Arda dün gerçekten çok iyi bir oyun oynadı ama arkadaşlar Uğur Boral'ın Sevilla maçlarındaki performansıyla yaşanan tek maçlık üstün performansa göre yorumlar şekillenmesin. Dikkat.
Arda dün gerçekten çok iyi bir oyun oynadı ama arkadaşlar Uğur Boral'ın Sevilla maçlarındaki performansıyla yaşanan tek maçlık üstün performansa göre yorumlar şekillenmesin. Dikkat.
Özellikle bu sene rakibin üstüne üstüne gidip topu sağ ayağına alıp şut çektiği bi sürü pozisyon var, Cristiano Ronaldo'nun meşhur golleri gibiama Arda şut çekerken pek sol ayağını kullanmıyor. Orta yaparken, pas atarken ve plase şutlarda kullanıyor solunu. Hatta bu sene bazı pozisyonlarda solu müsaitken şut için topu hep sağına çektiği oldu. "zayıf ayağını kullanmaktan çekinir" ppmsi eklenebilir mi düşündüm bir an ama çok abartı kaçar o da
sonuçta soluyla çatır çatır orta açıyor arapası atıyor istediği gibi. gerçi zayıf ayağın isabeti-güçü, kullanmaktan çekinmekle farklı şeyler ama
Az önce Sabri'ye baktım ppmlerine, sol ayağı zaten 1 galiba ama "zayıf ayağını kullanmaktan çekinir" ppmsi yok. Yani Sabri ölse yine de kullanmaz solunu![]()
Benim dikkat çekmek istediğim nokta böyle maçlardan sonra oyuncular araştırmaya konu oluyor. Bakın şöyle oynadı; şu özelliği bu olsun, CA-PA bu olsun. Maça göre yorumlar oluyor bunlar. Bir de Modric kıyası var. Daha Modric'in iki maçına göre yorum yapıp "len tırışka bu adam, Arda bunu 5'e bölüp 10'la çarpar" gibi anlamsız kıyaslar. Çok değerli yorumlar olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki ben Arda'nın sene başına göre önemli bir aşama kaydettiğini yadsımıyorum. Şu anki durumuyla da milli takımda banko oynaması gereken bir oyuncu zaten.
Bir de bazı arkadaşlar Arda profiliyle ilgili eleştirilerini hep Şubat ayında çıkan yamaya göre yapıyorlar. O zamanki durumunu yansıtan bir profil ki Arda bu sezon en iyi oyununu ligde son 10-12 maçta çıkardı. Yani yama çıktıktan sonraki dönemde. Ömer abi de Arda böyle kalacak demiyor ki.