki bu mesajdan sonra bana kızacaksın sinirleneceksin ama yusuf gerçekten iyi niyetle söylüyorum..bir tartışmaya ordan burdan duyduklarınla devam etme aç futbol oyun terimleriyle ilgili bilgi bulabileceğin kaynakları aç bak...hiç birinde driplingin sadece çalım atmaktan ibaret bir eylem olmadığını rahatlıkla göreceksin sevgili kardeşim...