bunda bence en önemli neden, oyuncuların "passing" değerleri kullandığın diziliş, ve "focus pass" ayarıdır.
şöyleki ,
takıma dağılın ( wide) dediğinden oyuncuların aralarında ki mesafe artar, mesafe arttığı için "passing" özellikleri doğru paslaşmayı belirleyen önemli bir unsur haline gelir. O yüzden pass ayarını da 1-2 kademe arttırmakta fayda var (short'sa mixed yapılabilir, mixed sa direct)
dizilişin önemine gelince , (wide) komutu verilince, oyunun kenarlardan kurulması mantıksal bir sonuçtur, eğer kanat organizasyonlarına uygun olmayan bir diziliş kullanıyorsan, takımının hücum etkinliği azalacaktır.
Bu yüzden wide ayarı , kanat organizasyonuna uygun 4-4-2 , 4-1-4-1 gibi dizilişlerde tercih edilmeli ve focus pass ayarı "both flank" ve ya kanatlardan birinin belirlenmesi şeklinde olmalı, kanat oyuncuları da driblingi bol bol yapmalı.
Bence senin ortasahanın göbeğindeki oyuncuların hücum yetenekleri , kanat oyuncularına göre daha fazla, bu da önemli bir faktör. Ayarı narrow da tuttuğunda ve focus pass mixed olduğunda, oyuncuların topu çoğunlukla ortasahanın göbeğinden rakip sahaya taşıyorlar, pass stilin , tempon ve ortada oynayan oyuncuların kaliteli olduğu için takımın da daha başarılı oluyor, diye tahmin ediyorum.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Ben oynarken takımda banko 11'im ancak maçların en fazla %40'ında maça çıkabiliyor genelde formda oyuncuları 11'de kullanmayı tercih ediyorum, bu yüzden ortalama 18-20 oyuncu sezon boyunca bir kaç maçta olsa ilk 11'de yer alıyor.
İstersen dene ne diyeyim.
Önemli olan zaten takım komutları arasındaki mantıksal ilişkiyi iyi kavramak...
Bu arada yanlış hatırlamıyorsam 4-5-1 dizilişinde bir taktik yayınlamışsın forumda, geçen inceledim, şampiyonluk kovalayan takımların bol pozisyon üreteceği bir taktik hazırlamışsın, ufak tefek eksikleri de oyuncu pozisyonlarına göre ince ayarlarla tamamlayabilirisin, dl-dr pozisyonlarında mentalite ayarı biraz fazla kaçmış, çok kart görür o oyuncular. Neyse ayrıntılı yorumumu vaktim olursa oraya yazarım