Sayfa 16 / 18 İlkİlk ... 61415161718 SonSon
451 ile 480 arası toplam 512 sonuç

Konu: EURO 08 | Yarı Final | Almanya - Türkiye

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

İnanılmaz bir maçtı. Aslında maç seyrederken çok sakinimdir hatta gol olduğunda yerimden kıpırdamam çoğu kez ancak dün gece bir başkaydı. Semih'in attığı golden sonra bileğimi incittim ve yarın 2 tane finalim var kalem tutamıyorum.

Ancak gerçekten buna değerdi. Dün akşam takımımız harika bir maç çıkardı. İlk yarıda 1 gol daha bulabilseydik biz bu Almanları ezmekle kalmayıp birde elerdik. Ancak Rüştü'nün yaptığı belkide ilk hatada golü yememiz yan toplardaki zaafımız ve hakemlerin alenen taraf tutmaları gibi etkenler rakibimizi ezdiğimiz bir karşılaşmadan mağlubiyetle ayrılmamıza neden oldu.

Ancak buraya kadar gelmekte gerçekten çok büyük başarı Türk futbolu için. Hemde kimsenin aklının ucundan dahi geçmez iken. Rıdvan Dilmen'in dün maç sonu yorumlarında dediği bir gerçek varki takımımız hücum ederek savunmayı yapmayı başarabiliyor. Dün panzerleri sahadan sildik zaman zaman en güvendikleri oyuncuları bile hiçbirşey yapamadı. Ama eksik denen, 14 kişi kaldılar denen aslanlarımız çıktı aslanlar gibi mücadele etti ve sahayı panzerlere dar etti.

Aslında eksiklerden sonra görüldü ki bu takımın ideal orta alanı bu. hadi bunlara Arda ve Tuncay eklenir ancak bu orta sahanın göbeğini Marco, Ayhan ikilisi oluşturmalıyıdı. Emre ve Tümer artık Milli Takım'a alınmaması gereken oyuncuların başında geliyor. 45'er dakika takıma hiçbirşey vermeden oynuyorlar sonra sakatlar. Onlar yüzünden zaten 2 kişi eksiğiz hep. Artık bu oyuncular misyonlarını doldurmuşlardır. Milli Takım'da yerleri yoktur.

Birde dün gece gözüm Servet'i gerçekten çok aradı. Servet ne yediğimiz ilk golde rakibine o topu vurdururdu ne de 2. golde Klose'ye kafayı vurdururdu. Dün eksik oyuncuların yerine oynayan ne Kazım ne Uğur ne de Mehmet Topal diğer oyuncularımızdan eksik kalmamıştır ve mükemmele yakın oynamışlardır. Ancak ne yalan söyleyeyim ben Servet'i çok isterdim bu maçta.

Turnuva bittiğine göre bir analiz yapalım.

Volkan: Bence çok iyi faydalandık Volkan'dan, görevini yerine getirdi 3 maçta ve inanılmaz bir performans gösterdi. Çek maçında yaptığı hata da kötü bir şey oldu, performansına gölge düşürdü.
    Rüştü: Turnuvada takımın en kötüsüydü, yine Rüştü klasiği vardı, artık eldivenleri asmalı.
    Tolga: Faydalanamadık ondan, o yüzden yorum yapamayacağım.
    Sabri: Bence görevini başarıyla yerine getirdi, Almanya maçında güzel bir asist yaptı, sağ bekte başarılı bulmasam da elinden gelenin en iyisini yaptığı için takdiri haketti.
    Hakan Balta: En iyi oynadığı maç hiç şüphesiz Hırvatistan maçıydı, diğer maçlarda da vasat bir görüntü çizd, hücuma fazla katılmadı. Elinden geleni yaptı. Daha yaşı genç, ileride çok daha iyi olacaktır.
    Servet: Büyük özveriyle oynadı, yediğimiz bazı gollerde hatası oldu ama takıma katkısı büyük, görevini başarıyla yaptı.
    Gökhan Zan: Maçlarda vasat bir görüntü çizmesine rağmen ben yine de elinden geleni yaptığını düşünüyorum.
    Emre Aşık: Elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı, mücadele etti, sağlam bir görüntü çizdi.
    Emre Güngör: Çek maçında elinden geleni yaptı, ama fazla faydalanamadık sakatlandı.
    Hamit: Portekiz ve İsviçre maçlarında kötüydü, sakatlıktan yeni çıkmasının da bunda etkisi olabilir, sağ bekte oynamasının ama asıl yerine dönünce bizlere gerçek Hamit'i izletti, takımın en iyilerindendi.
    Arda: Muhteşemdi, kritik yerlerde sahneye çıktı ve takımı sırtladı, takımın en iyilerindendi.
    Tuncay: Çok iyi bir futbol ortaya koymadı, ancak mücadelesi, hırsı ve azmi inanılmazdı. Eski Tuncay'dan eser yoktu futbol olarak belki ama yine eski Tuncay'dı hırsıyla, mücadelesiyle. Gol bile atamadı turnuvada belki ama azmine hayran kalmamak elde değildi.
    Kazım: İyi bir görüntü çizdi, son Almanya maçında çok iyiydi, golde payı büyüktü, diğer maçlarda da elinden geleni yapmaya çalıştı, başarılıydı. İleride çok daha iyi olacaktır, 22 yaşında ve milli takımımıza uzun yıllar hizmet verecektir.
    Mehmet Aurelio: Takımın defansif yükünü çekti, çok başarılıydı, son maçta Ballack'ı kitledi, adım attırmadı. Özellikle Mehmet Topal ile beraber çok iyi bir uyum yakaladılar ve başarılı oldular.
    Mehmet Topal: Elinden gelenin en iyisini ortaya koydu, çok başarılıydı, son maçta stoperde oynamasına rağmen sırıtmadı.
    Uğur Boral: Son maçta onbir oynadı ancak performansı iyiydi, o da elinden geleni yaptı, mücadelesini ortaya koydu.
    Gökdeniz: Fazla faydalanamadık ama vasat bir görüntü çizdi İsviçre maçında, zemin de etkiliydi tabii ama o da elinden geleni yapmaya çalıştı.
    Tümer: Kötü bir grafik çizdi.
    Emre Belözoğlu: Hiçbir şekilde faydalanamadık, ilk maçtan sonra sakatlandı, kadroda bulunması gereksizdi, sıfır katkı sağladı.
    Ayhan: Son maçta oynadı sadece ama süperdi. İlk maçlarda neden oynamadığı sorusu da aklımıza geliyor, keşke daha fazla faydalansaydık.
    Nihat: 2 golüyle Çek maçını kurtardı. Onun dışında beklentilerin altındaydı.
    Mevlüt: Kadroda bulunması tamamen gereksizdi, hiçbir fayda sağlamadı, sıfır katkıyla turnuvayı kapattı.
    Semih: Çok iyiydi, 3 golle takımın en golcüsü oldu, görevini başarıyla yaptı.

Emre Belözoğlu, Tümer, Mevlüt yerine bu takımda Yıldıray, Halil, Mehmet Topuz/Yıldız olsaydı çok daha iyi şeyler olabilirdi. Bu üç isim bence takımımızın hayal kırıklığı, tek katkıları olmadı turnuva boyunca. Onun dışında diğer oyuncular az çok katkı yaptı ama bu üç ismin bir katkısı olmadı.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Kadro açıklandığında yapılan yorumlar, Portekiz maçından sonra yapılan yorumlar, bu takıma o dönemde o kadar yüklenildi ki, hatta bu takımın gol bile atamayacağını söyleyenler vardı. Benim inancım tamdı fakat bu kadar iyi olabileceğimizi açıkçası düşünmemiştim.

Gol bile atamaz denilen takım, finali son anda kaçırdığı için kahroluyor. Size ne kadar teşekkür etsek az, hepiniz yüreğinizi koydunuz ortaya, Aurelio'nun bile maçtan sonra suratının aldığı ifadeyi görünce, bu takımın inanamışlığının ne kadar yüksek olduğunu anladım.

Hiçbir oyuncuyu ayırt etmiyorum, hepsi ellerinden geleni yaptılar. Fatih Terim'e de ayrıca teşekkür etmeliyiz. O kadar çok eleştirildi ki ama dünkü maçta kısıtlı kadroyla neler yapabileceğini tüm dünyaya gösterdi, Almanlara futbol dersi verdi.

Bu şampiyonadan sonra çok şey değişecek, artık kulüp takımlarımız bile avrupa maçına çıkarken rakip takımların bir çekincesi olacak Türklerle oynuyoruz diye. Şimdi kulüp takımlarımız da avrupada çeyrek final, yarı final başarılarına ulaşmalı ki daha da ileriye gidelim.

Ve Fatih Terim 2010'a kadar takımın başında kalmalı. Oyuncuların ona güveni çok fazla, 2 sene daha bu takımla devam ederse hem çok başarılı olur hem de giderken arkasında herşeyiyle tam bir takım bırakır.

Bize bu gururu yaşatan herkese tekrar tekrar teşekkürler.
    "YÜCE ATATÜRK"

Fatih Terim Türkiye'yi bırakıp İtalya'nın 3. sınıf takımlarına giderse büyük hata yapar, inşaallah bizi bırakmaz.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

rusya-ispanya mücadelesi şu anda 0-0 devam ediyor ben ispanyanın yetenekli oyuncularıyla finale çıkacağını düşünüyorum gerçi rusyada son maçlarda performansını artırarak devam ediyor ama yine de favorim ispanya

Nesil
    2006
    Yer
    Karadeniz

Quote Originally Posted by efe24 View Post
    rüştüyü bu turnuvaya almak hataydı zsaten iyi olsaydı beşiktaş o kadar gol yemezdi aykut varken rüştü de kim ya bu adam hırvatistan maçında hata yaptı gol yedik burda yaptı maçın içine etti
    Öyle diyorsun da Rüştü kaç senedir Türk futboluna, Tük Mİlli Takımı'na yıllarca katkıda bulundu. Dünya Kupası'nda 3. olmamızda en büyük katkısı olanlardan biriydi. Hırvatistan maçında da o kadar top çıkardı. Adam bir hatalı gol yedi diye "kim" oluyor. Her ne kadar hatalı gol yesede kendisine saygı duymalısınç Rüştü Türkiye'nin sayılı oyuncularından.

Nesil
    2007
    Yer
    Şehr-i Bursa

Üzülmemek elde mi?Ama canları sağolsun diyorum.

Nihat'a çok üzüldüm ya, adam hep sakat. Şimdide 2 ay yokmuş. Geçen sezonda sakatlandı yoksa en az 23-24 gol atardı (zaten 18 tane attı). Geçen sezonun maçlarına bakarsanız Nihat ilk 7-8 hafta en fazla 30 dakika oynayabildi. Bu sezonda öyle olacak galiba. Adam bir sezon bir sağlam olsa şeytanın bacağını kırıp, gol kralı olacak belki de.

Nesil
    2006
    Yer
    Erzurum..

eGowiCh'in tespitlerinden sadece Kazım kısmına katılmıyorum.

Kazım : Çokta etkili değildi. Almanya maçının ilk yarısı dışında kendisini göremedim.
    Daha önce ki Turkuaz adLı kuLLanıcı iLe aynı oLduğu tespit ediLdiğinden uzakLaştırıLmıştır.

Quote Originally Posted by hp-fm-gs View Post
    eGowiCh'in tespitlerinden sadece Kazım kısmına katılmıyorum.

Kazım : Çokta etkili değildi. Almanya maçının ilk yarısı dışında kendisini göremedim.
    Ben Portekiz ve Almanya maçlarında görevini en iyi şekilde yaptığına inanıyorum ama senin fikrine de saygı duyarım, beğeni göreceli bir kavram sonuçta. Diğer görüşlerime katılmana sevindim.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Emre Belözoğlu, Tümer, Mevlüt yerine bu takımda Yıldıray, Halil, Mehmet Topuz/Yıldız olsaydı çok daha iyi şeyler olabilirdi. Bu üç isim bence takımımızın hayal kırıklığı, tek katkıları olmadı turnuva boyunca. Onun dışında diğer oyuncular az çok katkı yaptı ama bu üç ismin bir katkısı olmadı.
    Artı olarak İbrahim Kaş yada İbrahim Toraman bu kadroda olsaydı daha iyi olurdu diye düşünüyorum.
    So what?
    Saike

Nesil
    2003

Her macta yukselen bir form grafigimiz vardi. Belki de turnuva oncesinde kadronun birbirini pek tanimamasinin cezasini cektik. Ama belki de iyi oldu, en iyi macimizi yari finalde oynadik, finale kalsak belki de daha iyi oynayacaktik.

Sari kartlarin ve sakatliklarin coklugunu ben daha cok agresifligimize bagliyorum. Bence 5. stoper yerine, orta saha oyuncusu bollugunda olmamamiz gerekirdi. Mesela bir Tumer veya bir Gokdeniz luksune sahip olmak yerine 2 stoperimizin de her an sakatlanabilecegini goz onune almak daha dogru olurdu. Ama olan oldu.

Oynanan futbol tatmin edici degildi. Her ne kadar sonuna kadar savassak, kaybetmemek icin herseyi yapmis olsak (ve bu nedenle izleyenlerin hemen hemen tamaminin kalbini calmis olsak da) oynadigimiz futbolun kalitesi, geldigimiz yerin altinda idi. Baski yedigimizde zorlanan, tek pas yapip cikamayan bir takimiz. Bunu avrupa kupasi maclarinda kulup takimlarimizin oynadigi futbolda da goruyoruz hep zaten. Bunun biraz da suclusu bence ligde takimlarimizi o prese karsi oynamaya alistirmayan, defansa gomulup, ne olursa olsun gol yemeyelim mantalitesinde olan takimlarimiz olsa gerek. Rakip defansa cekilirse ne yapmamiz gerektigini biliyoruz. Bunu da zaten ozellikle Cek Cumhuriyeti macinda gosterdik. Ancak Almanya biraz pres yaptiginda top cikartmakta zorlandik ve bu da zaten oyunumuzun en zayif yonu. Sadece Almanya'ya karsi degil, Uruguay, Portekiz, Cek Cumhuriyeti ve Hirvatistan maclarinda gorduk bunu. Almanya'nin yaptigi gibi, takim arkadasim orada olacak, bakmadan tek pas atabilirim dusuncesi hic olmadi kafamizda. Topu aldik, kontrol ettik, kafamizi kaldirdik, simdi ne yapacagiz acaba diye dusunduk hep.

Teknik kapasitemizi, hizimizi bu organizasyon ile birlestirebilsek bence gercekten her takimi zorlayacak bir futbola sahip oluruz. Ama tabii bunun icin takimin oturmasi, bir arada uzun sure oynamasi ve birbirine alismasi gerekli. Umarim Fatih Terim gorevine devam ederse, kadroda oynamalari daha alt duzeye indirip, motivasyon pompalamasi yerine, organize hucumu on plana cikartir. Bu olursa da zaten gereksiz top kayiplari azalir, bununla beraber gordugumuz kartlar da azalir. Orta sahada rakibin ustune giderken top kaptirmak yerine, ataklarimiz sutlarla sonuclanir. Kaleyi bulsun veya bulmasin. Ama denemis olalim ve rakibin hizli ataklarina maruz kalmak yerine pozisyonumuzu almis bir sekilde rakibi bekleyelim.

Dunya kupasi elemeleri bir kac ay sonra basliyor ve Ayhan, Tumer, Emre Asik gibi artik bir sonraki dunya kupasinda gorev almalari dusuk ihtimal olan oyuncularin durumunun ne olacagini merak ediyorum. Emre Asik'in yerini alacak oyuncu buyuk ihtimalle Ibrahim Kas olur. Ayhan'in yerine, Ersun Yanal'in altinda performansini yukseltecek bir Selcuk neden olmasin. Tumer'in yeri de dolar.

Kariyerinin son yillarini, gectigimiz yillarda sakat gecirdigi gibi, buyuk ihtimalle sakatliklarla gecirecek Emre ne olacak peki? Emre'nin gorev almasi beklenen yerde, Emre'nin son 4 yilda bir defa gosterdigi performansi Hamit hemen hemen her hafta gosteriyor. Acaba bu sorumlulugu Hamit'e vermek, Hamit'e bu konuda guvenmek daha dogru olmaz mi? Bu durumda Emre pekala Tumer'in rolunu ustlenebilir. Zaman zaman kurtarici, zaman zaman da takimin liderligi rolunu ustlenebilir. Her ne kadar yetenekli olsa da, sahada kayitsiz sartsiz guven duyulabilecek bir oyuncu olmadigini yillardir gosterdi Emre zira.

En sorunsuz bolgemiz bence sag bek. Gokhan Gonul, her ne kadar zaman zaman hepimizi delirtse de gununde oldugu zaman boyundan buyuk isleri basarabilen Sabri ve kendilerini diger ikiliden farkli ozellikleri ile ayiran Ugur Ucar ve Ibrahim Kas mevcut. Bir pozisyonda bu kadar alternatifimiz olmasi bence cok buyuk bir avantaj. Bu 4'luden ikisinin orta sahanin saginda da oynayabilecegini goz onunde tutarsak sag tarafimizin bol alternatifli olmasi saniyorum ki cok yararli olacak.

Sag bekten sonra nispeten sorunsuz diyebilecegimiz sol kanat var. Arda'nin teknigi, Ugur Boral'in hizi bir oyuncuda olsa ismi Christiano Ronaldo oluyor. Ugur'un bacaklarini ve Arda'nin zekasini, Dr. Frankenstein araciligi ile bir araya getiremeyecegimize gore zaman zaman Arda'nin teknigini, zekasini. Zaman zaman da Ugur'un hizini kullanabilmemiz ikinci alternatif. Goze carpan ve milli takim icin hazir gorunebilecek bir Gokdeniz de mevcut. Ancak Gokdeniz'in Konfederasyon kupasi ve 4-1 kazandigimiz Yunanistan maci disinda simdiye kadar buyuk katkisi olmadigi da gozumuzun onunde olan bir durum. Tuncay'da tabii bu pozisyonda oynamasi mumkun olan bir oyuncu. Ancak acikcasi Tuncay'i tek forvetin arkasinda, hatta Hamit'in yaninda orta sahada gormek, o enerjisini rakip orta sahasinin gobeginde bulundurmak bana cok mantikli geliyor. Tabii bol hareket etmesi ve top almak icin bosa kacip durmasi da cok buyuk avantaj.

Orta sahanin ortasinda Tuncay'a alternatif Nuri Sahin artik bence A milli takim icin hazir ve ozellikle dunya kupasi elemelerinin baslamasi ile beraber Nuri'nin kadroya banko cagirilacagini dusunuyorum. 2010'a katilirsak da Nuri, Turkiye'nin yeni prensi olarak one cikabilir.

On libero'da Aurelio'nun bir sonraki dunya kupasinda 33 yasinda olmasi goz onunde tutulursa Mehmet Topal'in gelisiminin hizlanmasi cok dogru olacak. Belki Topal, Aurelio'yu kesemez bu sure icinde. Ancak kesmese bile kalite acisindan Aurelio'nun cok yakinina erismesi gerekli. Umarim bu sezon yukselttigi performansini tecrube kazanmaya devam ederek ileriye goturur. Mehmet Topal bence rakip oyuncular icin gercekten cok buyuk bir kabus olacak. Uzun bacaklari sayesinde orta sahayi cabuk kat etmesi, ayaklarini uzatarak rakip paslari kesebilmesi ve en onemlisi dengesini koruyup rakipten topu sokebilmesi her zaman icin avantaj olacak. Bir Ballack bucur Portekiz orta sahasina nasil sorun yasattiysa, Mehmet Topal'da rakip orta saha oyuncularinin etkisiz kalmasinda buyuk etken olacak. Selcuk Sahin bu pozisyonda hala birseyler verebilecek bir diger oyuncu bence. Tabii surekli mac oynayip ustundeki pasi atabilirse. Ancak arkadan gelen, ve goze carpan baska bir oyuncu yok maalesef. U21'de bu pozisyonda zaman zaman gorev alan ne Mehmet Guven, ne de Ozer Hurmaci defansif yetenekleri ile one cikan oyuncular. En onemlisi gerekli hirsa sahip olduklarina dair pek izlem vermediler simdiye kadar.

Defansin solu'nda Arda'nin arkasindan hizli bindirmeler yapabilecek bir oyuncunun olmasi belki de en yararlisi olur. Ancak bu profile uyan bir oyuncu oldugunu soylemek zor. Acaba sol ayagini kullanma konusunda pek de fena olmayan Gokhan Gonul'u, ozellikle bizden zayif rakiplere karsi bu pozisyona adapte etmek nasil olur? Hakan Balta defansif gorevini hemen hemen kusursuz yapan, uzun boyu sayesinde gerektiginde uzun boylu rakip oyunculari duran toplarda marke edebilen onemli bir oyuncu. Ancak sol kanatta nispeten yavas top cikartmamiz Hakan'in buyuk bir eksi yonu. Bu pozisyonda U21 takiminda Caner Erkin'in oynadigi ve defansif yeteneginin cok zayif oldugu goz onunde bulundurulursa simdilik pek iyi bir alternatif olabilecegini dusunmuyorum. Yine U21 takimindaki Ferhat Oztorun, Gokhan veya Hakan Balta'dan daha cok Caner Erkin'e benzeyen bir oyuncu gibi duruyor. Volkan Yaman ise diger bir alternatif. Fizikli rakiplere karsi cussesini kullanabilecek bir oyuncu. Ancak top kullanma becerisinin Hakan Balta'dan daha zayif oldugu goz onunde tutulursa Volkan'in kuvvetli olmasinin cok da onemi kalmiyor. Bazi maclarda gorev alir ama hic bir zaman ilk tercih olamaz bence.

Defansin ortasi'na bakinca da tereddut etmemiz, gecmis senelere bakarak, gayet dogal. Servet defansin belkemigi diyebilecegimiz bir oyuncu ama kendisine cok guvenebilecegimiz bir oyuncu hic olmadi. Her ne kadar iyi performans gosterse de, bir anlik konsantrasyon hatasinda yeterince cabuk olmadigi icin rakibi kacirabilecek ve gole neden olabilecek bir oyuncu. Tabii her gecen gun o da tecrube kazaniyor ve her mac sonrasinda oyunu okumayi, daha fazla konsantre olmayi ogreniyor. Onunde de bence en azindan 3-4 yil var milli takimin defansinda banko olabilecegi. Gokhan Zan ise defanstan top cikartma becerisi olan tek stoperimiz. Ancak Gokhan'in top cikartma becerisi ile beraber, buyuk konsantrasyon zaaflari da ortaya cikiyor. Mucadeleyi sevemeyen bir yapisi var. Bize gol yedirmeye devam edecek ancak defanstan top cikartabilmek icin saniyorum ki Gokhan'a tahammul etmek zorundayiz. Emre Gungor, Ibrahim Kas bu pozisyonda katki yapabilecek oyuncular ve yararli oyuncular ancak ikisininin da top kullanma becerisi vasat/vasat alti. Gecen sezon OFTAS'da cok iyi oynayan Ilhan ve Giray ikilisi bu yil bozuluyor. Birisi Trabzonspor'un defansina, digeri ise Genclerbirligi'nin defansina yerlesecek onumuzdeki sezon. Ikisi de toplu defans yapan, kapanan bir takimdan, atak oynayan ve bu nedenle zaman zaman defansta bosluklar birakan takimlara transfer oldular. Ozellikle ofansif bir mantalite benimsemis bir Milli takim icin yararli olabilir bu iki oyuncunun yeni takimlari. Orhan Sam yine U21 milli takimda goze giren bir oyuncu.

Kale'de Volkan'in arkasinda seceneklerimiz pek bol degil. Volkan'dan sonra asagi yukari birbiri ile benzer seviyede olan kalecilerimiz var ancak en cok umut veren kaleci Ufuk Ceylan. Fakat kendisi milli takimdan herhalde 1-2 sene uzakta. Kisa donemde Volkan'in sinirlerine hakim olmasina ve formunu dusurmemesine dua etmeye mahkumuz (burada bir parantez acmak isterim - Aragones kendi ekibi ile gelecekse eger, ekibindeki kaleci antrenorunun Volkan uzerindeki etkisi milli takim acisindan cok onemli olacaktir. Eger yerine transfer yapilirsa, Volkan yedek kalmayi kabul etmemeli ve hem kulup hem de milli kariyeri icin oynamaya ve tecrube kazanmaya devam etmelidir).

Sag kanat bence en sorunlu ikinci mevkimiz. Kazim'in zaman zaman ne yaptigini anlamak guc. Ne Gokhan Gonul ile Fenerbahce'de, ne de Sabri ile milli takimda iyi bir ikili olusturdugunu soylemek pek mumkun degil. Bence biraz fazla kendi kafasina gore oynuyor ve bu pozisyonun degisilmezi olacaksa eger cok daha derli toplu olmasi gerekli. Bu pozisyon icin belki de en ideal isim Hamit Altintop ama orta sahada cok daha degerli oldugunu dusunuyorum Hamit'in. Nihat Kahveci bu kanatta oynayabilir belki ancak Nihat'in da defansa pek katki yapmayacagini/yapamayacagini goz onunde bulundurursak karsimiza ciddi bir bosluk cikiyor. Gokdeniz yine bu pozisyon icin dusunulebilecek bir oyuncu ancak onun da milli takim seviyesinde istikrarli oldugunu soylemek mumkun degil. U21'de bu pozisyonda oynayan Aydin umit veren bir oyuncu ancak istikrar saglamadan herhangi bir umit baglanabilecek bir oyuncu degil. Yine bu pozisyonda oynayabilecek U21 oyuncusu Zafer Yelen daginik ve kolay top kaybeden bir oyuncu ancak Tuncay gibi enerjetik bir oyuncu. Kendim izlemedim ancak Yaser Yildiz'da de bu pozisyonda oynayabilecek gibi gorunuyor ve cok methediliyor. Bu oyuncularin hemen hemen hepsinin ortak yani genc olmalari ancak bununla beraber tecrubesiz olmalari. Mehmet Topuz'da bir ihtimal ancak bence Kayserispor'da oynamaya devam ederek, avrupa kupasi tecrubesi kazanmakta zorlanacak ve milli takim sansini zora sokacak.

Kisa donemde en buyuk sorun yasadigimiz yer bence forvet pozisyonu. Semih, rakibin ustune baski kurmamizi gerektiren tipte bir santrafor. Defansa cekilip, rakibin arkasina atacagimiz toplarla bulusup pozisyona girebilecek bir oyuncu degil Semih ve bence bu nedenle birinci tercih olmaz, olamaz. Ancak cok yararli bir 2. veya 3. forvet olacaktir cunku kazanmamiz gereken, rakibin cok adamla defans yaptigi maclarda Semih'in takipciligi buyuk yarar saglayacaktir. Nihat en nitelikli forvetimiz ancak tek forvet oynama konusunda her zaman zorlanacaktir. Mevlut umit veren bir oyuncu olabilir ancak henuz ham oldugunu dusunuyorum. U21'de Ilhan Parlak Milli takim'dan bir kac ay degil, bir kac yil uzakta gorunuyor. Diger bir U21 forveti Ozgurcan'da yine milli takimdan bir kac yil uzak gorunen bir oyuncu. Hatta bu ikili hic milli takim yuzu bile gormeyebilir. Sorun da zaten bu nedenle doguyor. En genc yasta en iyi performansa sahip olmasi gereken forvetlerimiz milli takim kalitesinden bir kac yil uzaktayken, en tecrube gerektiren defans oyuncusu ve kaleci yedeklerimiz kadro siralamasinda nispeten ust yerlerde bulunuyor. Umit Karan, Fatih Tekke, Gokhan Unal, Mehmet Yildiz gibi oyuncular kisa donemde bazi maclarda yarar saglayabilecek oyuncular tipki Semih gibi. Ancak bu gorevi uzun yillar ilk tercih olarak yapmalari hem yas hem de kalite acisindan pek de mumkun degil. Yani hicbiri bir Hakan Sukur'un biraktigi izi birakma ihtimali olan oyuncular degiller. 21-22 yaslarida olup, cok one cikan simdiden ben bu takimin yildizi olurum diye kendini gosteren bir forvetimiz ortalikta yok. Bu pozisyona en yakin gorunen oyuncu su anda 17 yasindaki Batuhan. Ancak o da en azindan 3-4 yas cok genc bu yuku kaldirmak icin. Umarim 2010 dunya kupasina katilirsak Batuhan kadroda en azindan deneyim kazanmak icin yer alabilecek kapasiteye getirir kendisini.

Batuhan 24-25 yaslarina geldiginde eger kendisinden beklenen buyuk patlamayi yapabilirse, su anda takimda olan veya takima yakin olan oyuncularin 28-30 yaslarinda olacagini ve futbollarinin zirvesinde olacaklarini goz onunde bulundurursak, bence karsimiza cok kaliteli bir milli takim cikacak 6-8 sene icinde. Bu nedenle belki de Batuhan'in omuzlarinda cok buyuk bir yuk var. Umarim ozenle gelismesi saglanir.
    Last edited by perpetua : 27.Haziran.2008 at 09:41

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul- Samsun- Isparta

Rıdvan Dilmen bu işler dualarla olmaz derse olacağı budur...

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Ömer abi yazının %90'ına katılmakla beraber,özür dileyerek bahsetmediğin ve ya unuttuğun isimlerden bir kaç ekleme yapmak istiyorum...

Serdar Kurtuluş gibi çok yönlü bir oyuncumuz var.Hem sağ bek,hem stoper hem de M.Topal'dan başka alternatifimiz olmayan önlibero mevkiinde oynayabilecek kapasitede.Eğer sezon başındaki talihsiz sakatlığı olmasaydı mutlaka bu turnuvanın kadrosunda yer alırdı.Bu sene Serdar fırtına gibi dönecek inşallah ve milli takıma faydalı olabilecek oyuncular arasında yerini alacaktır...

Selçuk İnan yine orta sahada oyunun iki yönünüde biraz olsun oynayabilme yeteneğine sahip ender oyuncularımızdan.Yani Ayhan Akman vari bir oyuncu.Orta sahada Hamit'e iyi bir alternatif olacaktır...

Serdar Özkan hücumda forvet hariç her bölgede oynayan bir oyuncu.Bileklerine hakim,pasları iyi ve aynı zamanda süratli bir oyuncu.Asıl mevkiisi olan ofansif orta sahada bir çok kez oynamış olmasından dolayıda sorumluluk bilincini iyi kavramış bir isim.Yani Milli takımda solda,sağda ve göbekte faydalı olabilecek bir oyuncu...

Onur Recep Kıvrak U21'de Ufuk'tan daha çok önplana çıkan bir isim.Ben daha iyi olduğunu düşünüyorum Ufuk'tan.Trabzonspor gibi büyük bir takımda oynuyor olmasından dolayıda onu milli takıma Ufuk'tan daha yakın görüyorum,ve Ufuk'tan çok daha yararlım olacağınıda düşünüyorum.Milli takım kalesi için çok iyi bir alternatif olacaktır ilerleyen yıllarda...

Mehmet Batdal belki şuana kadar kendisinden beklenilen patlamayı yapamadı ancak bir süper lig takımına transfer olur ve sürekli forma bulursa H.Şükür'ün yokluğuna Batuhan'dan önce ilaç olabilecek bir yetenekte...

Durmuş Bayram U21 takımımızda en çok göze batanlardan birisi.Sağ bekte hem hücuma olan katkısı,hem sağlam savunması ve iyi kademe anlayışıyla Gökhan Gönül'ü andıran bir yapısı var.İleride kesinlikle A milli takım forması giyebilecek bir isim...

Ediz Bahtiyaroğlu stoper mevkiinde ilaç olabilecek bir futbolcu.Bir kaç sene içinde büyük takımlardan birine transfer gerçekleştirecektir.Uzun boyuna rağmen hızlı ve çevik olması en büyük artıları.Milli takım savunmasında böyle bir oyuncuya ihtiyacımız var.Can Arat'ın hızlı ve atletik hali...

Ceyhun Gülselam'ın U21'de adını çok kez duymuştuk ve sonunda Trabzonspor'a transfer oldu.Hem stoper hem önlibero oynaması büyük avantaj.Çok uzun boylu olmasına rağmen önlibero oynamanın getirdiği topu iyi kullanma ve ilk temas gibi avantajlara sahip.Ekstra olarakta çok iyi duran top kullanıyor...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Serdar kurtuluş, gökhan gönül, uğr uçar. Bence Türkiye'nin sağ beki emin ellerde arkadaşlar. Ama şanssızlık işte, hepsi sakattı.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Batuhan ve Cem sultan 5-6 sene sonra milli takımın banko oyuncuları olacaklardır kendilerini geliştirirlerse....Ayrıca kaleye Serkan kırıntılı'da düşünülebilir, çünkü çok yetenekli bir kaleci kendisi......Özellikle refleksleri çok kuvvetli...
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Evet 3 tane kaliteli sağ bekimiz vardı , 3ü de sakattı.Şanssızlık...

Quote Originally Posted by BlackEagle19o3 View Post
    Evet 3 tane kaliteli sağ bekimiz vardı , 3ü de sakattı.Şanssızlık...
    En iyisi de Gökhan Gönül. Galatasaraylı olmama rağmen çok seviyordum kendisini ama işte bu turnuvada oynayamadı maalesef. Oynasa Hamit sağ açıkta oynayabilecekti, ilk maçtan itibaren.

İşte Avrupa'nın Drama Kralları.

Quote Originally Posted by anilton View Post
    Ömer abi yazının %90'ına katılmakla beraber,özür dileyerek bahsetmediğin ve ya unuttuğun isimlerden bir kaç ekleme yapmak istiyorum...

Serdar Kurtuluş gibi çok yönlü bir oyuncumuz var.Hem sağ bek,hem stoper hem de M.Topal'dan başka alternatifimiz olmayan önlibero mevkiinde oynayabilecek kapasitede.Eğer sezon başındaki talihsiz sakatlığı olmasaydı mutlaka bu turnuvanın kadrosunda yer alırdı.Bu sene Serdar fırtına gibi dönecek inşallah ve milli takıma faydalı olabilecek oyuncular arasında yerini alacaktır...

Selçuk İnan yine orta sahada oyunun iki yönünüde biraz olsun oynayabilme yeteneğine sahip ender oyuncularımızdan.Yani Ayhan Akman vari bir oyuncu.Orta sahada Hamit'e iyi bir alternatif olacaktır...

Serdar Özkan hücumda forvet hariç her bölgede oynayan bir oyuncu.Bileklerine hakim,pasları iyi ve aynı zamanda süratli bir oyuncu.Asıl mevkiisi olan ofansif orta sahada bir çok kez oynamış olmasından dolayıda sorumluluk bilincini iyi kavramış bir isim.Yani Milli takımda solda,sağda ve göbekte faydalı olabilecek bir oyuncu...

Onur Recep Kıvrak U21'de Ufuk'tan daha çok önplana çıkan bir isim.Ben daha iyi olduğunu düşünüyorum Ufuk'tan.Trabzonspor gibi büyük bir takımda oynuyor olmasından dolayıda onu milli takıma Ufuk'tan daha yakın görüyorum,ve Ufuk'tan çok daha yararlım olacağınıda düşünüyorum.Milli takım kalesi için çok iyi bir alternatif olacaktır ilerleyen yıllarda...

Mehmet Batdal belki şuana kadar kendisinden beklenilen patlamayı yapamadı ancak bir süper lig takımına transfer olur ve sürekli forma bulursa H.Şükür'ün yokluğuna Batuhan'dan önce ilaç olabilecek bir yetenekte...

Durmuş Bayram U21 takımımızda en çok göze batanlardan birisi.Sağ bekte hem hücuma olan katkısı,hem sağlam savunması ve iyi kademe anlayışıyla Gökhan Gönül'ü andıran bir yapısı var.İleride kesinlikle A milli takım forması giyebilecek bir isim...

Ediz Bahtiyaroğlu stoper mevkiinde ilaç olabilecek bir futbolcu.Bir kaç sene içinde büyük takımlardan birine transfer gerçekleştirecektir.Uzun boyuna rağmen hızlı ve çevik olması en büyük artıları.Milli takım savunmasında böyle bir oyuncuya ihtiyacımız var.Can Arat'ın hızlı ve atletik hali...

Ceyhun Gülselam'ın U21'de adını çok kez duymuştuk ve sonunda Trabzonspor'a transfer oldu.Hem stoper hem önlibero oynaması büyük avantaj.Çok uzun boylu olmasına rağmen önlibero oynamanın getirdiği topu iyi kullanma ve ilk temas gibi avantajlara sahip.Ekstra olarakta çok iyi duran top kullanıyor...
    Ömer abinin yazısının birçoğuna katılmakla beraber, Anıl'ın yazısının da bir bölümüne katılıyorum.

Serdar Kurtuluş konusunda katılıyorum, bence sağ bek ve ön libero mevkiilerinde oynayabilecek kaliteli bir oyuncu. Ben onu daha çok ön libero mevkiinde beğeniyorum ve bu mevkiide gelecekte Mehmet Topal ile bu işi götürebilirler diye düşünüyorum. Sağ bekte Gökhan Gönül'den daha kaliteli olduğunu düşünmediğimden, onu ön liberoda kullanmalıyız, tıpkı Tigana'nın yaptığı gibi.

Selçuk'un daha çok ofansif yönü var, ama henüz milli takım düzeyinde değil ama ileride olabilir, özellikle bu yıl yapacakları önemli Trabzonspor ile, gelecekte o mevkiide iyi bir isim olabilir.

Serdar Özkan'ın henüz milli takımda oynayacak düzeyde olduğunu düşünmüyorum, fiziğini biraz geliştirmesi gerekiyor, çok cılız kalıyor. Ancak yaşı genç, oynaya oynaya kalitesini yükseltecektir.

Onur konusunda seninle aynı fikirde değilim, bence Ufuk Ceylan çok daha kaliteli bir kaleci. Gelecekte Volkan'ın arkasında bence Ufuk ile Onur olabilir, tabii bu iki ismin de sürekli forma giymesi gerekiyor. Ne yazık ki Trabzonspor'da bu yıl Onur'un forma şansı bulması zor zira yabancı kaleci aldılar, Ufuk da 2. ligde oynayacak, keşke süper lig takımlarından birine transfer olsa. Ben kalede sıkıntı çekmeyeceğimizi düşünüyorum gelecek yıllarda, iyi kalecilerimiz var.

Mehmet Batdal uzun boyuyla pivot santrafor tipinde ancak istenilen düzeyde değil, henüz 2. ligde bile çok ahım şahım değilken süper ligde iyi performans beklemek zor.

Stoper için Giray ile İlhan'ın bu yılki performansları önemli Ömer abinin dediği gibi ve yine Orhan Şam, Yasin Çakmak, Bekir İrtegün gibi isimler de alternatif olabilir gelecek için zira yaşları genç.

Ömer abiye katılmadığım noktalar var, özellikle sağ kanat ve forvet konusunda. Bence en sorunsuz iki bölgemiz burası. Kazım Kazım derli toplu olmasa bile ondan daha kaliteli bir Mehmet Topuz var bu bölgede kullanabileceğimiz ama Mehmet Topuz dediğin gibi kendine yazık ediyor bir büyük takıma transfer olmayarak, o kadar talibi varken Kayserispor'da kalarak hem Avrupa hem milli takım şansını kapatıyor ama umarım bu hatasından bir an önce döner de ulusal takıma faydalı olur. Forvette ise Semih henüz 25 yaşında, Hakan Şükür'den 12-13 yaş küçük, yani onu Hakan Şükür'ün izini bırakamaz demek yanlış olur kanaatindeyim, önünde Semih'in 12-13 yılda belki de Hakan Şükür'ün izini bırakacak. Ayrıca Aragones'in ekibi konusunda bir şey söylemişsin, buna katılıyorum, gelecek kaleci antrenörü ile Volkan daha iyi seviyeye gelecektir ve Fenerbahçe'nin yabancı kaleci transferi yapacağını da sanmıyorum. Bunun dışında yine Aragones bu yıl Semih'e şans verebilir ileri uçta ve bu milli takıma büyük katkı sağlar. Forvette ayrıca Mevlüt, Halil, bu yıl göstereceği performansla eski formuna ulaşabilecek Gökhan Ünal, belki Fenerbahçe'de iyi işler yapabilirse potansiyeli olduğuna inandığım Burak Yılmaz gibi isimlerimiz var. Bu mevkiide sıkıntı çekeceğimiz fikrine katılmıyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Egemen S.Özkan nasıl olurda milli takım düzeyinde olmaz yahu?Bu sene izlemedin heralde S.Özkan'ı.Fiziki açıdan bir problemi yok,sadece zayıf görünüyor ama ikili mücadelelerde rakibiyle başa baş mücadele edebiliyor,zaten vücut çalışarak zayıf görünümünüde gideriyor.Şu turnuvada S.Özkan rahatlıkla oynardı.Dikine gidebilen bir oyuncu,topu aldığı zaman duran,bekleyen bir oyuncu değil.Asıl mevkii ofansif orta saha olduğu için paslarıda çok iyi ve isabetli.Tek olumsuz yönü ayağında fazla top tutuyor.Bunuda zamanla,daha da tecrübelendikçe aşacaktır.Eğer S.Özkan fiziği ve gücü yüzünden milli takımda oynayamayacaksa Nuri Şahin futbolu bıraksın.Ümit millilerin son Toulon turnuvasında bütün ikili mücadelelerde yerde kaldı Nuri,hele hele Fildişi maçında ezildi resmen.Ama S.Özkan başa baş mücadele etti orada güçlü Fildişi oyuncularıyla.Yani S.Özkan'ın fizik olarak bir problemi yok.He başka yönlerinden dolayı alınmamalı dersin,o senin düşüncendir ama tekrar söylüyorum fizikle ilgili bir sorunu yok...

Serdar Özkan bence milli takım düzeyinde değil, büyük maçlarda kendini gösteremedi, Liverpool maçı dışında oynadığı üst düzey maç yok, yani iz bırakmadı ve dolayısıyla da milli takım kadrosuna alınmadı, kimse de çıkıp neden Serdar Özkan yok demedi. Fiziği bir Kazım ile bir Hamit ile eş mi sence? Bence Serdar Özkan "şimdilik" yeterli düzeyde değil ama ileride olabilecek potansiyele sahip, bekleyip göreceğiz. Bu sezon bakalım ne yapacak, o önemli.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
    Serdar Özkan bence milli takım düzeyinde değil, büyük maçlarda kendini gösteremedi, Liverpool maçı dışında oynadığı üst düzey maç yok, yani iz bırakmadı ve dolayısıyla da milli takım kadrosuna alınmadı, kimse de çıkıp neden Serdar Özkan yok demedi. Fiziği bir Kazım ile bir Hamit ile eş mi sence? Bence Serdar Özkan "şimdilik" yeterli düzeyde değil ama ileride olabilecek potansiyele sahip, bekleyip göreceğiz. Bu sezon bakalım ne yapacak, o önemli.
    Her şey fizik mi Egemen?O zaman bütün fiziği iyi adamları alalım kadroya.Takımımızda fizik açısından en zayıf halka Arda'ydı bu şampiyonada.Ama en iyi performansı gösteren,yıldızımız olanda Arda'ydı...

Galatasaray maçı=bir asist
    F.Bahçe maçı=bir gol
    Liverpool maçı=bir gol
    Zurich maçı=bir asist

Bunlar sadece üst düzey maçlarda skora etki ettiği karşılaşmalar.Ama çok iyi oynadığı Avrupa maçları ve üst düzey maçlarda var.Diğer karşılaşmalarda attığı goller ve asistlerde cabası.Onları katmıyorum bile...

S.Özkan çalım yeteneğiyle,orta açma becerisiyle,pas isabetiyle ve hızıyla yakın zamanda milli takımın gediklileri arasına girecektir.Bunda en ufak bir şüphem yok.Ama senin düşüncelerine de sayı duyuyorum tabi ki...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Serdar Özkan'a gelene kadar ümit karan,yıldıray,halil altıntop vs.. var..+Rüştü'de 15 yıldır toplara çıkmayı öğrenemedi bunu hep yapıyor..Barcelona'dan da onun için yolladılar zaten Rüştü'yü,yoksa Rüştü'nün toplara çıkma dışında Valdez'den farkı neydi Allah aşkına??

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by anilton View Post

Serdar konusunda haklisin. Umarim gecen sezonki sakatliklarini atlatir.

Selcuk'u kadrodaki Ayhan icin alternatif olarak yazmistim..

Bence Nuri Sahin, Serdar'dan daha hazir durumda. Serdar sag kanada dusunulebilir ama mevcut alternatiflerin cok ustunde banko oynayabilir diyebilecegimiz bir oyuncu degil. Sag kanatta sorun hala yasiyoruz.

Onur iyi performans gosterdi. Ancak acikcasi Ufuk bana daha cok umit veriyor gelecek icin. Ozellikle kuvvetli fizigi sayesinde. Onur, asagi yukari birbirine benzer kalitede kaleciler arasina koydugum bir oyuncu (Orkun, Aykut, Tolga, Onur, Hakan Arikan, Serkan Kirintili vs. vs.) ancak milli takimin banko kalecisi olur gozuyle bakmiyorum kendisine. Volkan ariza yapmazsa zaten bu kalecilerin hicbiri 6-8 sene daha Volkan'dan kaleyi alamaz bence. Tecrube tercih edilecektir saniyorum ki.

Mehmet Batdal
    belki şuana kadar kendisinden beklenilen patlamayı yapamadı ancak bir süper lig takımına transfer olur ve sürekli forma bulursa H.Şükür'ün yokluğuna Batuhan'dan önce ilaç olabilecek bir yetenekte...
    Benim aklimda Forvet pozisyonunda banko olacak, kimsenin kolay kolay kesemeyecegi birisinin olmasi var. Batuhan bu konuda cok umit veren bir oyuncu. U17'da bir kac macinda bile bence bu umidi verdi. Mehmet Batdal'in uzun boyu var ancak Batuhan gibi ozel bir oyuncu degil. Kisa donemli yama olur en fazla.

Durmus'da ilgi ceken bir oyuncu. Stoper'de Eren Gungor gibi. Ancak bu pozisyondaki diger 4'lu ile arasinda fark var simdilik bence. Diger oyuncular buyuk performans dusuklugu gostermezse, bence sag bek pozisyonu icin uluslararasi maclarda onlara tecrube kazandirmak daha dogru olur.

Ediz'i ilk izledigimde etkilenmistim. Saniyorum 2 yil onceydi. Ancak devamini hic getiremedigini dusunuyorum. Hala genc tabii ve ustune koyabilir. Ancak boyu daha kisa olan bir Orhan Sam beni daha fazla etkiledi acikcasi.

Ceyhun'u sadece 1 macta izledim. Belarus maci idi. Cok saglam bir goruntu cizdigini soyleyemem ancak tabii bu sezon Trabzon'da yaptigi asamayi hep beraber gorecegiz. Uzun boyu avantaj ancak bu uzun boyunu pek kullanmiyor gibi geldi bana. Defanstan top cikartmada Gokhan Zan'a alternatif olabilir ama defansta Gokhan'in yaptigi benzer hatalari yapabilir gibi gorundu bana.
    Last edited by perpetua : 27.Haziran.2008 at 18:21

İnanılmaz bir maçtı.Fatih Terim'in de dediği gibi bundan uzun yıllar sonra EURO 2008 dendiğinde akla gelen ilk takım Türkiye olacaktır herhalde.Maçın genelinde iyi oynayan taraf bizdik,fakat Almanlar doğru zamanda doğru işler yaparak maçı kazandılar.Artık 2010'un hazırlıklarını yapmamız lazım birkaç ay sonra elemeler başlıyor.Artık Milli Takımda olmayacak oyuncular yerine,Milli Takımda oynayabilecek genç,yetenekli oyuncularımızı kazanmamız lazım.

Oyuncu mevkileri ve o mevkilerde oynayabilecek oyuncular konusunda Ömer Abi'nin yazdıklarını bir solukta okudum,hepsine katılıyorum.Çok yetenekli oyuncularımız var,iyi çalışıp 2010'a eksiksiz bir şekilde hazırlanmamız gerekiyor.Ben Türkiye'nin önümüzdeki 6 yıl içerisinde oynanacak 2010,2012 ve 2014'teki şampiyonalara damgasını vuracağını düşünüyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Erzurum..

Serdar Özkan'ın Kazım'dan daha kaliteli ve etkili bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Milli takım onun için problem olmazdı kesinlikle.

Kazım milli takıma seçilmeden önce hangi büyük maçta iyi performans gösterdi Chelsea dışında ?
    Daha önce ki Turkuaz adLı kuLLanıcı iLe aynı oLduğu tespit ediLdiğinden uzakLaştırıLmıştır.

Arda'nın fiziğini süper tekniği ve yeteneği kapatıyor, Serdar Özkan Arda kadar yetenekli olmadığına göre bu açığını fizikle kapatabilmeli. Ben oyun zekasının çok iyi olduğunu düşünmüyorum Serdar'ın. Bir Arda kadar oyunu okuyamıyor mesela. Serdar'ın avantajı hızı, ancak ben oynadığı maçlarda öyle iz bırakıcı bir etki göremedim. Hani al da banko onbire koy desen milli takıma çoğu kişinin karşı çıkacağını düşünüyorum ki zaten 23 kişilik aday kadroda esamesi bile okunmadı, hiç adı geçmedi. Mehmet Topuz'un, Hamit'in, hatta zaman zaman orada oynayan Tuncay'ın olduğu sağ kanat için bence Serdar'ın şansı çok zor. İleride ne olur bilemem, daha 21 yaşında, ancak hal ve hareketlerini de düzeltip daha çok çalışması gerekiyor. 2 yıl içinde kendisini çok geliştirir ve çalışırsa zaten 2010 Dünya Kupası için aday kadroda kendisine yer bulabilir.

Kazım konusuna gelince, Chelsea ve Beşiktaş maçları dışında PSV maçında muhteşem oynadı. 2 Şampiyonlar Ligi, bir de derbide çok üst düzey oynadı. Diğer maçlarda zaten sonradan oyuna girdi. Ayrıca Kazım'ın altyapısı çok sağlam, İngiltere'de yetiştiği için Serdar Özkan'dan geleceği çok daha parlak olarak görüyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Egemen senin Serdar'ı yeterince izlemediğini şimdi anladım.S.Özkan en az Arda kadar yetenekli bir futbolcu.Arda daha tecrübeli ve zihinsel özellikleri daha iyi.Ama top sürme ve teknik konusunda en az Arda kadar yetenekli...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Benim kazım hakkındaki soru işaretlerim ve olumsuzluklarım gitti ..Son maçta çok etkiliydi almanya maçında oynadığı pozisyonda düşünülebilir..Yalnız biraz daha agresif ve hırslı olmasını bekliyorum..Serdar özkandan şuan için çok daha iyi diyebilirim..

Nesil
    2008
    Yer
    Eskişehir

Ömer Abi yazdıkların doğru fakat Volkan Yaman bence Hakan Baltadan çok daha iyi top kullanan hatta ileri çıktığında çalım yapabiliyor daha isabetli ortalar yapabiliyor ama Hakanında defansif yönü çok iyi.Ferhatıda Gerets döneminde çokca seyretmiştik oda kendini geliştirirse mutlaka kadroda yer bulur ilerleyen senelerde.Bu arada bir dahaki turnuvaya mutlaka bir pivot santrafor almalıyız Ersen Martin,Mehmet Batdal bile olsa yinede almalıyız çünkü bence biz kanatlardan çok iyi gelen takımlardan biriyiz.Mutlaka yapılan ortaları değerlendirebilecek bir oyuncu lazım.

Sayfa 16 / 18 İlkİlk ... 61415161718 SonSon

Mesaj Yetkileri