Quote Originally Posted by trksprtlboy View Post
Gerçekten bende gülüp duruyorum kendikendime şu anda, bu güne kadar buraya yazdığım formülleri eksik yazmışım ve ben de dönüp bakmadığım için eksikliği farkettmemişşim, o yüzden bu güne kadar hesapladım denedim diyen pek çıkmadı. Senin gibi arkadaşlar sayesinde uyandık. Daha Önce de Seto arkadaşamız aynı hatayı belirttmişti.
Ben pratikte ortalamaları hesaplayıp, sonra onları toplayıp onların da ortalamasını aldığım için rahatça hesaplıyordum, daha açıklayıcı olur diye formülleri yazıda ki gibi açık yazmaya çalıştım. Hepsinde bölü kısmını eksik yazmışım... En güzeli ilk fırsatta formülleri bu eksiklikten arındırıp, daha önce Peluk arkadaşımızla yaptığımız fikir alış verişlerinde ulaştığımız son noktaları da ekleyerek yeniden yazmak olacak. İnşallah vakit bulurum.
Senin dediğin üzerinden düzeltme yaparsam şöyle olmalı :
-takım hucum kap: (t.creatv + t.pas)/oyuncu : (131+143) /10 =27,4
bu hesabın doğrusu şu;
takım hücum kap: [(t.creatv/t.oyuncu say) + (t.passing/t.oyuncu sayısı)]/2
buna göre senin değerlere bakarsak;
takım hücum kap: [ 13,1 + 14,3 ] / 2 = 13,7 bu da yaklaşık 14 kabul edebiliriz.

yani aslında yazıda formülleri şu şekilde yazmalıyken yanlış yazmışşım :
takım hücum kap : ( ortalama creat. + ortalama passing ) /2
ve ya
=( t.creatv.+t.passing) / (toplam oyuncu sayısı x 2)

aynı mantıkla diğer formüllerde ;

= (parametre1 + parametre2 + parametreN) / ( toplam oyuncu sayısı x N)
olmalı

dediğim gibi inşallah en kısa sürede düzeltilmiş hallerini yazacağım, herkesden özür dilerim
hala kendi kendime gülüp duruyorum
Olsun ya önemli olan temeldeki fikir.Yabancı forumlarda sigames de olsun italyan fm forumlarında olsun ben bunun uzerine bir fikir gormedim duymadım.Bence sizin bu fikriniz bu oyunda cag acar.Formullerin duzgun halini bir ornekle yazmışsınız bu benim için yeterli ben artık oradan çözerim.Dil bölümü oldugum için formul bulmak benim için gercekten zor ama bulunan formullerden hareket edebiliyorum.Bu fikri hep beraber daha da geliştirebiliriz.
Artı olarak ben sizin en temelde söylediğiniz özellikleri dogru kabul ediyorum cunku oyunda bu böyle biraz gercek dışı ama böyle.Kastettigim şu ki mesela Bir takımın attacking özelligini pas ve yaratıcılık belirliyor oyunun mantıgında bu boyle evet gercek futbolda kanat orginzasyonu ayrı özellik ister ama oyunda maalesef bu boyle değil.O yuzden formullerin temelindeki özelliklerde seninle aynı fikirde oldugumu belirtmek isterim.Bu topicdeki fikirleri geliştirebilmek dilegiyle...