-
29.Haziran.2007, 03:43
Sylva ve Fatih sözleşme imzaladı
Kulübümüz Fransa'nın Lille takımından Tony Sylva ile Almanya'nın Hamburg takımından gurbetçi oyuncu Fatih Altundağ ile sözleşme imzaladı.
Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde Sağlık ve Futbol Sorumlumuz Dr. İhsan Alioğlu'nun hazır bulunduğu imza töreninde Sylva ile 2, Fatih Altundağ ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.
İmza töreninde konuşan İhsan Alioğlu, bu yıl imza törenlerinde çok sevinçli buluşmalar yaptıklarını ifade ederek, ''Trabzonspor, gelecek yıl iddialı, camiaya yakışır takımı kurma manasında çok istikrarlı, bilinçli hamlelerden sonra kaleci ihtiyacını da kaleci Tony Sylva'yı alarak giderdik'' dedi.
Çok yoğun çalışmalardan sonra Tony Sylva'yı kadrolarına dahil ettiklerini belirten Alioğlu, transferde emeği geçen yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra eski yöneticilerden Burhan Seviğ'e teşekkür etti.
20 yaşındaki Fatih Altundağ’ın transferinin ise gelecek yılların güçlü Trabzonspor'unu oluşturma adına genç oyunculara yönelik bir hamle olduğunu kaydeden Alioğlu, ''Gelecek yıl için bir yönetim kurulu üyesi olarak çok şeyler yapabileceğimizin taahhüdünde bulunabilirim. Hep beraber çok sevinçli günlere tanıklık edeceğiz'' diye konuştu.
Senegalli kaleci Tony Sylva ise Trabzonspor'a imza atmaktan dolayı heyecanlı olduğunu belirterek, ''Trabzonspor ile anlaşmak istiyordum. Bu gerçekleştiği için de mutluyum. Tecrübem, futbol bilgim ile burada başarılı olacağıma ve çok şeyler vereceğime inanıyorum'' dedi.
Fransa'da yapılan transfer görüşmelerine geç gelmesinin nedenini de açıklayan Sylva, ''3 milli maçımız vardı. O maçlara konsantre olmamız gerekiyordu. Ondan dolayı geç kaldım. Milli takımın kaptanıyım. Bakan ile birlikte primleri belirlediğimiz içinde son görüşmeye geciktim ve sonra da geldim'' diye konuştu.
Türk futbolunu iyi bildiğini dile getiren Senegalli kaleci, şunları söyledi:
''Trabzonspor, beni listesine aldığı zaman daha fazla yakından Türk futbolu ile ilgilendim. Trabzonspor, Türkiye'nin büyük kulüplerinden bir tanesi. Türkiye, Avrupa Şampiyonası'nda çok iyi maçlar çıkardı. Mükemmel bir futbol ortaya koydu. Milli takım olarak mükemmel bir yerde.''
Sylva, yaşı ile ilgili yapılan eleştiriler konusunda ise, ''Benim yaşıma bakmayın. Çok gencim. 3 kaleci benden çok şey öğrenecek. Ben gencim çok şey göstereceğim'' diye konuştu.
Fatih ise küçüklükten beri Trabzonspor taraftarı olduğunu belirterek, ''Böyle bir teklif aldım ve bunu değerlendirmek istedim. Trabzonspor ile anlaştığım için mutluyum'' diye konuştu.

Sylva ve Fatih Trabzonspor Şamil Ekinci müzesini ziyaret etti
Yeni transferlerimiz Tony Sylva ve Fatih Altundağ kulübümüzün tarihi başarılarının sergilendiği Trabzonspor Şamil Ekinci Müzesini ziyaret ettiler.
İlk olarak TS Clup mağazasını gezen Tony ve Fatih daha sonra Şamil Ekinci Müzesini ziyaret ederek, kulübümüzün tarihi ve müzede yer alan kupalar hakkında Genel Müdür Yardımcımız Altuğ Atalay’dan bilgiler aldılar.

Mesaj Yetkileri