Ben hiç üzülmüyorum, zira buraya kadar gelmemiz bile başarıdır. Turnuvadan önce kim bekliyordu bu kadar başarıyı? Ben şahsım adına konuşayım, gruptan çıkamayacağımızı düşünüyordum.

Müthiş oynadık ama kazanamadık, olabilir, futbol bu. Bundan önceki maçlarda nasıl kötü oynayıp kazandıysak, rakip oynadı ama biz attıysak, bu maçta da tam tersi oldu, bu yüzden üzülmemiz yersiz. Eğer Çek Cumhuriyeti veya Hırvatistan maçında bitseydi bu iş, hepimiz bu takımı kötü hatırlayacaktık, diyecektik ki kötü futbol oynadık, başarılı da olamadık diyecektik ama şimdi hepimiz iyi hatırlayacağız, çünkü bu son maçtaki performansımız bizim turnuvaya onurlu bir şekilde veda etmemizi sağladı. Buraya kadar şansla ve mucizeyle gelmemizin dışında futbolumuzu da son maçta oynadık ama kazanamadık, futbolda var bu, yapacak bir şeyimiz yok.

3 maçta şans bizden yana oldu, hiç iyi futbol oynamadığımız halde o maçları bir şekilde çevirdik ama bu sefer de tam tersi oldu, bence üzülmeyelim, o 3 maçtaki şansımız bu sefer yanımızda değildi. Eğer Almanlar şampiyon olursa benim aklıma hep bu maç gelecek, veya bundan önce oynadıklar maçlar gelecek, ne kadar şanslı olduklarını hiç unutmayacağım. Oynayan hep rakip ama Almanya kazanıyor, işte bu da futbolun cilvesi.

İngiliz Gary Lineker bunu yıllar öncesinden fark etmiş ve söylemiş zaten:

Futbol basit bir oyundur, 90 dakikadır, top bir o kaleye gider, bir bu kaleye gider ve sonunda hep Almanlar kazanır.