Öncelikle herşeyden önce Sadri Şener ve ekibini kutlamak gerekiyor, Trabzonspor'u yeniden bir marka haline getirdikleri için.

Ayrıca Gökhan Ünal transferinden çok Song transferine daha çok sevindim.Yıllardır en büyük sorunumuz olan savunma hattına topu oyuna sokabilen,tecrübeli,futbol aklı ve bilgisi olan ,güçlü kuvvetli Süper Ligi tanıyan bir oyuncunun alınması en flaş transferimiz bence.Düşünün şimdi çok önemli bir maçta Song'un tecrübesi ön plana çıkacak , defansta tedirginlik olmayacak , olası bir baskıda içimiz rahat olacak.Gol atmak çok zor değil Hüseyin,Ayman lı ortasaha da tek forvet Umut 2 sene de 30 gol attı sonuçta..

Bu arada öğrenci olduğumuz için kendime göre uygun olan kombineyi alacaktım ama dün gelen güzel bir haber ile 2 kat daha sevindim bu transfere.Bugun yada yarın iş hayatıma başlıyorum allah nasip ederse ilk maaşımla en iyi yerden kombinemi alacam kendi paramla hem içim daha çok rahat edecek hem de bizleri bu kadar mutlu eden Sadri Şener ve ekibine karşı olan sorumluluğumuzu yerine getirmenin mutluluğu içerisinde olacam.

Rigobert Song'la sözleşme imzaladık.

Kulübümüz Kamerun'un dünyaca ünlü yıldız oyuncusu Rigobert Song ile Paris'te sözleşme imzaladı.
Song'un transferi için Fransa'ya giden Genel Saymanımız Mahmut Aksu burada oyuncu ve menajeriyle masaya oturdu. Yapılan görüşmenin ardından taraflar tüm şartlarda anlaşmaya vardılar. Anlaşmanın ardından Song, Aksu'nun huzurunda kulübümüzle 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Rigobert Song’un kariyeri

Kulübümüzün yeni transferi Rigobert Song Bahanag 1 Haziran 1976’da dünyaya geldi.
2004 yılında Galatasaray’a transfer olmadan önce sırasıyla Metz (Fransa), Salernitana (İtalya), Liverpool (İngiltere), West Ham (İngiltere), FC Köln (Almanya) ve RC Lens (Fransa) kulüplerinde forma giyen Song, Kamerun Milli Takımı’yla da 1994, 1998 ve 2002 Dünya Kupaları’nda görev aldı. Futbol hayatında milli takımla 2 Afrika Uluslar Kupası, , Galatasaray’la 2 Türkiye Ligi, Metz’le de 1 Fransa Kupası kazanan Song, 2008 Afrika Uluslar Kupası Finali’nde de Mısır’a 1-0 mağlup olan Kamerun Milli Takımı’nda forma giydi. 119 defa milli olan ve 5 gol kaydeden Rigobert Song, Galatasaray’da da 2004-2008 yılları arasında 108 müsabakada 4 defa rakip fileleri havalandırdı. Babası Paul Song’u küçük yaşta tanımadan kaybeden tecrübeli futbolcu röportajlarında sürekli kendini ona layık bir evlat olabilmeye adadığını söyleyerek bunu başardığının altını çizmeyi ihmal etmedi. Ester Song’la evli olan Rigobert Song 2’si kız (Yohanna Bernadette, Hillary Veronique Liliane), 1’i erkek (Ronny) 3 çocuk babası.

Song'un programı

Kulübümüzün iki yıllık sözleşme imzaladığı Kamerunlu oyuncu Rigobert Song, takımımızın hazırlık çalışmalarına 5 Temmuz’da katılacak.
Liglerin bitmesinden sonra Dünya Kupası elemeleri Afrika ayağında 4 milli maç oynayan yeni transferimize Teknik Direktörümüz Ersun Yanal tarafından 5 Temmuz’a kadar izin verildi.

Son olarak 21 Haziran’da Tanzanya’ya karşı oynayan Song, tatil yapmadan bu maçın ardından kulübümüzle sözleşme imzalamak için Paris’e geldi. Paris’teki işlerini tamamladıktan sonra çocuklarını bırakmak için ülkesine dönecek olan tecrübeli oyuncunun 3 Temmuz’da tekrar Paris’e dönmesi ve 5 Temmuz’da Türkiye’de olması planlandı.

Ülkemize gelişinde sağlık kontrolü ve testlerin ardından yurt içi kampına dahil edilecek olan Song 12 Temmuz’da yine Paris’te özel bir organizasyonda Dünya Karması’nda forma giyecek. Kamerunlu futbolcu 13 Temmuz’da tekrar kampa katılacak.

Song’tan ilk mesaj

Yeni transferimiz Song, Trabzonspor camiasına ilk mesajını Medya Merkezimiz aracılığıyla verdi.
Trabzon’da futbola karşı olan sevgiyi çok iyi bildiğini kaydeden Song, ‘’Orada bu heyecanı yaşamak istiyorum. Bana teklif yapıldıktan sonra gönülden kabul etmemin sebebi tamamen bu’’ yorumunu yaptı.

Trabzonspor’un bu sezon yaptığı transferlerle son derece iyi bir takım kurduğuna da işaret eden Song, ‘’Camianın son derece heyecanlı olduğunu görebiliyorum. Yeni kulübümü çok iyi tanıdığımı söyleyebilirim. Ateşli bir seyirci topluluğunun önünde oynayacağım için heyecanlıyım. Onların bu desteğine başarılı futbolumuzla karşılık vereceğiz. Oynarken fizik gücümün yanı sıra ruhumu da ortaya koymaya çalışacağım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın’’ diye konuştu.