-
23.Haziran.2007, 20:40
yazıyı ilk defa dün akşam okuma şansım oldu..ilk önce helal olsun demekle başlıyorum..çünkü anlaşılıyo ki baya bir kafa yorulmuş ve taktiksel varyasyonlar rakamlara aktarılmış herkes yapamaz bunu..ama bana göre taktik kurarkende bu kadar fazla ayrıntıya girmeye gerek yok..bende haspel kader bu oyunu 10-11 senedir oynuyorum ve şunu anladımki taktikte ne kadar fazla uğraşırsan o kadar başarısız oluyosun..bu benim fikrim tabiki..bi de taktik stratejiler hakkında tam bi mutabakat yok senin yaptığın benimkine uymuyo benim yaptığım seninkine..mesela yabancı bi forumda bi yazı çıkmıştı baya ünlü yapay zeka ve taktiksel strateji diye..adam orda defansın ortasında oynayan adamların kapanmasına 17-18 vermişti..ilerdeki oyunculara doğru alan daraltma azalıyodu..açıklamasına da ilerdeki oyuncular atak yapacağı için kapanmaları az olmalı defanstaki oyuncular ise rakip forvetlere alan bırakmamalı şeklindeydi..forumdaki bi çok kişide buna katılıyodu..ben cevabımda bunun böyle olmasının mümkün olmadığını eğer defans oyuncularına bu kadar sık closing down yaptırırsanız kalbura dönebileceklerini söylemiştim..zaten o yazının etkiside kısa sürdü ve daha sonra defans oyuncularının kapanmasını az olması gerektiği söylenmişti...ben herzaman söylerim arkadaşlara.."en iyi taktik kendi yaptığın taktiktir."...
Mesaj Yetkileri