-
28.Haziran.2007, 01:20
şöyle açıklayayım. bana göre Arda ortalama bir Premier ligi kanat oyuncusundan daha dayanıklıdır zira hiçbir Premier ligin ortalama kanat oyuncusu Arda kadar prese ya da tekmeye maruz kalmaz. zira o kişiler ortalama oyunculardır, onlara fazla basmak ya da faul yapmak gerekmez düşüncesi hakimdir rakip oyuncularda. siz diyorsunuz ki ortalama bir Premier lig kanat oyuncusu 11,5 km hareket eder, bunun üzerine ben de ortalama bir Premier ligi kanat oyuncusuna yaklaşık 14-16 stamina verilemektedir diyorum, bu durumda en basitinden Arda'ya sizin yürüttüğünüz çıkarsamayla bu değerler arası bir şey verilmeli. ancak siz hala 13-14 yeterlidir diyorsunuz. bende burada Arda'nın yediği tekmeleri ve presi de hesaba katarak en az 17 hatta benim görüşüme göre 18-19'dur diyorum. aynı takımdan Lincoln'ü ele alalım. adam geçen sezon çıktığı her maçta yediği pres ve tekmeler dolayısıyla doğru düzgün performans gösteremedi ve koşamadı, doğal olarak da oynayamadı. Lincoln kadar olmasa da Arda'da tekme yiyor ve pres görüyor oynadığı maçlarda. futbol oynamışsanız bilirsiniz, yediğiniz tekmeler ve yaşadığınız preste yorar sizi. bu adam buna rağmen her maç 11 km hareket ediyor. bende bu nedenle sizin makul gördüğünüz 13 değerine el insaf diyorum. hadi ben abartıyorum diyelim yine de en az 15 olmalı bu değer...
Mesaj Yetkileri