Mucize Gerçekleşecek mi?

Saivasspor sezonun açılış maçında son şampiyon Fenerbahçe’yi İstanbul’da Muhammad Ali ve Balili’nin 2 golüyle 3-0 yendi ve sezona mükemmel bir başlangıç yaptı.

Maça sağ açığa Abdurrahman’ı çekip, defansın sağına Musa’yı koyarak başladım. İlk yarıda Muhammad Ali’nin golüyle öne geçince devre arasında Mehmet Yıldız’ı taktik gereği çıkardım, Balili’yi aldım. Uğur Yıldırım’ı da Musa’nın yerine alarak kontra ataktan etkili olmayı düşündüm.

Ve düşündüklerim gerçekleşti. 2. devre oyuna giren Uğur 1 asist yaptı, Balili ise 2 gol atarak yıldızlaştı. 55 bin kişiyi susturmayı başardı. Büyük bir zaferle Sivas’a dönüyoruz.

2. maçımızda evimizde Manisaspor’u konuk ediyorduk. Maça Fenerbahçe maçının 11’i ile başladık. İlk yarı 2-0’ı bulduktan sonra devre arası aynı değişiklikleri yaptım ve Balili ile Uğur’u oyuna aldım. Bu maçta Balili atamasa da Uğur sonradan girerek golü attı ve karşılaşmayı 3-2 kazanarak puanımızı 6’ya yükselttik.

Deplasmanda Beşiktaş’a karşı üstün oynayan taraf olsak da bir türlü ağları sarsamadık. Maç başladığı gibi sona erdi. Maçın adamı Beşiktaş kalecisi Hakan oldu. Bu maç sonunda artık Uğur’a ilk 11’de forma vermeyi düşünüyorum. Musa’yı yedeğe çekeceğim.

Beşiktaş maçında gol atamamanın acısını Bursaspor’dan çıkardık. Maça iyi başladık, ilk devreyi Mehmet Yıldız’ın 2 ve Uğur’un golleriyle 3-0 önde kapattık. 2. devre Mehmet Yıldız 1 gol daha atınca O’nu oyundan aldım ve Balili’yi oyuna sürdüm. Takımı 11 oyuncuya bağlı kılmamak için yedek 2 oyuncumu da maça dahil ettim.

Zorlu maçta deplasmanda Trabzonspor’u da geçiyoruz ve ilk 5 maç sonunda 13 puan topluyoruz. İlk devre Yıldız ile 1-0 öne geçtik, 2. yarının başında Trabzonspor penaltı kaçırdı ve sonrasında eşitliği sağladı. Ama Yıldız’ı tutabilene aşk olsun, tekrar sahneye çıktı ve 2. golünü atarak bize galibiyeti getirdi. 2. golü attıktan sonra klasik değişikliğimi yaptım ve Balili’yi oyuna aldım ve defansif anlayışla maçı tamamladık. Çok önemli bir kozumuz olan Hayrettin’in 1 ay sahalardan uzak kalacak olması bizi çok üzdü.

Yıldız maçları 90 dakika oynayamadığı için tepki gösterse de ben O’nu bu şekilde kullanmaktan memnunum. Her sene bu şekilde ilk haftalarda sivrilen takımlar olur, sonra düşerler düşüncesi hakim. Biz bunun aksine sonuna kadar zirvede kalmayı hedefliyoruz. Zorlu maçların olduğu bu başlangıç periyotunda bu kadar puan toplayabildiysek artık hedefi büyütmemiz gerekiyor.