-
antonun taç atma sitiliyle ilgili videoları halen you to be de dolaşıyor vallahi 20 son rakam olmasa 25 bile veririm..
nedenmi şunkü taç atmıyor şov yapıyor..biz bazen futbolun içinde o kadar kayboluyoruz ki onun aslında bir oyun olduğu bir görsel şov olduğu gerçeğinden kopuyoruz..anton bana bu gerçeği ve güzelliği hatırlatıyor.
aslında çok güzel bir konuya girmek istiyorum buradan arkadaşlarımın ilgisini çekermi bilmem nicedir hissediyordum bunu...
son yıllarda sokaktan sahilden kumlarda top oynayarak yetişmeyen 5 yaşından itibaren futbol akademilerinin elinde yetişen çok iyi fiziğe sahip çok disiplinli ama alsa futbolu güzelleştirmeyen en ufak bir estetik hareketten kaçınan birbirinin kopyası futbolcular yetirşir ve futbol alanında çok prim yapar oldu...
ben elbetteki futbolcunun futbol bilgisini akademik ortamda alması terbiye edilmesini desdekliyorum ama ortaya çıkan bu en ufak estetiği olmayan basmakalıp adamlardan da sıkıldım yeri gelir top kaptırsın arkadaş ama futbolun aslında bir şov olduğunu bir estetik oyun olduğunu hatırlatır en ufak bişey yapsın yok be arkadaş...kanat oyuncusuysa işi topu alıp ortalamak...DMC ise topu kapıp yanındakine vermek forvet ise kaleye düzgün bir vuruş yapmak sadece işini yapmak..ama oyuna hiçbir enstantane katmamak hç bir güzellik getirmemek bunların görevleri...
şimdi diyeceksinizki işini yapmak suç mu ersoy senin nazarında...vallahi ben derimki sadece işini yapmak tabi suç değil ama futbolcunun da biraz olsun görevi oyunu güzelleştirmek değilmidir..bu işten ekmek yiyenlerin futbolu daha izlenilir yapması kendi menfaatlerine değilmidir..11 tane görev adamıyla avrupa şampiyonu olmuş bir yunanistan iyi mücadele etmiş büyük başarı sağlamıştır ama futbola hiçbir güzellik katmamıştır izlenilebilir değil uyku getirir bir futbol oynamıştır..sonuçta o şampiyonadan akılda kalan hangi büyük yunanlı yıldız var...
size bu akademilerden çıkmalara verebileceğim en güzel örnek chelesi obi mikel...bu çocuk nasıl bir oyuncu...şu anki futbolun algılanış ve geldiği statik hale bakarsak süper oyuncu topu kapar çok koşar isabetli pas atar fırsat bulunca kaleye şut atar...ama ben açıkcası nefret ediyorum bunlardan 19-20 yaşındasın genceciksin insan bi kerede bi güzel çalım atar..bir kerede futbola bir estetiklik katar...yok abi bunlarda bu..tek bildikleri kendilerine öğretilen kalıpların içinde yaşamak...
işte ben antonu bundan seviyorum varsın obi mikeller işini yapsın bir süre sonra bu tip adamlar silinir inşallah bu futbol alanından..çok sıkıcılar çok statikler ve hiç estetik değiller...benim sevdiğim tarz bu tarz değil..futbolu ömer üründül tipi sadece yüksek tempo bol koşmadan ibaret görenler için süper oyuncu bular ama benim gibi futbol estetiktir ve şovdur diyenler için çok sıkıcı bu adamlar...
ama gün geçtikçe eminimki futbolun göze hitap eden yönü dahada ön plana çıkacak...söylermisiniz cristiano ronaldoyu 120 milyon dolar yapan nedir..mükemmel üstü yeteneğini biraz da şovla süslemesi değilmidir.ben mancester unitedin maçlarını izlemek için işimi gücümü bırakıyorum tabii poul scholsu değil cristianoyu seyretmek amacım...
antounun futbolun estetik ve şov yönünü bana hatırlatan bu taç atışına işte bu yüzden 20 değil imkan olsa 25 veririm..bilmem falanınki kaçta bununki olurmu tartışmasıda umurum da bile değil...
son yıllarda türkiye liginin bank asyadan ve 2. ligden bir sürü takım çalıştırdım kendimi türkiye 2. liginden alıkoyamıyorum...(biraz da karadenizliliğin etkisiyle) samsun ordu giresun daha alt ligden pazar ünye (geçen yıl) ankararada 11 yıl yaşamadan dolayı ankara demir etimesgut şeker..geçen yıl gençlerbirliği oftaş.en küçük butceli takımlarla neler yapılabilir fantazisiyle geçen yıl küçükküy buyıl tepecik belediye..hepsini denedim çalıştırdım kimi oldu kimiyle başarısız oldum...
ama görüyorum ki gerçekten alt liglerimizin araştırma kalitesi mükemmel..önceki yıllarda isimlerini bilmediğim için kendi kendime söylüyordum yapanlaın ellerine sağık diye..şimdi buradan söylüyorum..vallahi elhadji olsun midfielder olsun giresunspor araştırmacımız murat olsun ve daha ismini yazamadıklarım .. gerçekten harika tek kelimeyle harika çalışıyorlar...öncedende yazmıştım ama o kadar beğendimki yineleyesim tuttu..hepsine teşekkür ediyorum
Mesaj Yetkileri