LİVORNO TUTUNAMADI
Seri A'da adım adım şampiyonluğa koşan İnter takımına konuk olan Livorno maç boyunca iyi mücadele etmesine rağmen 83. dakikada yediği golle sahadan puansız ayrıldı. 88. dakikada Adriano'nun penaltısını kurtaran Volkan maçın adamı seçilmesine rağmen maçtan sonra yaptığı açıklamada " Sahadan puansız ayrıldığımız için üzgünüm. Kurtardığım penaltı yine bize puan kazandırmadı. Yine de bugün iyi mücadele ettik." şeklinde konuştu.
Öte yandan Livorno takımının golcü futbolcusu Bogdan Stancu hafta içinde Turksportal.net sitesinde foruma katılarak sporseverlerin sorularını cevaplayacak.
STANCU TURKSPORTAL.NET'DE...
Turksportal.net: Stancu öncelikle bizi kırmayıp bize vakit ayırdığın için çok teşekkür ederiz. Forumumuza hoş geldin.
Bogdan Stancu: Rica ederim benim için büyük zevk burada olmak.
Turksportal.net: İstersen vakit kaybetmeden sorularımıza geçelim. Çünkü özellikle transferin ile ilgili merak ettiğimiz bir çok nokta var. Bu sene ligde müthiş bir performans gösterdin ve şu an attığın 20 golle gol krallığında lidersin. Bu da büyük takımların gözlerini sana çevirmesine neden oldu. Bu konuyla ilgili neler söyleyeceksin?
Bogdan Stancu: Evet bu sene gerek ben gerekse takım olarak sezon başındaki beklentilerin oldukça üstüne çıktık. Takımımın ligdeki konumunda pay sahibi olduğum için çok mutluyum. Öncelikle bunu belirtmek isterim. Tranferime gelince takımımla 2010 yılına akdar anlaşmam var. Elbette büyük takımların benimle ilgilenmesi gurur verici. Ancak bu konuda tek başıma karar verip hareket edecek durumda değilim. Hocam ve yönetimin tutumu da oldukça önemli. Şu an burada çok mutluyum. Kulübün menfaatleri doğrultusunda hareket etmeyi düşünüyorum.
Turksportal.net: Peki gönlünde yatan bir takım var mı? Hani şu takımda keşke oynasam dediğin bir takım?
Bogdan Stancu: Evet var.. Romanya milli takımıŞu an en büyük hedeflerimden birisi milli formayı giymek.
Turksportal.net: Türk takımlarında oynamayı düşünür müydün?
Bogdan Stancu: Türkiye'de de gerçekten çok bütük futbol kulüpleri var. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi köklü takımları tanıyorum. Özellikle Galatasaray renkleri itibariyle de biz Rumenlerin sevdiği bir takımAma şu an İtalya'daki hayatımdan memnunum. Türkiye'de Livorno'nun büyük bir kitlesel taraftar grubunun olduğunu duymuştum. Bu yüzden gerek bana, gerek hocamıza, gerekse de takımımıza Türkiye'den büyük destek geliyor. Bu çok sevindirici. Şartlar neyi gösterir şimdiden bilemeyiz ama Türkiye'de futbol oynamak heyecan verici olabilir benim için.
Turksportal.net: Peki biraz da takım olarak önünüzdeki hedeflerden konuşalım. Bu sene başında yeni hocası ve transferleriyle yeniden yapılanan bir Livorno var ve 33 haftada adeta herkesi şaşkına çevirdiniz. Bunun sırrı nedir ve takımda nasıl bir hava var? İlk 6'ya girme konusunda takımın inancı nasıl?
Bogdan Stancu: Evet sene başında birçok kişi bizim kümede kalma mücadelesi vereceğimizi düşünüyordu. Aslında lige istediğimiz başlangıcı yapamadık. Ama dediğiniz gibi yeni yapılanan bir takımdık ve uyum sürecini aştıktan sonra buraya kadar geldik. Önümüzde artık 5 maç var. Uefa kupasına katılma yolunda herkes kendinden emin. Zorlu maçlarımız olacak ama biz zaten zoru seviyoruz. Başarımızın sırrı da sanırım bu. İnanmak...
Turksportal.net: Bu sezon 32 maçta ilk 11de çıktın. Sadece Roma maçında sakatlığın yüzünden sonradan girdin oyuna. Sanırım kadro sıkıntısı çeken bir hocanın tek isteği senin gibi golcü ve istikrarlı bir futbolcuya sahip olmaktır değil mi?
Bogdan Stancu: Çok teşekkür ederim. Beni utandırıyorsunuz. Ben takımımın başarısı için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Sağlığıma dikkat ediyorum. Oyun içinde fazla agresif olmamaya çalışıyorum. Ve en önemlisi giydiğim formanın hakkını vermeye çalışıyorum. Benim ve takımımızın başarısında en büyük pay hocamızındır. Bizlerle iletişimi gerçekten mükemmel. Ona çok şey borçluyuz.
Turksportal.net: Peki Stancu'nun bu sezon unutamadığı maç hangisi?
Bogdan Stancu: Yedek kaldığım Roma maçıGerçekten 60 dakika kenarda nasıl durdum bilmiyorum. Hocam daha fazla dayanamayıp beni oyuna aldıktan 9 dakika sonra golü bulmuştum. Şimdi puan durumuna baktığımızda Roma'da aldığımız o galibiyetin ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlıyoruz.
Turksportal.net: Son olarak bizlere ve Türkiye'ye söylemek istediğin bir şey var mı?
Bogdan Stancu: Sizin aracılığınız ile bizden desteğini eksik etmeyen herkese çok teşekkür ederim. En kısa zamanda Türkiye'ye özellikle de İstanbul'a gelmek istiyorum. Kim bilir belki seneye Uefa kupasında bir Türk takımı ile eşleşiriz.
Turksportal.net: En kısa zamanda sizi Türkiye'de görmek isteriz biz de. Çok teşekkürler Stancu bize vaktini ayırdığın için. Kalan maçlarda hepinize bol şans...
Bogdan Stancu: Ben çok teşekkür ederim. Kalan maçlarda gollerimi sizler için atacağımdan emin olabilirsiniz...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
LİVORNO ŞANSINI ZORLUYOR
Ligde Uefa kupasına katılma mücadelesi veren Livorno Udinese ile evinde yenişemeyerek şansınız zora soktu. 51. dakikada Flores'in golüne 7 dakika sonra Stancu penaltıdan karşılık verince iki tarafta sahadan 1 puanla ayrıldı. Seri A'da alınan diğer sonuçlar sonucunda 6. sıradaki Livorno, 7. sırdaki Roma ve 8. sıradaki Palermo 53 puanla son 4 haftaya Uefa kupası vizesi için kafa kafaya giriyorlar.
LİVORNO YENİDEN DOĞDU
3 puana şiddetle ihtiyacı olan Livorno Atalanta deplasmanında özellikle ikinci yarıdaki güzel oyunuyla sonuca gitmesini bildi. 53. dakikada Volpe'nin attığı tek golle 3 puanı hanesine yazdıran Livorno, Roma'nın kaybetitği, Palermo'nun berabere kaldığı haftayı avantajlı kapattı. Karşılaşma sonrası çok önemli bir galibiyet aldıklarını dile getiren Halit Çelik "Şimdi önümüzde Palermo ve Roma maçları var. Doğrudan rakiplerimizle oynayacağımız bu iki maçı kazanarak işimizi son haftaki Juve deplasmanına bırakmak istemiyoruz. İşimiz gerçekten zor ama imkansız değil." şeklinde konuştu.
Seri A'da son 3 haftaya girerken evinde Milan'ı 3-0 yenen İnter şampiyonluğunu ilan etti. İşte 35. hafta puan durumu...
![]()

Şu an en büyük hedeflerimden birisi milli formayı giymek.