Mesela değişik ülkelerde futbol okulu açabilme süper birşey olurdu.
Mesela değişik ülkelerde futbol okulu açabilme süper birşey olurdu.
Hakemler hata yapınca federasyon sessiz kalıyor.
Gerçek hayatta ise maçlar tekrar bile edilebiliyor.
Bu özellik eklenebilir bence..
Aman yav oyun kasmasın da![]()
Oyuncular falan sezon öncesi, maçlardan sonra, yapılan transferlerden sonra röportaj verseler daha zevkli olur oyun...
bizim menejer profilimiz diğer menejerler gibi yapılsın favori takım eklediğimiz alanında hemen ardından favori personel alanı eklenmeli... Rakamsal alanlarımız 5-6 tane değilde diğer menejerler gibi fazlaca olsun...
@yugi
arkadaşım o dediğin var zaten![]()
Basın Fm 2009'da daha çok söz sahibi olsun basından etkilenen futbolcu bavulunu toplayıp gitsin takım para kazanamasın(Ribery) gibi durumlar olsun. Tabii çok da abartılmamalı...
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Ben genelde orjinal skini tercih ettiğim için güzel bir skin bekliyorum
Tırtılın : " Dünyanın sonu " dediğine ,
Usta : " Kelebek " der ..
Bence oyunda birkaç alternatif official skin daha yer alabilir. Sonuçta internette çok güzel skinler bulunsa da her zaman orjinal kadar stabil olamadıgı bir gerçek. Bunun dışında medya ile ilişkiler daha detaylı olabilir. Mesela röportaj verebiliriz ama şöyle detaylı. Lig'deki bulundugumuz konumdan tutun da dangerman denilen en tehlikeli oyuncumuza kadar, kulüp finansal durumundan en çok hangi oyuncuları begendigimize kadar birçok konuda soruları yanıtlayabileeceğimiz, tabi bunun sonucunda söz konusu oyuncular ve menajerle olan ilişkilerimizin değişim gösterebileceği hatta bazı olumsuz demeçlerimizden dolayı yönetimimizle papaz olabileceğimiz röportajlar verebiliriz. Bir düşünün
Ali Apaydın adlı menajerin "Turksportal Interactive Dergi" adlı kuruluşa takımın lig konumu ile ilgili olarak yaptığı endişe verici açıklamalardan sonra yönetim, menajere lig konumunun ilk yarı sonunda ümit verici bir noktada olması vs.vs.vsgüzel olurdu yaw
Takım bilgilerinde stat resimleri olsa güzel olurdu hani
Maçlarda adamlar hiç çalım falan atamıyor . Biraz daha atletik şekilde olmalı oyuncular . Mesela teke tekte, iyi oyuncular çalım atmalı, topu sağdan atıp soldan geçmeli . Orta açıldığı zaman, mesela AMC oyuncuları araya koşu yapıp topa vurmalı bence
Ayrıca ikinci önemli birşey daha olmalı " Taktik ekranı geliştirilmeli!" :
Mesela Taktikler ekranındaki menüde bissürü şey açılıyor . Örneğin oyun kurucu, frikik kullanıcısı, hedef oyuncu vb . Bunların yanında özel taktikler olmalı . Özel taktiklerde, takımın genel ofansif duruşu ve savunma duruşları da ayarlanabilmeli . Tabi bunu taktiklerden yapabilirsin diyeceksiniz ama günümüz futbolunda her takımın farklı bir savunma duruşu ve ofansif duruşu var .
Diyelimki 3 defans, 2 WBRL, 1 DMC ve ikide AMC oyuncumuz var . Şu anki taktiklerde AMC oyuncularımız DMC ye doğru çekilecek ve DMC adamı da savunmadaki üçlüye karışacaktır . Ben bunun yerine savunma taktiğinde, AMC oyuncularımı WBRL adamlarının yanında mücadele etmesini isteyip DMC oyuncumun daha önde defans yapmasını sağlamalıyım .
Ayrıca özel taktiklerde frikik vb. durumlarda olmalı. Frikiklerde oyuncularımın nerede duracağını, kimin barajı bozacağını, kimin ceza sahasına girip kimin savunmada kalacağını o taktik ekranında ayarlamak iyi olurdu . Frikik kullanıcısının hangi mesafeden topa nasıl vuracağını, orta mı yoksa şut mu yada pas mı vereceğini vb. hepsini bir taktik ekranında görüp ayarlasak ne güzel olurdu
Şimdi zamanım yok ama bi ara bu özel taktikler menüsünü nasıl hayal ettiğimi resimlerle gösteririm
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Oyunun gerçekçiliği bakımından en önemli olaylardan biri bence bilgisayarın kontrol ettiği takımların transferlerinin düzeltilmesi. örneğin 2010 yılında bakıyorum türk takımlarına, transfer ettikleri adam sayısı en fazla 3-4 ve bunlar da yabancı futbolcular genelde. gerçekte ise farklı bu durum. büyük takımlarımız bir sezonda 6 futbolcu yollayıp 10 futbolcu alıyorlar ama oyunda senede 1 futbolcu anca transfer ediyorlar. 5 yıl geçmiş kadrolarına bakıyorum türk futbolcular hiç değişmemiş. yaşlanana kadar hatta futbolu bırakana kadar neredeyse aynı takımda oynuyorlar. tek değişen alt yapıdan çıkan birkaç kişi ekleniyor ve bunlar da büyük yıldız olup avrupa'ya gitmezlerse yaşlanana kadar bu takımda oynuyorlar. tamam gerçekte de tugay gibi arif gibi bülent gibi örnekler var ama bunlar çok sık olan şeyler değil. takımlarımızın 5 yıl önceki kadrolarına ve şimdiki kadrolarına bakalım kaç kişi gitmiş kaç kişi gelmiş bir de oyunda bakalım farkı anlarız.
tribün olayına katılıyorum ayrıca benim oyun zevkimi bitiren 1. madde şampionlar ligini falan kazanınca medya çok az bahsediyor. başkaları kazanınca hiç bahsetmiyor arkadaşlar sadece skoru görebiliyoruz o da şampionlar ligin başlığındayani sonra euro 2008 world cup hiç bahsedilmiyor medya biraz abartsa ..forma deşiğikliği olsa böle dolu renk gelse önümüze oyun içinde biz renk karışımı seçsek markalar falan gelse örnek siemens
![]()
oyuncular ısındırılmaya gönderilebilsin bunu menager seçsin bidemaç motoru biraz daha gelişsin kanımca
"Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir."
Her maçta rakibin son dklarda 4-2-4'e dönmesin yahu.Çok saçma..Birde Şampiyonlar ligi finalindesin dk 85 durum 0-0 her 2 takımda 4-2-4'e dönüyor..Bu biraz saçma değil mi?
Öncelikle hatalar en aza indirilmeli.Türkçe olmalı.Tribünler yapılmalı,taraftarların oyuna etkisi artmalı.Haber sisteminde yenilikler olmalı.
802 ile oynuyorum 1myliketoo ...
bence taraftarlar futbolun yarısıdır onun için taraftarlara daha fazla yer verilmeli yuvarlak oyuncu ya gelirsek fm yi fm yapan o oyunculardır o değişirse tadı kalmaz transfer yapmak daha zor olsun birde kornerlerde adamı ellesek faul dio o yüzden o da değişsin birde yedek klubemızde bızım de olmamız lazım tıklayınca altında ismimizin yer alması lazım gol atınca yedek oyuncularında koşup sevinmesi lazım maç bitincede oyuncuların taraftarları selamlaması lazım lütfen bu istekler göz önünde bulun bana katılanlar varsa belirtsin
oyuncular noktalarla oynanıyo diye mi bilmiyorum ama adam gibi çalım atmıyorlar mesala messi nin orta sahadan kşarak kişiyi gçerek kaleciyide geçerk attığı golleri fm de hi. göremiyorum hareketle çalım atılmalı ayrıca mesela adamın kafasının ustunden topu atmak veya sagından atıp solundam gecmek gibi olmalı bide daha fazla aşırtma atılmalı fm 2006 bu konuda en ilerde olan maç motruydu cok güzel aşırtma goleri atılıyordu acıkcası fm 2006 nın maç mtorunu özlüyorum ayrıca oyunda oyuncular kaleyi geçmiyorlar mesela forvet adamım kaleciyle karşı karşıya kontra atakta giderken ve forvetimin en yakımındaki defans oyuncusuyla arasında 15 metre var o pozisyonda bile forvet oyuncum kaleciyi gemiyor ceza sahsının dışından şut atıyor bu yapay zekada bunu düşüncek zekasımı yokayrıca arkdaşların dediği gibi menajerin yedek kulbesinde durması da guzel fikir benm beklentim bu kadar ayrıca bide transfer konusu var biz karşı takımdan x oyuncusunua teklif yaptık diyelimbunun digeri diyelim 1TL oyuncuya teklif yapıyoruz bizden 2 tl istiyo gercekte bu durumda indirim pazarlıkları olur ve karşı takım oyuncusunu satmak için fiyetı biraz aşağıya çeker ama karşı takım bizim oyuncuya tekilifyaptı diyelim biz onların teklifini 100 bin dolar artırsak hemen redetiyo resmen sacmalık
basın yalan haber uydursun, stadyum gözüksün ve ek paketlerle gözlemci antrenör yr menajer gibi görevler alabilelim ha bir de sonradan lig ekleme olsa fena olmazdı ....
Yedek Klübesinde Kendimiz de olsak iyi olur menajer falan..
Ayrıca bazı gol sevinçlerinde futolcular yedek klübesine koşsa çok hoş olurdu..
Bi de Stad bilgileri geliştirilse çok güzel olur mesela UEFA tarafından 5 yıldızlı Stadlar falan olsun.. Stad'ın yapılış tarihi çimi artı curtu daha ayrıntı bilgi bence hoş olurdu..