BASIN TOPLANTISI
Yaklaşık 2 sezondur takımın başındayım. Şimdi bu 2 sezonun ayrı ayrı kısaca değerlendireceğim.Eksilerimiz,artılarımızı yaptığımız hataları değerlendireceğim.
1.SEZON
Takımın başına geldiğimizde hücum gücümüzün yüksek ancak defansif yönümüzün zayıf olduğu herkesçe aşikardı. Her zaman oynattığım çift ön liberolu tek forvet dizilişini oynatacaktım.Transfer sezonunda inanılmaz büyük hatalar yaptık. Stoper mevkisine oyuncu transferine odaklandık.Bir iki isimle anlaştık ve başka bir transfer yapmadık.Ancak yeni bir takıma gelmemizin heyecanı ile transfere yeterince önem vermedik ve stoper peşinde koşarken asıl ihiyacımız olan mevkileri unuttuk.Dediğim gibi 2 ön liberolu taktik kullanıyorum ve taktiğimdeki en önemli mevkiler bu 2 ön libero. Ama takımımızda Boateng gibi yaşlı ve Shawky gibi yetersi 2 ön liberomuz bulunuyordu.Fabio Rochamback ve Catermoole ise orta saha oyuncuları idi ve eğer ön liberolarım kötü oynarsa bu 2 orta sahayı ön liberoda kullanırım diye düşünmüştüm.Ancak yanıldım.Zaten elimizdeki 2 ön libero son deree kötğ oynadılar ve sezon boyu bu iki orta sahamızı ön liberoda kullanmak zorunda kaldık.Ve onlar da savunma yönümüzü çok azalttılar kolay goller yedik. Ve unuttuğumuz en önemli mevkilerimizden birisi de kaleci mevkimizdi. Bütün bir sezon kaleciden çok sıkıntı çektik. 8 rating ile oynayan kalecimiz olmadı. Ve bu sebeblerden dolayı düşmekten son anda kurtulduk.Kısacası adam gibi transferler yapmadık ve çok kötü bir sezon geçirdik.
2.SEZON
İkinci sezona daha bilinçli transferlerle başlamaya çalıştık. İlk olarak gözlemcilerimizi dünyanın dört bir yanına gönderdik.Bir tanesini de Avrupa Şampiyonasını izlemesi için görevlendirdik. Sonunda De Zeeuw ve Tamas ile sözleşmeler imzaladık. İkisi de çok kaliteli oyunculardı ve çok büyük umutlarla transfer ettik. Ancak Tamas henüz istediğim performansı veremedi. Kaleci olarak 1 sezon önce hiç bir maça çıkmamış olan (sonradan bile oyuna girmemiş ) Man.City kalecisi İsaksson ile anlaştık. İlk maçta çok kötğ goller yiyince yine mi yanlış yaptık dedik ancak son 10 haftadır gösterdiği müthiş performansla bizi utandırmadı.Şu an en önemli oyuncumuz görünümünde. Yanlış hatırlamıyorsam 5-6 kez maçın adamı seçildi. Yine ilk sezon AMC mevkisinde oynatıp yanlış yaptığımız Afonsa Alves'i bu sezon tek forvette oynatmaya başladık.Güzel performansıyla iyi paraya da sattık. Aslında hala ekiğimiz var mesela maç çevirecek bir AMC miz yok. Sezon başında genç Marko Marin'i aldık.Görev verdiğimizde görevini yapıyor ama ekstra bir şeyler yapamıyor henüz.Gelecek sezon mevcut kadromuzu korumaya çalışıp ( bazı oyuncularımızın talipleri var ) 3-4 kaliteli transferle daha yukarılarda yer bulmaya çalışacağız. İlk 7 ile aramızda 7 puan fark var yani 7.olmamız imkansız gibi yine de kalan haftalarda elimizden geldiğince mücadele etmeye çalışacağız.