1 ile 30 arası toplam 1016 sonuç

Konu: [TSL] Fenerbahçe Araştırması FM2008 - 8.0.2

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Kadrosunda 3 tane milli olan veolabilecek kalecisi varken eğer basında yazalıanlar doğruysa fenerbahçe

kaleci arıyorca çok yazık olur Volkanada Serdarada..

ama konuyu saptırmadan kısaca söyleyim bizim bu basın varya...ayıp ya..tam şampiyona öncesi volkanı yerden yere vurup fenerin yabancı kaleci alması konusunda bastırp duruyor...volkanın kafasının rahat olması gereken bir dönemde sanki oyuncularımızın konsantrasyonu bozulsun diye özellikle bastırıyorlarki...haberlerin bir çoğuda ylan çıkıyor..3-5 fazla satalım diye türk oyuncuları karalayıp yalandan transfer haberleri yaym konusunda ayrı bir hüneri var bizim medyanın herneyse.

şimdi Volkan konusunda bir noktayı belirteyim...communication yani iletişim becerisi bir kaleci için hayati önem taşıyan bir özellik.

volkan bu sene çözellikle eduyala hiç anlaşamadı ..yani bir galatasaray maçında bahsetmiyorum yalnış anlaşılmasın...

örnek olabilecek bir kaç maç daha var..bir maçlık mesela yazıyorum..mesela br örnek daha SEVİLLA maçı..

fener defansındaki bu iletişimsizlik..Volkana communucationsın düşürülmesi olarak yansıyacaktır sanırım..

bu iletişim eksikliğinin ne kadar hayati bir meziyet olduğu ortadaki..milli bir kaleci yi yedek klübesine hapsetmek üzere eğer o transfer haberleri doruysa..

ama doğru bile olmasa ...bu eksiklik volkanın kaleciliğinin sorugulanmasına yettide arttı bile...

birde anlamadığım..

sürekli oynadığı eduyla luganoyla bu iletişim kabiliyetini kuramayan VOLKAN milli takımda çok az birlikte oynadığı defans oyuncuları ile nasıl kuracak...

umarım hayırlısı olur tabiii

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by xxestergonxx View Post
    Kadrosunda 3 tane milli olan veolabilecek kalecisi varken eğer basında yazalıanlar doğruysa fenerbahçe

kaleci arıyorca çok yazık olur Volkanada Serdarada..

ama konuyu saptırmadan kısaca söyleyim bizim bu basın varya...ayıp ya..tam şampiyona öncesi volkanı yerden yere vurup fenerin yabancı kaleci alması konusunda bastırp duruyor...volkanın kafasının rahat olması gereken bir dönemde sanki oyuncularımızın konsantrasyonu bozulsun diye özellikle bastırıyorlarki...haberlerin bir çoğuda ylan çıkıyor..3-5 fazla satalım diye türk oyuncuları karalayıp yalandan transfer haberleri yaym konusunda ayrı bir hüneri var bizim medyanın herneyse.

şimdi Volkan konusunda bir noktayı belirteyim...communication yani iletişim becerisi bir kaleci için hayati önem taşıyan bir özellik.

volkan bu sene çözellikle eduyala hiç anlaşamadı ..yani bir galatasaray maçında bahsetmiyorum yalnış anlaşılmasın...

örnek olabilecek bir kaç maç daha var..bir maçlık mesela yazıyorum..mesela br örnek daha SEVİLLA maçı..

fener defansındaki bu iletişimsizlik..Volkana communucationsın düşürülmesi olarak yansıyacaktır sanırım..

bu iletişim eksikliğinin ne kadar hayati bir meziyet olduğu ortadaki..milli bir kaleci yi yedek klübesine hapsetmek üzere eğer o transfer haberleri doruysa..

ama doğru bile olmasa ...bu eksiklik volkanın kaleciliğinin sorugulanmasına yettide arttı bile...

birde anlamadığım..

sürekli oynadığı eduyla luganoyla bu iletişim kabiliyetini kuramayan VOLKAN milli takımda çok az birlikte oynadığı defans oyuncuları ile nasıl kuracak...

umarım hayırlısı olur tabiii
    Volkan bu isene boyunca bu iletişim sorunlarını bir tek Edu ile yaşadı diğer defans oyuncularıyla pek bir sorunu olmadı bu konuda. Bence o hataların olması bence daha çok Edu'dan kaynaklandı

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Jesus_FB View Post
    Volkan bu isene boyunca bu iletişim sorunlarını bir tek Edu ile yaşadı diğer defans oyuncularıyla pek bir sorunu olmadı bu konuda. Bence o hataların olması bence daha çok Edu'dan kaynaklandı
    Volkan ile Edu gayet iyi anlaştı, 2 pozisyon için tartışmasını yapmayın, Volkan'ın bazen saçmalığı anlar çok oluyor, nedeni hiç çözebilmiş değilim, maçtan sonra da söylüyor normalde yapmamam gereken bir şeyi yaptım diye

Edu üst düzey bir stoper, şu an Türkiye'deki en iyi stoperdir kendisi (yaşından dolayı Song'dan kılpayı daha önde), daha önce Edu ile Lugano'nun seceresini döktüm, Edu>Lugano çıkıyor.Birazdan bulurum yazdığımı, eklerim.

--

Edu ve Lugano´nun Artıları‚ Eksileri!

Lugano:
    +Hırsı ile oynuyor
    +Önde basıyor
    +Rakibi yoruyor
    +Çok sert markaj yapıyor
    +Hemen topla buluşan adamı yakalıyor
    +Hava topu üstünlüğü
    +Çalışkan
    +Azimli‚ istediğini yapabilmek için sürekli çabalıyor‚ aşırı derece zorluyor
    +Her topa kafasını sokacak kadar cesaretli

-Aşırı önde kalma sevdası
    -Başka rakip var mı diye bakmadan adama basıyor
    -Bekler ileride iken Edu´ya yaklaşmıyor‚ orta sahaya kadar çıkıyor
    -İlk adımda anlamsız top çalma sevdasından çalım yiyebiliyor
    -Geri geri gelerek alan daraltmayı beceremiyor
    -Geriden pas yaparken inanılmaz acemi
    -Topla oynarken çok zorlanıyor‚ ofansif temel tekniği çok zayıf.
    -Sezgileri sıkıntılı‚ rakibe hamle yapacak zaman bırakmadan yıpratarak top çalmaya çalışıyor.
    -Hırsını dizginleyemiyor‚ acemice hareketler
    -Aşırı heyecanlı
    -İlk adım ağır

Edu:
    +Geriden kısa alanda bır defans oyuncusu için çok iyi top süpürüyor
    +Çoğu zaman rakibin hareketine göre hamle yapıyor‚ hareketi çözmeyi becerebiliyor
    +Geride ortada kalarak rakibin ileride açık alan bulmasını engelliyor
    +Hava topu üstünlüğü
    +Ortalara iyi kafa vuruyor
    +Sezgileri ortalamanın üzerinde
    +Oyun bilgisi
    +Soğukkanlı olmaya çalışıyor

-İlk adımı çok ağır
    -Çok da ağır ve çevik değil
    -Konsantrasyonu zayıf
    -Adımları çabuk olmadığından seçim yaparken zorlanıyor
    -Topu uzaklaştıramıyor
    -Geriden top yapsa da hala acemi sayılabilir

Lugano da Edu da uzun boylu pivot santraforları etkisi hale getirebiliyorlar‚ onlara iyi markaj uygulayabiliyorlar.

Sonuç olarak sahada canlı olarak da izlediğim Edu‚ Lugano´dan daha komple bir oyuncu; Lugano her topta vücudunu kullandığı için halk kahramanı oldu.

Tvden asla anlaşılmıyor‚ ancak sahada çözebildim.

Edu çok yalnız kalıyor ve zaten çok ağır biri olduğu için hamle zamanlaması konusunda 2 kere düşünmek zorunda!

Edu karar veremiyor‚ çünkü Lugano öne çıkarak yalnız bırakıyor takım arkadaşını.

Lugano´nun agresif‚ aşırı heyecanlı oyunu hamle zamanlamasında alelacele seçimler yaptırıyor Lugano´ya.Geldiğinden beri düzelme görüyorum ama yeterli değil‚ zira Türkiye´de Brezilya´daki gibi oyuncular iki ceza sahası çevresinde top yaparak oynamıyor.

Lugano daha iyi diyordum ama görüşüm tamamen değişti hele de canlı izleyince.Edu´nun topa hakimiyeti ve sezgileri ofansif olarak biraz bilgisi olmasından ötürü daha iyi.

Lugano´nun oyun disiplinine ihtiyacı var‚ Edu´nun da konsantrasyon ve hıza.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Mesaj Yetkileri