-
Demin yazdim ama tekrar edicem Ilhan parlak FM 2007'de -8 PA idi. FM 2008 icin -9 PA'e yukseltildi ama aslinda hic anlam verilmicek bi durum du bu. Sebebi ise cok acik 2006-07 sezonunda Ilhan ne yapti da -9 PA hak etti daha Ozgurcan'dan bile formayi kapamazken bu arad Ozgurcan Ilhan'dan bi yas ufaktir onu da belirtmek isterim ve bu yaslarda bie yild cok sey ifade eder yani Ilhan kendinden bir yil eksigi olan birini bile kesmekte zorlanirken 140 PA sahibi birisi olan ki o zamanlar -7 PA olan Ozgurcan, ona -9 PA verilmesi cok buyuk hata idi. Bilmem bu sefer anlatabildim mi. Aslinda olay Ilhan'in PA'yi dusurulsun degil zaten orijinal olarak ona verilmis PA'in geri verilmesi. Su anda Ilhan'nin CA'si ne bilmiyorum ama 110'dan fazla almaz ki daha kadroya bile giremiyorsa maksimum 100 olmali, simdi 22 yasinda 100 CA sahibi bi oyuncuya -9 PA vermek mantikli mi? Sercan ve Batuhan 17 yasinda bu CA'e sahipler. Artik siz dusunun...
U-19 milli takimindan beri takip ediyorum Ilhan'i golleri atmis olsada hic bi zaman bana buyuk topcu olucam sinyalini vermedi. Mesela gecen gun Batuhan'i seyrettim cok yanlis kararlar aldi, hatalar yapti, bencildi, bazi haraketleri antipatik di, gol atamadi ama genede yetenegini belli etti, ben kendime ceki duzen verirsem buyuk topcu olurum sinyalini verdi bana. Ilhan'in attigi goller Semih gibi firsatciliktan dogru zaman da dogru yerde bulunmaktan gelen goller. Suraya yaziyorum eger Ilhan Semih'i bile asarsa cok sasiririm. Bu ulkede ne yetenekli gencler var onlarla karsilastirdigimda Ilhan bana hic te ole siradisi bi yetenek olarak gozukmuyor. Vakti zamaninda Cafercan'da gol rekorlari kiriyordu falan filen diye uzar bu olay. Bence Ilhan Zico'ya azicik bi isik verseydi en azindan arada bir oynardi. Ilhan'in kariyeri Zico'nun cok umrunda olmayabilir ama elinde bi tane pek tutmadigi forvet ve yildizi bir turlu parlayamayan kendini kabul ettiremeyen baska bir forvet varsa, baska bi alternatifi yoksa ve su durumda Ilhan kadroya giremiyorsa sorun Ilhan'da dir baska kimse de degil.
Neyse bu meselegi artik cok fazla uzatmaya gerek yok hersey ortada Ilhan ole abartilicak bi yetenek degil ve oyuna da bu sekilde yansitilmali. Olsaydi biz de ona gore olmasi gerektigi gibi yansitilmasini isterdik ama degil. Fm 2008'de hata yapildi simdi bu hata yapilmadan once daha gercekci olan -8 PA'e donme zamani geldi.
Gecenlerde Hollanda arastirmacisi diyor ki Nuri'nin performansini bu sene pek begenmedim -8 PA yaptim ve Alman arastirmasina ole geri vericem ki Alman arastirmasindakiler Nuri'yi -9 PA olarak goruyorlar di ama bakalim simdi ne olucak. Ben diyorum ki ama Nuri daha henuz 19 yasinda inisli cikisli bi performansi olabilir bu onun potansiyelini dusurmez, daha bu yaslarda A milli olmus umit milli takimin en onemli isimlerinden ki bu sene cok iyi maclarinda vardi Feyenoord'da. Sonunda 165 PA vermeyi karar verdigini acikladi ama -9 asla vermicegini soledi, sanki Nuri Ilhan'nin posiyonunda sanki 22 yasina gelmis oynadigi takimda kadroya giremiyor.
Mesaj Yetkileri