Anlaşılan Güizanın gelmesi zor Fotomaç 5-6 gündür ilk kez forvet salladı fenerbahçe için![]()
Anlaşılan Güizanın gelmesi zor Fotomaç 5-6 gündür ilk kez forvet salladı fenerbahçe için![]()
Valla aragones bi anlaştık bir anlaşmadık diyor biri öyle diyor biri böyle diyor ben en iyisi kampa kadar bekliyim o zaman kimi aldığımızı gözümle görürürüm![]()
Aragones kesin Fenerbahçe'de, o anlaşmadık haberleri yalan. Kendisi de doğruladı zaten, bu milli takımı etkilememeli dedi, ayrıca Fenerbahçe de resmen duyurdu. Bunun dışında dün de maçtan sonra "Fenerbahçe ile güzel şeyler konuşacağız ama finalden sonra." diye bir demeci var.
Bu arada Önder Turacı 3 yıl daha Fenerbahçe'de, kesin olarak kaldı. Semih de 2 yıl daha Fenerbahçe'de, boş mukaveleye imza attı. İkisinin de takımda kalmasına sevindim, bence Önder Edu'dan daha kaliteli bir stoper, Aragones'e güveniyorum, hakedene formayı verecektir, Önder formayı alabilir. Önder bugün sağlık kontrolünden de geçti zaten, kesin olarak kaldı.
Bu arada Tümer hakkında bilgisi olan var mı? Geri dönecek mi, gittiği yerde kalacak mı, yasa çıktı sanırım ama bu konuda tam bir bilgim yok.
Aziz yıldırım kamp başlarken forvetimizde antrenörümüzde olcak demişti. Şu anda olmadığına göre %90 Güiza alındı. Sorun olsaydı o transferde diğer adaylardan biri hemen bitirilirdi...
Aragones ile ilgili Rusya maçı ve Akşam gazetesindeki yazı kendi adıma iyi bir referans oldu İspanyol hoca ile ilgili,umutluyum Aragones ile geçireceğimiz bu 2 yıldan.
Önder'in kalmasına sevindim.Aragones mutlaka hakedene formayı verecektir.Tümer'in kirası bitti,bu sezon Fenerbahçe'ye dönecek diye biliyorum ..
Bizim yerli futbolcularımıza çok güveniyorum, artık şu yabancıların bir kısmını göndermemiz lazım zira bizim futbolcularımızın onlardan kaliteli ve potansiyellerinin daha iyi olduklarını düşünüyorum.
Mesela şöyle bir kadro başarılı olabilir gelecek yıl: Volkan, G. Gönül, Lugano, Önder/Yasin, R.Carlos, Kazım, Mehmet Aurelio, Alex, Uğur/Vederson, Semih, Güiza.
7 yerli + 4 yabancı oluyor bu kadroda, sol açık için bir yabancı alsak, 6 yerli + 5 yabancı oluyor, yani FIFA'nın 2010'da devreye sokacağı kural oluyor, bence artık yerlilerimize güvenmeliyiz, daha fazla forma şansı vermeliyiz. Galatasaray yabancısız şampiyon olduysa artık çok kaliteli olmadıkları müddetçe gereksiz yabancılara yol vermeliyiz.
Maldonado'ya mesela hiç gerek yok, Aurelio, Emre (sakat olmayan ve formda olan bir Emre), Selçuk, Deniz gibi isimler var o mevkiide, ben bu isimlere güveniyorum.
Kezman'a gerek yok, İlhan, Semih, olursa Güiza ve bir de gurbetçi golcü alacakmışız, bence o mevkii için yeterli.
Deivid'e gerek yok, Kazım var, Burak Yılmaz var (büyük oranda anlaşıldı), belki gelirse Özer Hurmacı olacak, yani yerlilerle iyi işler çıkarabiliriz.
Kadroda çok gereksiz yabancılarımız var gerçekten.FIFA'nın uygulamaya koyacağı yeni yabancı statüsüne hazırlanmak için şimdiden yavaş yavaş gereksiz yabancılarımızı yollamamız lazım.
Özer gelmiş galiba öyle bişiler okdum ben fotomaç fln değil.
Güiza iyi futbolcuya benziyor faydalı olacak sanırım alınırsa..
Tümer bu saatten sonra bir şey katmaz takıma, bence artık Olcan, Gürhan gibi oyuncuları kullanalım. Tümer gelmiş 34 yaşına, şurada oynayacağı maksimum 2 yıl var, bence iyi bir jübile yapalım. Alex ve Emre iki isim varken Tümer'in artık forma şansı bulması iyice zorlaşır, bari gençlerin önü kapanmasın.
Vatan gazetesi Cisse haberini verdi bence Guizadan daha iyi bir oyuncu 12mn€ teminat mektubu varmıs tabi ne kadar doğrudur bilemem.
Cisse haberini ben de gördüm ama alacağımızı sanmıyorum. Cisse çok kaliteli bir futbolcu, gelirse faydası büyük olur ama Marsilya'da mutlu olduğunu söylemişti, alırsak büyük iş başarmış oluruz. Güiza'nın gelmesini tercih ederim, Cisse'den daha formda ve sistemimize daha uygun.
Guiza transferi yapılmıssa süper ama boş alanda müthiş bir forvet söylenimleri var Fener'e hiç bir anadolu kulübü boş alan bırakmaz 11 kişi ilen defans yapar guiza işte o zaman kezman gibi olur ama avrupa maçlarında ise işe yarayacagını düşünüyorum
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Guiza Kezmandan kat kat güçlü.Dün görmediniz mi maçta Arkadaşlar? Bu adam dolu alandada gücüyle kolay kolay yıkılmaz zor anlar yaşatır savunmaya.
Boş alan dolu alan ayrımı olacaksa hiç alınmaz zaten. Kezman kaç defa boş alan bulmuştu ama değerlendirememişti. Güiza fiziği yerinde bir oyuncuya benziyor, ayrıca hava hakimiyeti de iyi, ben sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum.
Guiza bu sene attığı 26 golün 19'nu deplasmanda atmış
Kuşandık SARI-LACİYİ | Saracoğlu yokuşlarında | Siyah çoraplılardan doğan bu sevda | Büyüyor omuzlarımızda
Destanlar yazar tarihinde | Yarattığın değerlerinle | Onurumuzsun sen bizim KANARYA | 25 milyon Taraftarın omuz omuza
Zaptettiğimiz stadlara | Adını kazıyacağız | FENERBAHÇE söyleyecek son sözü | Haklıyız Kazanacağız
Efsane 100 yaşında | Taraftarıyla şanıyla | Dünya döndükçe sürecek, kalpleri hep titretecek, dillerden hiç düşmeyecek | FE-NER-BAH-ÇE
Bir gün girsek biz mezara | Gözümüz kalmaz arkada | Evladıma miras bu sevda
Guiza tsl de eger gelirse 10 golü aşamıyacak.Görürsünüz kezman gitmesse onun senesi olucak
![]()
Fener taraftarını kahreden resim İsviçre Milli Takımı'nın ve Udinese'nin Türk asıllı futbolcusu Gökhan İnler, sergilediği performansla yıldızını gitgide parlatırken, bu oyuncuyu 4 yıl önce elinden kaçıran Fenerbahçe şimdi bin pişman!..
Türk asıllı İsviçreli futbolcu, Seri A ekiplerinden Udinese'nin orta sahasında geçtiğimiz sezon sergilediği performansla herkese parmak ısırttı!.. Peki Gökhan İnler, sarı lacivertli kulübün elinden nasıl kaçtı?
2004-05 mevsimi başlarken, Gökhan ve Önder Çengel, Türkiye şampiyonu Fenerbahçe tarafından Almanya'da sezona hazırlık kampında denendiler ve 4 yıllık sözleşme imzalamalarına karşın zamanın teknik direktörü Christoph Daum'un her iki oyuncunun da Fenerbahçe'de oynamaya yeterli düzeyde olmadığını açıklamasının ardından sözleşmeleri feshedildi.
Gökhan, İsviçre'ye döndü ve FC Aarau'da oynadı. Ocak 2006'da FC Zürich'e geçti. 2005-06 ve 2006-07 yıllarında İsviçre şampiyonasında şampiyon olan takımın bir parçası oldu. Gökhan başarılı oyunuyla İsviçre Milli Takımı'nın da artık vazgeçilmezlerinden.
Maraton'un haberine göre, 2006/07 mevsimi sonunda, Serie A ekiplerinden Udinese'ye transfer olan Gökhan İnler, 2007/08 sezonunda ise Serie A' da en çok süre alan oyunculardan biri oldu
![]()
Guiza acaba semih i yine yedek kulübüsine mi hapsetcek.Brezilyalı hoca gelmeliydi çünkü takımda bir sürü breziyalı var yoksa sonuc hüsran olur brezilyalılar isteksiz olursa..
Parasını Aldıktan sonra neden isteksiz olsun ki ..
İsteksiz olursa geçer yedek kulübesine oturur. Lüxemburgo'dan daha iyidir Aragones.
Yarı final maçları öncesi Semih için söylediği övgü dolu sözler var, Semih'i mutlaka kullanacaktır. Yabancı kontenjanı nedeniyle Kezman kenara çekilir.
"YÜCE ATATÜRK"
FourFourTwo'nun Haziran sayısında "İspanya'nın Avrupa Şampiyonu Olması İçin 25 Sebep" başlıklı yazıda ki Aragones'le ilgili maddeyi yazıyorum;
14 Luis Aragones çatlağın teki
İspanya'da çalışmanız için deli olmanıza lüzum yok ama bunun faydası oluyor.
![]()
İspanya Rusya maçında Güizayı bir kez daha izledim ve sözlerimin arkasındayım , ben kötü bir futbolcu demedim o kadar parayı hak etmiyor dedim !! Hak etmiyor yine aynı düşüncedeyim, önemli olan sadece topu kontrol etmek değil, topu kontrol ettikten sonra devamını getirmektir ..
Gelirse başımızın üstünde yeri olur, ama gerçkten madem o kadar para veriyoruz biraz daha fazlasını verip daha iyi bir adam transfer edebiliriz diye düşünüyorum..
Herşeye sahip olmak isteyen elindekini de kaybediyor..
BİRDEN FAZLA BREZİLYALISI OLMADI!..
Fenerbahçe'nin yeni hocası, 30 yılı aşan kariyerinde sadece 8 Brezilyalı futbolcuyla çalıştı. Kanarya'nın kadrosunda 6 'sambacı'nın olması, kafaları karıştırıyor...
Sambaya alerjisi var
TAKVİM'in haberine göre, Brezilyalı futbolculara hiçbir zaman sıcak bakmayan İspanyol hoca, 34 yıllık kariyeri boyunca sadece 8 Sambacı'yla çalıştı. Aragones'in, kadrosunda tam 6 Brezilyalı bulunan Fenerbahçe'de ne yapacağı ise şimdiden merak ediliyor.
Ne yaşı, ne ırkçı açıklamaları ne de futbolcularıyla sorunları... Fenerbahçe'yi Luis Aragones konusunda bekleyen en büyük tehlikeyi TAKVİM ortaya çıkarıyor. Kariyeri boyunca Brezilyalı futbolculara hiç sıcak bakmayan 70 yaşındaki kurt hoca, 34 yılda sadece 8 Sambacı'yla çalıştı. Son 24 yılda bu rakam ise, şu anda Fenerbahçe'nin kadrosundaki Brezilyalı futbolcu sayısıyla aynı. Yani 6...
1'DEN FAZLA BREZİLYALISI OLMADI
Teknik adamlığa 1974 yılında A.Madrid'de başlayan Aragones, görev yaptığı 13 takımın 6'sının kadrosunda Brezilyalı futbolculara yer vermedi. Tecrübeli hocanın takımlarında bir sezonda yer alan Sambacı sayısı da hiçbir zaman 1'i geçmedi. Şu anda Milli Takım'da Aragones'in oynattığı Brezilyalı Senna ise federasyonun baskısıyla kadroya alınmıştı.
ŞİMDİ 6 SAMBACI'YLA NE YAPACAK
F.Bahçe'nin gündemine geldiği ilk günden beri tartışılan Aragones'in Carlos, Aurelio, Vederson, Alex, Edu ve Deivid'li bir takımda ne yapacağı merak ediliyor. Carlos'un perşembe günü TAKVİM'de yer alan Aragones ile ilgili sözleri de, Fener'i hareketli günlerin beklediğini gösteriyordu
Irkçılığı dendi, inatçılığı dendi, yaşı dendi, Carlos'un açıklamaları gündeme çıktı, hatta sarı renkten nefret ediyor Fenerde nasıl olacak dendi, şimdi de başka saçma bir haber. Haber olsun, gündeme gelelim diye ne yapacaklarını şaşırdı değerli! basınımız.
Yukarıda yazdıklarımın hangisi teknik taktikle alakalı? Bir gazete de çıkıp, Aragones böyle böyle oynatıyor, mevcut kadrodan bu oyunculardan şu şekilde yararlanabilir, kadroya gre şu sistemle oynayabilir ne bileyim oyunun özüne yönelik incelemeler yazılar yazmıyorlar, tabi yazamazlar futbolu bilmeyen adamları çalıştırıyorlar basında ve yazacak değerlendirmeler, incelemeler varken beceremedikleri için böyle saçma şeylerle uğraşıyorlar. Yazık...
"YÜCE ATATÜRK"
Sarı lacivertliler Guiza'yı bekliyor. Peki kendisi Fenerbahçe ile anlaştı mı? Yarı final
maçı sonrası bu soruya bakın ne dedi?
İspanyol golcü teklif aldığını doğruladı. Kesin bir cevap vermeyen Guiza, final maçının bitmesini bekliyor. Fenerbahçe'ye sıcak baktığının mesajını veren oyuncu, "Carlos'un oynadığı bir kulübe gelmeyi isterim" dedi.
Sabah'tan Galip Öztürk'ün haberine göre Fenerbahçe'ye transferi için adı geçen İspanyol Güiza ile önceki gece oynanan İspanya-Rusya yarı final maçı sonrası Mixed Zone'da konuştu.
Sarı lacivertli taraftarların merak ettiği soruyu sordu: "Fenerbahçe'den teklif aldın mı Güiza?" Bu soruya şu yanıtı verdi:
"F.Bahçe'de dahil bir çok takımdan teklif aldım. Transfer işleriyle eşim ilgileniyor. Turnuvanın bitiminde gelen teklifleri değerlendirip net bir karar vereceğim. Roberto Carlos'un oynadığı bir kulübe gelmeyi isterim. Fakat benim için şu an tek önemli bir şey var. O da İspanya'nın finalde Almanya'yı yenerek kupayı alması. Transferle ilgili çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Bu konuyu pazartesi günü daha net ifadelerle konuşabilirim."
TÜRKİYE'Yİ İZLEMEK KEYİFLİYDİ
Güiza'ya "Türk Milli Takımı'nı nasıl buldun?" sorusuna ise, "Böyle bir ekiple finalde karşı karşıya gelmeyi isterdim. Maçlarını izledim. Keyifli ve bir o kadar da heyecanlı geçiyordu. Son Almanya maçını kaybetmeleri şanssızlıktı" yanıtını verdi.
İspanya Ligi'ni gol kralı olarak bitiren yıldız futbolcuya son sorumuz teknik direktörü Aragones'le ilgili oldu: "Aragones Fenerbahçe ile anlaştı. Nasıl bir teknik adam?" Güiza bu soru için de şu ifadeleri kullandı: "Aragones İspanya Futbol Tarihi'nin yetiştirdiği en büyük hocalardan biridir. Disiplini seven ve çalışmaktan memnunluk duyduğum bir teknik adamdır. Benim F.Bahçe ile anlaşıp anlaşmadığına dair net bir bilgim yok. Biz takım olarak sadece kupayı düşünüyoruz."
BARCELONA İÇİN OYALIYOR
Bu arada Güiza'nın F.Bahçe'nin teklifine sıcak baktığı ancak Eto'o'yu yüksek fiyata satarak borçlarını azaltmaya hedefleyen Barcelona'dan haber beklediği bu yüzden sarı lacivertli takımı oyaladığı öğrenildi.
Internethaber
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Dün takım sağlık kontrolünden geçti. Milli oyuncular da sağlık kontrolüne geldiler ama Aurelio yoktu. Kontrolden geçip de gidebilirdi Brezilya'ya ama o direk gitmiş.
Hafta başında tüm yabancılar gelmiş olacak, milli oyunculara 1 hafta tatil verilmiş. Aurelio'nun durumu da bu 1 hafta içersinde netlik kazanır. Ben artık kalacağını düşünmüyorum.
"YÜCE ATATÜRK"
Bayram tutumlu varken kalması çok zor zaten..