Ruslar maça atak başladılar ve maçın hakimiyetini ele geçirdiler.Sonrasında Hollanda oyunu dengeledi ve karşılıklı ataklar şeklinde geçmeye başladı maç.2 tarafında tehlikeli pozisyonları vardı ama Hollanda ilk 3 maçtan kafamızda bellediğimiz Hollanda değildi.Nitekim 2.yarıya yine Rusya atak başladı ve golü buldular Pavlucenko ile.Golden sonra Hollanda beraberlik için saldırırken Rusya'da farkı artıracak şanslar elde etti ama İsveç maçındaki gibi değerlendiremediler yine.Birde Saar faktörü vardı tabii.Hollanda gol için bastırdığı dakikalarda Ruud ile bir duran top organizasyonundan golü buldu.Zaten maç başından beri bu toplarda hep tehlikeli olmuşlardı.Açıkcası bu gole sevindim çünkü bu maçın uzamasını istiyordum.Maçın bitmesine az bir süre kala hakemin Kolodin'e kırmızı kart göstermekten son anda yardımcısının kararıyla vazgeçmesi maçın kırılma noktalarından birisiydi bence.Eğer orada 10 kişi kalsa Rusya uzatmalarda işleri zorlaşırdı.Uzatmalarda Rusya daha iyi oynayan taraftı.Girdikleri pozisyonlardan yararlanamıyorlardı.Hollanda uzatmalarda hiç yoktu.Geriye düştükleri andan sonra bile..Uzatmalarının 2.yarısında Rusya maçın yıldızı Arshavin'in asisti ile önce öne geçti,sonra yine Arshavin müthiş vücut çalımı sayesinde attığı gol ile farkı 2 ye çıkardı ve bu sefer Hollanda'nın beraberliği yakalama olasılığına karşı eşeğini sağlam kazığa bağladı.Arshavin bugün gerçekten mükkemmel oynadı.Sezon içerisinde gösterdiği performansta iyiydi.Artık onu büyük bir kulübün forması altında görmemememiz için bir neden kalmadı bence..

Hollanda en baştada dediğim gibi bugün o ilk 3 maçtaki müthiş performansını sergileyemedi.Bunda Rusya'nın katkısı şüphesiz var ama sanırım Boulahrouz'un olayıda takımın moralini bozmuş.Zorlu bir maç olacağını bekliyordum.Belki Rusya sürpriz yaparda diyordum ama Hollanda'nın bu kadar kötü oynayacağını düşünmüyordum.Bazı arkadaşlar Hollanda'yı büyütmüşüz felan demişler.Bence yanlış bir düşünce.Takımların bazen kötü oynadıkları maçlar olabilir.Her maç iyi oynayacaklar diye bir kaide yok.1 maç kötü olmalarıda onların kötü bir takım olduğunuda göstermez..

Ve Rusya..Bugün gerçekten çok iyi oynadılar.Maça cesurca başladılar ve korkmadan oynadılar.Guus Hiddink Rusya'nın havasını gerçekten çok değiştirmiş.Ben ilk defa Rusları bu kadar iddialı görüyorum bir turnuvada.Bakalım finale çıkabilecekler mi..