Konu gittikce Galatasaray arastirmasindan disariya dogru cikiyor. Buna dur demenin zamani geldi.
Edit: Tekrar ediyorum. Konumuz hangi taraftar, hangisini dover degil. Galatasaray arastirmasi. Konuyu devam ettirmek isterseniz forumun baska bolglerine yonelmenizi tavsiye ederim.
Last edited by perpetua : 24.Haziran.2008 at 23:30
oyuncu fıyatlarında bı degısım oldumu acaba ?servet,mehmet topal gıbı oyuncuların....bıde bı takımda ca ıcın verılebılecek en yuksek deger gs ıcın kac?bu degerr belırlenırken takımdakı en yuksek ca ya sahıp oyuncuyamı bakılıyo?mesela 158 lıncoln ....gs de en yuksek 158 mı verılebılır?
Oğuz Şabankay 1 sezonluğuna Eskişehirspor'a kiralandı.
http://www.eskisehirspor.org/haberdetay.asp?id=619
Oğuz'u bunlardan ayrı tutmak lazım.Çünkü Oğuz;Cafercan ve Özgürcan kadar şans bulamadı.V.Manisa'da kümede kalma derdinden ve Uğur,Selçuk gibi iki kaliteli isimden dolayı yeterli şansı vermedi Oğuz'a.Eğer Eskişehir yeteri kadar forma verirse hem Eskişehir,hem G.Saray hemde Türk futbolu için çok yararlı olacaktır.Oğuz 2-3 yıla kalmaz G.Saray'ın beyni olur kanaatindeyim...
Nonda'nın hava toplarındaki hakimiyeti ve bitiriciliği konusunda şüphelerim var. Ayrıca Lincoln'de çok sıradan bir AMC olmuş. En azından Karar verme, teknik, orta açma gibi şeyler yükseltilebilir. GS maçlarını izliyorsanız, eğer Lincoln oynuyorsa topların ne kadar doğru yerlere gittiğini görebilirsiniz.
R00T3RR00R lıncolnmu sıradan amcmı olmus.....158 ca ve ozellıklerı cok yerınde konsantrasyon harıcc 3-4 puan dusurulmelı .....bence lıncolnun hız 14-hızlanma 16 da bırazz fazla o kadar hızlı oldugunu goremedım....
pa futbolcular belli bir yaşı aştıktan sonra hiç ama hiç işe yaramıyor belki 1 milyon kez söylenmiştir bu bilgi
Fikirlerim burada
şu sabri yi hiç sevmiyorum arkadaş yahu.. istediği kadar orta yapsın, asist yapsın, bilmem ne yapsın. bir kere doğru pozisyon alamadı adam. pozisyon alması mutlaka çok düşük olmalı.
Bouzid ile sözleşme karşılıklı fesh edildi. Resmi siteden duyuruldu..
------------
Kamuoyuna Duyuru
Profesyonel futbol takımı oyuncularımızdan Ismael Bouzid ile olan sozleşmemiz karşılıklı olarak feshedilmiştir.
Kamuoyunun bilgisine sunulur
Galatasaray Futbol AŞ.
Ambrosini mi? Bana arka arkaya 3 maç 11 km koştuğunu gösterin ben futboldan zerre kadar anlamıyorum diyeceğim. Bu kadar çok koşan ve bunun devamlılığını gösteren birisine kalkıp 13 stamina yeterli diyorsanız da bu sizin ayıbınız olur kanaatimce. Ayrıca oyunda bakın bakalım stamina 13 olan bir oyuncu 3 günde bir maç yapıp 3. maçta sakatlanıyor mu sakatlanmıyor mu?
Bence siz gerçekçi olacağım takıntısıyla gerçekleri de görmezden gelmeye başlıyorsunuz yavaş yavaş. Tabi araştırmacı da sizsiniz, dataları gönderecek kişi de ama benim stamina 19'dur söylemimi dikkate almayacak, üstüne de böyle yorumlar yapacaksanız buraya "Galatasaray Araştırması" diye bir başlık açmayın çok daha iyi olur. "Ben birikmişim sana patladı" diye bir açıklama da kabul etmem, adam gibi bir şey söyledim, fikrimi paylaştım adam gibi cevap beklerim, kimsenin günah keçisi ya da şamar oğlanı değilim.
1. Usluba dikkat.
2. 11km kosan lafi hikaye. Arda 11km kosmadi, 11 km hareket etti. Bunun icinde kosmak da var, yurumek de, yavas hizla kosmak da var, sprint atmak da. Futbol'dan anlayip anlamamani bilmem ama bu medyatik 11km kosma istatistiginin icerigini bilmek gerekli yorum yapmak icin.
3. Arda top ayaginda olmadigi zamanlarda veya topun pesinden kosmadigi zamanlarda cok hareketli bir oyuncu. Bunu hep kosarak yapan bir oyuncu degil. Zaman zaman ters kanada yardima gider, zaman zaman top almak icin ortaya gelir ancak bunu kosarak yapan bir oyuncu degil. Hareketli bir oyuncu ama 90 dakika kosup, daha sonra bir 90 dakika daha oynayabilecek dayanikligia sahip bir oyuncu degil.
4. Arda'ya pres yapma gorevi verildiginde Arda'nin yorulmasi ve etkisizlesmesi gozlemledigimiz bir sey. Zaman zaman da bu nedenle Arda'nin topun pesinden kosmadigini, dinlendigini gormemiz mumkun. Yani oyunda Arda'ya 90 dakika pres gorevi verememeniz gerekli. Bu nedenle de Arda icin stamina'nin 13 civari olmasi mantik disi degildir.
Ne varmış benim üslubumda anlamadım. Ben, "Bana adam gibi cevap verin, ben adam gibi fikrimi söylüyorum." diyorum, sizin görev veridiğiniz adamın 2 mesaj üstteki cevabına bakın. Üslubu kötü olan ben miyim başkası mı şimdi? Ama uyarıyı ben alıyorum "Üsluba dikkat." diye. Bunun anlamı nedir yani? Profesyonel futbolculuk da profesyonel hakemlik de yaptığımı belirteyim, ucundan kıyısından anlarım futboldan yani. Eksper olduğumu iddia etmiyorum ama az buçuk bir şeyler biliyorumdur herhalde bu kadar sene bilfiil içinde bulunduğum için.
11 km hareket etmek olsun, 90 dakika kaç futbolcu hareket ediyor bu kadar allahınızı severseniz? Gattuso ya da eski performansında bir Linderoth gibi maç başına 14-15 km hareket eden ekstrem adamları saymazsanız bu mükemmel bir mesafe. Bu adamlara 20 veriliyorsa şayet bu konuda 11 km hareket eden adam da 17-19 arası bir değeri hakediyordur. Bir adam 90 dakikada 11 km mesafe katediyor ve bunu 3-4 günde bir yapabiliyorsa stamina 13 komik kalıyor. Diğer yandan ben formasyon olarak da istatistikçiyim, üniversitede istatistik okudum, adı 11 km koşmak olarak geçtiği için öyle kullanıyorum, yoksa içeriğini çok çok iyi biliyorum zaten.
Bu konuda bir yorumum yok açıkcası, zira 90 dakikasının hemen ardından bir 90 dakika maç yaptığını görmedim ancak bu kadar yardıma giden, ters koşular yapıp rakibin alanını daraltan bir adam için bir alt başlıkta pres yapmıyor demişsiniz ya, bunu yadırgadım. Pres yapmak sadece adam basmak anlamına mı geliyor? Rakibin pas verecek alanını daraltmak, birebir olarak adama basmadan da pres yapmaktır. Ve Arda bunu her maç yapıyor. Arda'nın yetenekleri arasında birebir adama basmak olmayabilir ama dediğim gibi bu pres yapmadığı anlamına gelmez. Birebir adama bastığında formu düşüyor olabilir ama bu fiziksel olarak olmak durumunda da değil, bir insan mental olarak da kendisine verilen görevi yapamadığında konsantrasyonu ve formu düşer. Açıkcası ben 2. söylediğim olduğuna inanıyorum bahsettiğiniz şeyin nedeni olarak. 4. şıkkınıza da burada fikrimi söylemiş oldum zaten, uzatmaya gerek yok.
Sevip sevmemen önemli mi Galatasaray Araştırması için ? Sana antipatik gelmesi birşeyi değiştirmiyor ben seviyorum.Sabri kararlar özelliği kaç bilmiyorum ama baya düşük olmalı.Mesela Almanya maçında 92. dkda topu defansa götürdü geneldede yanlış kararlar veriyor.Determination özelliği yüksek olmalı diye düşünüyorum.Yaratıcılık 12 idi sanırsam 10 seviyesine çekilebilir.Ters ayağını kullanmaktan çekinir ppm'si eklenebilir.
Bu arada belki bana düşmez ama söylemek istedim Belgorthun üslupunda kötü birşey göremedim.Ama extensor '' o zaman yat uyu insanlara kendini güldürme'' demiş.Ayıp etmiş biraz sonuçta söyleyebilir görüşlerini yapıp yapmamak sizin işiniz.Katılmıyorum diyip geçebilirdi extensor.
@Her026
milli maçtan hemen sonra o anki duygularla,sinirle yazılmış bir yazı..
öyle olmasa bile ben buraya keyfimden değil sabrinin pozisyon alma eksiliğini söylemek için yazdım. zaten karı kaşını kara gözünü sevecek, sevmeyecek değilim. oyunundan bahsediyorum. bununla birliktede istediğim herhangi bir şeyide söylerim, yazmamın ana nedeni belli. çok konuşunca fazla yazıyorsa ayrı tabi..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
edit:: karı kaşını yazmışım haha, kara olacak yanlış anlaşılır falan.![]()
Last edited by xpoera : 26.Haziran.2008 at 13:39 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Arda'nın dayanıklılığının 18-19 seviyesinde olmadığı aşikar Belgroth. Maksimum 15-16 olur, 14 şimdiki seviyesine uygundur diye düşünüyorum bir izleyici olarak. İsviçre maçındaki vuruşu hiç de yorgunca yapılmış bir vuruş değil, daha önce de dile getirildi bir kanıt olarak.
Bana da düşmez ancak extensor'un üslubu Belgroth'unkinden daha kötü Ömer abi. Saygılarımla..
bencede 14 -15 tırr ....ancak zaten pa sı yuksek oldugundan oyunda 4-5 ay gıbı bı surede bu ozellıklere ulasacaktır...omer abı ondan 13 vermıs olabılır ama 14 e baglasak cunku arda eskıden 60 dk yı zor cıkarırdı sımdı eskısıne gore daha fazla kosuyo ve 90 dk yı cıkarabılıyo....hatta defanstan kosup son dakıka ılerde topu ayagına alıp 2 kısıyı gecıyo ve sert bı vurusla gol atabılıyo
ya şu ambrosinin 3 maç üst üste 11 km koştuğunu göster futboldan anlamadığımı kabul edeceğim dedin ya inan italyanca bilsem ve biraz üşengeç olmasam gösteririm sana
hem şimdi euro2008 de oynanan futbolla lig maçında oynanan futbol birmidir arda orda kendisini pazarlıyor ve Türkiye formasıyla Fatih Terim gazıyla oynuyor hem bakarsan herkes 11 e yakın koşmuş hamit 14km koşmuştu hırvat maçında
geçen senede arda çıktğında o ters çalımları falan ardayı kimse tanımazken arda bu seneden çok daha yetersiz bir futbolcuydu dayanıklılığı 7-8 seviyelerindeydiki buda oyundan kopmasına yani consantrasyonunun düşmesine neden oluyordu.
arda bu yaz döneminden itibaren dayanıklılık üzerine çok çalıştı ve nefes kontrol etme dersleri aldı ömer abininde dediği gibi sağa sol deprase olmalar falan başladı ve kendini dinlendirmeyi öğrendi en büyük artısıda bekini kovalamayı bilen bir kanat oldu mesela bunu kazım kazım da göremeyi ama arda bekini kovalar hatta son şampiyonluk maçlarından galatasaray fenerbahçe maçında gökhan gönülü bile o kanattan çıkarmamıştı
taktir edersinizki bir futbolcu bir önceki sene 8 ken bir sonraki sene 18 olamaz fizik kurallarına aykırı ki zaten o boyutta değil
arda 19 olursa mehmet topal 33 falan olur kıyas yapın beyninizde arda 19 olursa servet 37 olur linderoth 40 olur arda bu adamlara yaklaşabilecek boyuttamıdır sabri 45 olur
onun için diyorum hani bişeyi biliyorsanız istediğiniz kadar ukalalık yaparak yazabilirsiniz teşekkür eder okuruz bilgileniriz ama bilmediğiniz bişeyi yazarkan ahkam kesmeyede kalkarsanız komik olur yani
Fikirlerim burada
13 iyidir..![]()
birde o koşular aman aman dayanıklılığı ifade etmmiyor bakıyorsun mesela alex her maç 10 kim koşmuş ... ?
nereye koşmuş 8 kilometre yürümüş top almak için gezinmiş sahada oda her maç 10 km koştu diye 17-18 verelimmi olurmu olmaz
şimdi bide şu var bakıyorsun o istatistiğe alt sınır 7 km üst sınır 10 km falan oluyor pek fark yokki atıyorum stoper dar bi alanda oynuyor koşuşturamıyo ordan oraya 7 koşuyor santrafor var bide mesela tek oynuyor geniş alan ordan oraya yürüyor 10 koşmuş oluyor
bilmem anlatabildimmi yanlış anlama kardeş bunun senin hakem olmanla futbolculuk yapmanla hele hele istatistik okumanla hiç alakası yok biraz kıyas biraz daha fazla futbol maçı bu kadar
Fikirlerim burada
bıde mehmet topala defansta oynama ozellıgı eklenecekmı?eklenecekse kesınlıkle 13 ıle 15 arasında bı rakam verılebılır dıye dusunuyorum hatasızz oynadı hatta dardaneldede stoper olarak oynadı dıye bılıyorum
dardanalde amr oynadı mr oynadı
dünkü maçtada hatasız oynamadı markaj hatası yaptı ofsaytı bozdu kloseye kafayı verdi aralarında 4 cm var klose 182 topal 186
ha verilebilir belki ama bir maç oynayana 13 verilmez
Fikirlerim burada
haklı olabılırsın ama guven verıyo en azından gokhan zana gore
Yanında onu yönlendiren bir Servet olsaydı bu kadar kademe ve markaj hatası belki yapmazdı. Gökhan'ın girmediği kademelere de o girmek zorunda kaldı. Tabi stoper değil sonuçta, bu kadarla bile iyi idare etti.
Bir maçla stoper için bu kadar büyük bir rakam verilmedi verileceğini de düşünmüyorum..
Burasi bir kavga ortami degil. Karsilikli saygi olmazsa fikirler degil, karsilikli itismeler, laf sokmalar on plana cikar.
10-11 km hareket etmek ortalama olarak nitelendiriliyor. Premier lig'de ortalama bir kanat oyuncusu mac basinda 11.5km mesafe kat ediyor.11 km hareket etmek olsun, 90 dakika kaç futbolcu hareket ediyor bu kadar allahınızı severseniz?
Benim de universite'de istatistik dersi vermisligim var.Diğer yandan ben formasyon olarak da istatistikçiyim, üniversitede istatistik okudum, adı 11 km koşmak olarak geçtiği için öyle kullanıyorum, yoksa içeriğini çok çok iyi biliyorum zaten.