-
Kayserispor Başkanı: Gökhan gitmek istiyorsa gider...
Oktay ENSARİ / KAYSERİ (DHA)
KAYSERİSPOR Başkanı Recep Mamur, kentin yöneticileriyle görüyüp, kendilerine bir hedef çizeceklerini söyledi. Mamur, “Kentten gereken destek gelmediği taktirde elimizi kolumuzu bağlayıp oturmayız. Gerek Avrupa’da gerek Süper Lig’de gerekse Türkiye Kupası’nda başarılı olmak için elimizden geleni yaparız”dedi.
Mamur, futbolcuların tüm transfer bedellerini, primlerini ödediklerini, sezon boyunca Türkiye Kupası hariç 1 milyon 200 bin dolar prim verdiklerini, Gökhan Ünal’ın gideceğim diye tutturması halinde “Dur” demeyeceklerini söyledi.
Sarı kırmızılı ekibin Türkiye Kupası’na uzanmasının Anadolu futbolu açısından bir başarı öyküsü olduğunu söyleyen Kulüp başkanı Recep Mamur, “Kupa Kayseri’ye hayırlı olsun. Böyle başarıya imza atan başta genel menajerimiz Süleyman Hurma, teknik direktörümüz Tolunay Kafkas, futbolcularımıza, spor kamuoyuna bizi destekleyen ve desteklemeyen herkese kupamız hayırlı olsun. Bundan sonrada daha çok çalışıp, devamını getireceğimizi düşünüyorum. Kulübümüze katkıda bulunmayanlara sitem etmiyorum. Bizim konumumuzdaki insanlara sitem yakışmaz. Herkesle barışık olmamız lazım. Ancak bir ucundan da tutulması gerekiyor diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. Mamur, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bana ‘Yeni yılda hedef şampiyonluk mu ?’ diye soruyorlar. Şampiyonluk, kolay ve bir anda olmuyor. Kayserispor UEFA’ya gidecek. UEFA’nın altında bir hedef olursa yazık olur. Tabiki hedef büyütmek lazım. Bunun üzeri de Şampiyonlar Ligi. Hedefsiz de olmaz. İnsanın kendi hayatı da böyledir. Hedef büyütmek lazım. Şampiyonlar Ligi’ni hedefleyeceğiz. Bunun içinde pazartesi veya salı günü Vali Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, OSB Başkanı Ahmet Hasyüncü, işadamı Hacı Boydak ile toplantı yapacağız. Bir hedef, bir strateji belirleyeceğiz. Hedef olmadan olmaz. UEFA oynayıp da bir altına düşmek olmaz. Ben böyle düşünüyorum.”
GÖKHAN GİTMEK İSTİYORSA GİDER
Kulüp Başkanı Recep Mamur, ellerindeki oyuncuların hiçbirini bırakmayı düsünmediklerini ancak Gökhan Ünal konusunda yaşanan sorunun henüz çözümlenmediğini belirtti. Gökhan Ünal’ın gitmek istemesi halinde “Dur” demeyeceklerini söyleyen Mamur, “Elimizdeki kadromuzu koruyacağız. Gökhan Ünal ile ufak tefek şeyler var. Kendisine soracağız. Gitmek istiyorsa, ‘Neden gidiyorsun’ demeyiz. İç transferde birçok futbolcumuzla anlaştık. Dış transferde de İngiltere’den iki oyuncuyla anlaştık. Eksik yerler olursa, teknik heyet ne derse, verecekleri rapora göre oyuncu alırız. Dışardan işadamından destek olmazsa dahi elimizden geldiğince, gücümüzün yettiğince kendimizi zorlayacağız. Kesin kararlıyız. Yakışan transferleri yapacağız. Katkı olursa şehrimiz kazanır. Olmazsa da bir kenara çekilip, diz çöküp oturmayız. Bu takımın başarılı olması için var gücümüzle çalışırız” diye sözlerini sürdürdü.
SUYU NE KADAR DÖVERSEN DÖV YİNE SU
Recep Mamur, 22 yıldır sarı kırmızılı kulüpte çeşitli görevlerde bulunduğunu, kentten kulübe çok fazla bir maddi akışın gerçekleşmediğine vurgu yaparak, “Ben ilk kez 1986’da profesyonel olarak yöneticiliğe başladım. Fazla bir destek de olmadı. Suyu döv yine su. Katkı olmuyor diye de elimizi kolumuzu bağlayıp, durmayız. Kendi gücümüzle çalışıp gayret edeceğiz. Takımı geldiği bu yerden aşağı düşürmeyi düşünmüyoruz” diye konuştu
KAYSERİ-SİVAS ANADOLU FUTBOLUNUN YÜKSELEN YILDIZLARI
Kayserispor ve Sivasspor’un Anadolu futbolunun yükselen iki yeni yıldızı olduğunu belirten Kayserispor Başkanı Mamur, başarıyla birlikte her iki külübün gelirlerinin de arttığını dile getirerek, şöyle dedi:
“Sivasspor’un başarısını tebrik ediyoruz. Çok iyi bir çıkış yaptılar. İnşallah onların da devamı gelir. Başarı nedeniyle ekonomik anlamda gelirleriniz artıyor. Sivasspor, aynı başarıyı 2008-2009 sezonunda yakalarsa, kasasına 18 milyar YTL para girecek. Bu paranın üzerine çok az bir takviye ile ligi tamamlayabilir. Tabi Kayserispor da yanı başarıyı yakaladığı taktirde ekonomik anlamda gelirleri artıyor. Bu da bize katkı sağlıyor. Ama bazı şeyler gözden kaçıyor. Takımı götürmeye ne var diyorlar. Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray maçları dışında bir inanın üste hep para verdik. Aldığımız hasılatın yarısını prim olarak dağıtıyoruz. Bizim bu sezon dağıtımız prim miktarı 1 milyon 200 bin dolar civarında. Hiçbir primi haftaya sarkıtmadık. Kayserispor’u iyi yönettiğimiz düşüyoruz. Paralarını gününde verdik. Maç başlarını peşinatlarını hiç aksatmadık. Onlar da kupa maçından önce paranın lafını bile konuşmadılar. Sadece kupayı Kayseri’ye getirmeyi hedeflediler. Hepsini tekrar tebrik ediyorum.”
CANGELE KISA SÜREDE ARAMIZDA OLUR
Kayserispor Başkanı Recep Mamur, Cangele’nin sakatlığı nedeniyle 2008-2009 sezonu nedeniyle fazladan bir santrafor almayı düşünmediklerini , Cangele’nin dizindeki ödemin 4-5 gün içinde inmesinden sonra ameliyat edileceğini söyledi. Mamur, “Cangele’nin sakatlığında hem çok şanssız, hem de çok şanslıyız. Sakatlığı tam sezon bitimine denk geldi. Sanıyorum, yeni sezonda 4 hafta oynamayacak. Buradan geçmiş olsun diyerek acil şifalar diliyorum” dedi.
Mesaj Yetkileri