Oyuncularin iyi yonlerini yazarken, zayif yonlerini yazmamak sadece gozleri o zayif yonleri gormek istemeyen kisilere mahsustur.
Burada (sadece Galatasaray konusu degil, bir cok arastirma konusunda) gercekten hic arastirma ile bagdasmayan bir hava var. Oyuncularin iyi yonlerini yuceltmeye gelince, herkez ortaya cikiyor. Oyuncularin zayif yonlerini kabul etmeye gelince de kimse ortalikta yok. Benim genelde menfi seyleri yazmamin nedeni, oyuncularin iyi yonlerinin zaten forum sakinleri tarafindan surekli yazilmasi. (tabii bazen rakip takim taraftarlari menfi seyleri kendi takimlarinin gozlukleri ile yaziyor ve kavga cikiyor).
Benim icin bir aliskanliktir 2 tane iyi sey yazarsam, yaninda en azindan 1 tane kotu sey yazmak, veya 2 tane kotu sey yazarsam yaninda en azindan 1 tane iyi sey yazmak. Belki de terazi burcu oldugum icin bilincaltimda yerlesik bir sey bu. Amacim oyunculari kotulemek degil, konu altinda yazilan iltifatlara menfi gorusleri de ekleyerek bir bakima yazismada denge olusturmak. Boylece bundan 3 ay sonra konuya donup tekrar okudugumda oyuncular hakkinda sadece yucelten yorumlari gormemek.
3 gunde bir mac yapip yorulmasi gercegi de zaten yukarida Arda'nin dayanikliliginin, macta en fazla kosan oyunculardan birisi oldugu icin, yuksek olmasi gerektigini yazan kisilerin goruslerini bir miktar curutuyor.
Arda'nin paslarina gelince. Arda hic bir zaman dunya capinda bir pasor olmadi, bence de olmayacak. Arda dar alanda guzel paslar atabilen bir oyuncu evet. Ancak Arda'nin 35-40 metrelik defansi delen paslarina henuz ben sahit olmadim. Bir tane boyle pas atmis olsa bile bu paslarin surekliligi yok, Arda bu paslari atan bir oyuncu degil. O zaman bu tip paslari devamli atabilen bir Modric ile Arda'yi karsilastirmamak gerekli.