Ben de dün öğrendim. Çok üzüldüm, Allah rahmet eylesin.
Ben de dün öğrendim. Çok üzüldüm, Allah rahmet eylesin.
Allah rahmet eylesin.Allah ailesine ve yakınlarına sabır versin..
[SIGPIC][/SIGPIC]
Başımız sağolsun
Yorucu Avrupa Futbol Şampiyonası sonrası tatil için Bodrum’a giden Doğan, geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitirdi. Hasan Doğan’ın ölüm haberi futbol camiasında şok etkisi yaratırken dün gece İstanbul’a getirilen cenazesinin yarın toprağa verileceği açıklandı
Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, tatil için gittiği Muğla’nın Bodrum ilçesinde, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.
Bodrum’daki Rixos Otel’de tatil yapan Doğan dün öğleyin, Fatih Terim, yardımcısı Müfit Erkasap, federasyon yöneticisi Levent Kızıl ve sanatçı Beyazıt Öztürk ile birlikte Torba’daki ‘La Boutique Alkoçlar’a gitti.
Gülşah ve Ender Alkoçlar’ın yeni açtığı otel için ‘hayırlı olsun’ diyen Hasan Doğan ve Fatih Terim, burada eşleriyle birlikte öğle yemeği yedi. Doğan ve Terim, yemek sonrası La Boutique Alkoçlar’da bir süre dinlendikten sonra ayrıldı.
Doğan yeniden tatilini geçirdiği Rixos Otel’e döndü. Akşama doğru da Rixos Otel’deki Türk hamamına giren Hasan Doğan, bir süre kalıp ter attı. Doğan, hamamdan çıktıktan sonra çay içerken bir anda fenalaştı. Oteldeki görevlilerin ilk müdahaleyi yaptığı Hasan Doğan, hemen Özel Bodrum Hastanesi’ne kaldırıldı ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.
‘Solunum ve kalp durmuştu’
Özel Bodrum Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Abdullah Servet, “Hasan Doğan’ı ambulansla hastaneye aldık. Solunum ve kalp durmuştu. Yaklaşık 90 dakika hastaya müdahale ettik. Elimizden geleni yaptık, ancak Hasan Doğan’ı kaybettik” dedi.
Doğan’ın cenazesi dün gece İstanbul’a getirildi. Hasan Doğan’ın yarın Fatih Camii’nde kılınacak öğle namazından sonra toprağa verileceği, federasyon binası önünde de özel bir tören yapılacağı bildirildi.
143 gün görev yaptı
Haluk Ulusoy’un ardından başkanlığı devralan Hasan Doğan, 1956 yılında Kastamonu’nun Abana ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da yapan Doğan, 1979 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nü bitirdikten sonra 1979-1980’de İngiltere’de lisan eğitimi aldı. 1981-1988 arası Koç Holding bünyesindeki Beldesan firmasında pazarlama koordinatörü olarak görev alan Doğan, 1988 yılında kurucusu olduğu Ramsey’in genel müdürlüğü görevini üstlendi. Aysel Doğan ile evli olan ve Zeynep ile Selim adlı 2 çocuğu bulunan Doğan, Ramsey A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, Gürmen A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, Kip-Teks A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı, Star Medya Yayıncılık Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. Doğan, Levent Bıçakcı’nın Futbol Federasyonu başkanı olduğu dönemde, federasyonda başkanvekili olarak görev almıştı.
Doğan, Ankara’da 14 Şubat tarihinde gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul sonrası başkanlığa seçilmişti. Toplam 143 gün başkanlık yapan Doğan, genel kurula katılıp oy kullanan 231 delegenin 222’sinin oyunu alarak başkanlığa getirilmişti.
HASAN DOĞAN'IN CENAZESİ İSTANBUL'A GETİRİLDİ
Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Hasan Doğan'ın cenazesi, İstanbul'a getiridi.
Aile dostu Doğan'ın ölümü haberini aldıktan sonra Bodrum'a giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Doğan'ın cenazesini İstanbul'a getirdi. Başbakan Erdoğan'ın uçağı Hasan Doğan'ın cenazesini taşıyan uçaktan yarım saat önce İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı'na inerken, Erdoğan Doğan'ın cenazesini taşıyan uçağın inmesini bekledikten sonra havaalanından ayrıldı.
Bu arada, Başbakan'ın gelmesi ve Hasan Doğan'ın cenazesinin getirilmesi sırasında polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Saat 02.15'de Başbakan Erdoğan'ın konvoyu ile cenaze konvoyu aynı anda hareket etti. Başbakan Erdoğan Üsküdar'da cenaze konvoyundan ayrılarak evine gitti.
Sabiha Gökçen Havaalanı'nın apronunda basın mensuplarının görüntü almasına izin verilmeden ambulansa konulan cenaze Bahçelievler Medical Park'ın morguna kaldırıldığı bildirildi.
Hasan Doğan'ın cenazesi Pazartesi günü Fatih Camii'nde kılınacak olan cenaze namazının ardından toprağa verilecek.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
3 AY İÇİNDE SEÇİM
Futbol Federasyonu’nun Kuruluş ve Görevleri hakkındaki 3813 sayılı yasanın 7. maddesine göre genel kurul üç ay içinde yeni başkan ve yönetimini seçmek üzereolağanüstü toplanacak.
“Başkan ve başkanvekilleri” başlıklı 7. maddenin 3. bendinde yer alan “Başkanın ölümü veya istifası halinde üç ay içinde tekrar seçim yapılması şartıyla birinci başkanvekili, yoksa ikinci başkanvekili başkanlığa vekalet eder” hükmü doğrultusunda en geç 5 Eylül 2008 tarihine kadar genel kurul yapılacak.
Yasa maddesi gereği Doğan’ın vefatından sonra seçim yapılıncaya kadar bu görevi birinci başkanvekili Mahmut Özgener üstlenecek. Yapılacak olağanüstü genel kurulda Futbol Federasyonu’nun seçimle işbaşına gelen tüm kurulları yenilenecek.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Arkadaşlar ben de çok üzüldüm...Allah rahmet eylesin....
Last edited by Nocna Mora : 06.Temmuz.2008 at 13:01 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Allah rahmet eylesin ailesine sabırlar versin.![]()
Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür?
UEFA'DA haberi geçmiş; arkadaşlar ben şu an hiç iyi değilim, çok üzüldüm
Turkey mourns death of Hasan Doğan
Turkish Football Association (TFF) president Hasan Doğan has died after a heart attack today at the age of 52. Doğan suffered the heart attack while he was having lunch in the Aegean holiday town of Mugla with national team coach Fatih Terim and TFF board member Levent Kızıl. He was taken to hospital where, despite attempts to revive him, he passed away.
Elected president
Doğan served the TFF as president for five months, having been elected to the role in February. Previously he was vice-president to Levent Bıçakcı between 2004 and 2006. His death comes little over a week since Turkey's superb run at UEFA EURO 2008™ culminated in a thrilling semi-final against Germany. Doğan, born in Kastamonu in 1956, was a mechanical engineering graduate of Yildiz Technical University. He studied English in the United Kingdom, and worked in marketing before founding his own menswear company in 1988. He was also a member of the Turkish Olympic Committee.
Sad news
"This is terribly sad news for Turkey and the European football family," said UEFA's President Michel Platini. "My thoughts and feelings go to Hasan Doğan's family and to our Turkish football friends".
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Last edited by ogcj_me : 06.Temmuz.2008 at 15:07 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Tırtılın : " Dünyanın sonu " dediğine ,
Usta : " Kelebek " der ..
Ya dedim ya n'aptığımı bilmiom diye şok oldum ben ölümüne hiç beklenmedik bir olay...
Futbolcu Bilgileri
Sabah ablam söylüyordu, "Hasan Doğan vefat etmiş" diye. Aklıma ilk Federasyon başkanı geldi; "yok o değildir" dedim. Ama televizyonu açtım ve şok oldum. Gerçekten çok üzgünüm şu an.
mekanı cennet olsun.
allah rahmet eylesin...
evet yahu bende koycaktım o rezaleti uefa.com açılış sayfasını hasan doğan yaparken fotomaç kenar haberi yapmış rezillik
Evet Fietra_10 benimde gözüme carptı o sabah okurken. Gercekten yazık. Türk futbolunun patronu hayatını kaybetmiş bu gazate onu kenara ufak bir yere iliştirmiş.
Evet ya rezillik üzerine rezillik..
Futbolcu Bilgileri
Arkadaşlar bu arada hasan doğan yemek yedikten sonra otele gitmiş saunaya girmiş sonra soğuk duş almış ve yığılmış kalmış 5 dakika sonra bence bu olayda birazda kendi hatası var
fotomac olayı tam bır rezilik telefona sarılıp şikayete boğmak lazım yaptııları terbiyesizligi![]()
Futbolcu Bilgileri
Cok uzucu bir vefat haberi. Turk futbolu cok onemli bir spor adamini kaybetmistir. Ruhu sad olsun.
Hasan Doğan kimdir?
Hasan Doğan, 1956 yılında Kastamonu'nun Abana ilçesinde doğdu.
İlk, orta ve lise tahsilini İstanbul'da yapan Doğan, 1979 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitirdikten sonra 1979-1980'de İngiltere'de lisan eğitimi aldı.
1981-1988 arası Koç Holding bünyesindeki Beldesan firmasında pazarlama koordinatörü olarak görev alan Doğan, 1988 yılında kurucusu olduğu Ramsey'in genel müdürlüğü görevini üstlendi.
Aysel Doğan ile evli olan ve Zeynep ile Selim adlı iki çocuğu bulunan Hasan Doğan, Ramsey Giy. San. Tic. A.Ş. yönetim kurulu üyeliği, Gürmen Giy. San. Tic. A.Ş. yönetim kurulu üyeliği, Kip-Teks Konf. İmalat Paz. San. Tic. A.Ş yönetim kurulu başkanlığı, Star Medya Yayıncılık yönetim kurulu üyeliği yaptı.
Doğan, Levent Bıçakcı'nın Futbol Federasyonu başkanı olduğu dönemde federasyonda başkan vekili olarak görev aldı.
Hasan Doğan'ın bu görevleri dışında, İstanbul Sanayi Odası Meclisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği sanayi konseyi, Boks Federasyonu yönetim kurulu üyelikleri bulunuyordu.
Doğan, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi üyeliği ile Beşiktaş Kulübü kongre üyesi olarak sporun içinde yer almıştı.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
YAPTIKLARI ÇOK ayıp resmen önemsiz gibi yapmışLar![]()
Last edited by cagri10 : 06.Temmuz.2008 at 21:04 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Her ne kadar sevmediğim biri olsa da Allah rahmet eylesin.
Fotomaç dışında tüm gazeteler büyük yer ayırmış ama Fotomaç farkı bir kez daha belli olmuş işte.
Akşam
Bugün
Cumhuriyet
Fanatik
Güneş
Hürriyet
Milliyet
Sabah
Star
Türkiye
Vatan
Yeni Şafak
Zaman
![]()
Egemen resimlere bakınca Radikal ve Yeni Şafak'ta çok fazla yer ayırmamışlar Fotomaç'ın ki gibi.Resimler büyütülmüş.Fotomaç'ınkinden pek fark yani.Ama onlar spor gazetesi değil tabii orası ayrı konu.Diğer gazeteler küçük yer ayırabilirler ama spor gazetesi olan Fotomaç'ın bunu yapmaya hakkı yok.Tsyd bunuda kınasın işlerine geleni kınamayı biliyorlar..
So what?
Saike
Yok şemsi abi sayfanın altına baktığında devamı 18. sayfada gibi şeyler var..
Törenleri gördükçe daha da üzülüyorum.Türk futbolu çok önemli bir insanı kaybetti.Herşeyden önce adam gibi adamdı daha sonra büyük bir spor adamıydı.Gerçekten Türk futbolu adına büyük düşünceleri vardı ama olmadı.Yapamadan aramızdan ayrıldı.Hasan Doğan'a Allahtan rahmet,ailesine sabırlar diliyorum.Türk futbolunun başı sağolsun.
Güle Güle BAŞKAN
Türk futbolu başkanını ebediyete uğurluyor... Cumartesi günü Bodrum'da geçirdiği kalp krizi sonucu aramızdan ayrılan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan son yolculuğuna çıkıyor.
Hasan Doğan'ın naaşı önce evinin önüne getirildi. Burada edilen duacların ardından Doğan naaşı TFF'nin Levent'teki binasına getirildi. Futbol Federasyonu binası önünde düzenlenecek tören birazdan başlayacak. Şu anda Türk futbolunun önemli tüm isimleri TFF'nin Levent'teki merkezinde Doğan'a son görevlerini yapmak için toplandı.
Tören saygı duruşu ile başladı. TFF Başkanvekilleri Mahmut Özgener ve Lütfü Arıboğan, Kulüpler Birliği Başkanı Aziz Yıldırım, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ve Hasan Doğan'ın oğlu Selim Doğan birer konuşma yaptı. Hasan Doğan'ın babası, eşi, oğlu, kızı ve yakınları da TFF'deki törene katıldı.
ÖZGENER KENDİNİ ZOR TUTTU
Mahmut Özgener hayatının en zor konuşmasını yaptığını belirterek gözyaşlarını tutmakta zorlandı. "Seninle geçirdiğim her dakikayı, adamlığını, abiliğini ömrüm boyunca unutmayacağım" diyen Özgener Doğan'ın federasyon başkanlığını yaparken bazen ailesini bile ihmal ettiğini dile getirdi.
ARIBOĞAN: "BARIŞ GETİRDİ"
TFF Başkanvekillerinden LütfüArıboğan da Hasan Doğan'ın Türk futboluna getirdiği barışı hatırlatarak "Çok önemli bir değeri yitirdik, ruhu şad olsun, Türkiye'nin başı sağ olsun" dedi.
YILDIRIM: "DOSTUM DOĞAN"
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dan Hasan Doğan'dan "Dostum" diye bahsederek "Türk futbol ailesinin karşı karşıya kaldığı kriz ortamında Türk futbolunu barışa kavuşturdu. Daima uzlaşmacı ve adil bir insandı. Onu tanıma şerefine ulaştığım için çok mutluyum. İyi de bir aile babasıydı. Türk futboluna uyumu getirdi, barışı getirdi. vizyonuyla getirdiği yeni uygulamalar ile kulüplerin geliri arttırdı. Tüm kulüplerimiz adına aziz hatırası önünde eğiliyorum." diye konuştu.
ERZİK: "TÜRK FUTBOLUNDAN BİR HASAN DOĞAN GEÇTİ"
"Türk futbolundan bir Hasan Doğan geçti" diyen UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, UEFA Başkanı Platini'nin de kendisini arayarak Doğan'ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdiğini söyledi. "Bu kadar kısa zamanda önemli değerler kazandırdı. Her hafta beni arayarak projelerinden bahsetti. Bu kadar kısa zamanda kendini o kadar tanıttı o kadar sevdirdi ki EURO 2008'de. İnsani değerlerini öne çıkardığının kanıtıydı bu. Hiç kavgacı değildi, olayları olumlu yöne yönlendirmeye çalışırdı." diyen Erzik tanıdıkça uzun yıllar Doğan ile çalışmayı umduğunu ama bunun gerçekleşemediğini dile getirdi. Doğan'ın kendisini memleketi Kastamonu'ya götürme sözü verdiğini ve emmleketini anlattığını da dile getiren Erzik neyazık ki bunun da gerçekleşemediğini söyledi.
BAŞESGİOĞLU: "MİLLİ TAKIM GOL ATINCA ONU VE EŞİNİ HATIRLAYACAĞIZ"
"EURO 2008'de o strese dayanan yürek bunu da aşamaz mıydı diye düşünmemek elde değil" diyen Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, "O, futbolcularına cesur yürek derdi. O da bir cesur yürekti. O yürek Avrupa'nın ağırlığına dayandı ama takdiri ilahi onu aramızdan aldı. Hasan Doğan tüm Türkiye'ye mal olmuş bir spor adamıydı." diye konuştu. Başesgioğlu "Türk insanı her Milli maçta atılan her golde Hasan Doğan'ı ve onun eşine sarılışını hatırlayacak" dedi.
OĞLU KISA KONUŞTU
Hasan Doğan'ın oğlu Selim Doğan ise çok kısa bir konuşma yaparak "Acımızı paylaştığınız için teşekkür ederiz. O hep iyi örnek oldu, ben de onun açtığı yolda ilerlemeye çalışacağım. Ne olur dualarınızı eksik etmeyin" dedi.
TAZİYE DEFTERİ AÇILDI
Hasan Doğan için tören düzenlenen TFF'nin 4. Levent'teki merkez binasında taziye defteri de açıldı. Başta kulüp başkanları olmak üzere cenazeye katılanlar taziye defterine üzüntülerini dile getiren yazılar yazıp, başsağlığı dilediler.
KARANFİLLERLE UĞURLANDI
Konuşmalar ve duanın ardından, Hasan Doğan'ın naaşı cenaze aracına götürülürken törene katılanlar tabuta karanfiller attı. Tabutu cenaze aracına kadar Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ve federasyon yöneticileri ve töreni katılan diğer isimler taşıdılar.
AİLESİ ÇOK ÜZGÜNDÜ
Hasan Doğan'ın eşi Aysel, kızı Zeynep ve oğlu Selim, tören boyunca son derece üzgündü. Özellikle eşi Aysel Doğan'ın son derece üzgün olduğu gözlenirken, konuşmalar sırasında ağladığı görüldü. Aysel Doğan, tören sonrasında yerinden kalkıp, bir süre eşinin tabutuna dokundu ve dua etti.
UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'in konuşması sırasında anılarından bahsetmesi de Aysel Doğan'ı oldukça duygulandırdı. Bu arada, TFF binasına Hasan Doğan'ın, üzerinde "Unutmayacağız" yazılı büyük bir posteri asıldı.
Diğer yandan, düzenlenen tören için TFF binası çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, tören birçok TV kanalından canlı olarak yayınladı.
TFF Başkanı Hasan Doğan'ın naaşı, daha sonra konvoy eşliğinde TFF binasından götürüldü.
Hasan Doğan'ın naaşı, bugün öğleyin Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından, Topkapı Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedilecek.
CENAZESİ FATİH CAMİİ'NDE!
Bodrum'da önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, son yolculuğuna uğurlanıyor. Hasan Doğan'ın cenazesi, TFF'nin İstanbul 4. Levent'teki merkez binasında düzenlenen törenin ardından, cenaze namazının kılınacağı Fatih Camii'ne getirildi.
Doğan'ın naaşı, öğleyin burada kılınacak cenaze namazının ardından, Topkapı Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedilecek. Bu arada, Fatih Camii çevresi ve içinde olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü.
Öte yandan, başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, FIFA Başkanı Sepp Blatter, UEFA Başkanı Michel Platini ve Yunanistan Futbol Federasyonu'ndan olmak üzere, cenaze için çok sayıda çelenk gönderildiği gözlendi.
ULUSOY DA CENAZEDE!
Fatih Camii'nde iş, siyaset, spor ve medya dünyasının önemli isimleri Fatih Camii'nde cenaze namazına katılacaklar. Haluk Ulusoy ve eski TFF yönetimi de cenaze namazında...
LigTV
Last edited by TR.CaPTaiN : 07.Temmuz.2008 at 14:58
Fenerbahçe Cumhuriyeti
şok oldum, dün gece ögrendim haberi, Allah rahmet eylesin, çok üzüldüm ya
Hasan Doğan’ı Uğurladık
Türkiye Futbol Federasyonu'nda sabah yapılan törenin ardından Fatih Camii'ne getirilen ve burada cenaze namazı kılınan Hasan Doğan, oradan Topkapı'daki ebedi istiratgahına götürüldü ve toprağa verildi. Türkiye, çok erken kaybettiğimiz Hasan Doğan için ağladı…
Bodrum'da önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, son yolculuğuna bugün uğurlandı. Türkiye Futbol Federasyonu'nda sabah yapılan törenin ardından Fatih Camii'ne getirilen Hasan Doğan’ın cenaze namazı öğle vakti kılındı. Doğan'ın cenazesi devletin zirvesini de bir araya getirdi. Fatih Camii'ndeki cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çok sayıda Bakan, milletvekili ve siyaset adamıyla, spor, iş ve sanat çevresinden birçok kişi katıldı.
Cenaze törenine katılan bakanlar arasında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, Devlet Bakanları Murat Başesgioğlu, Kürşad Tüzmen ve Mehmet Şimşek yer aldı.
Hasan Doğan’ın ani vefatı üzerine Takımımız’ın Avusturya’daki kampından erken ayrılarak İstanbul’a dönen Başkanımız Yıldırım Demirören de, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı ve yakın dostu Doğan’ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Başkanımız Demirören sabah TFF’de yapılan törenin yanı sıra cenaze törenine de katıldı. Başkanımız Demirören ile birlikte İkinci Başkanımız Ertuğrul Kumcuoğlu, Genel Sekreterimiz ve İcra Kurulu Başkanımız Kenan Öner, Mali İşlerden Sorumlu Asbaşkanımız Ertunç Soğancıoğlu, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Camiamız’dan birçok isim de törenlerde yer aldı.
Hasan Doğan'ın ailesi, akrabaları ve yakınlarının yanı sıra, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, İstanbul Valisi Muammer Güler, UEFA Asbaşkanı ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, Yunanistan Futbol Federasyonu'ndan bir temsilci, eski TFF Başkanları Haluk Ulusoy ve Levent Bıçakcı, kulüp başkanları, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ve teknik heyet, sporcular ve teknik direktörler de cenazede bulundu.
Çok yoğun bir katılımın olduğu cenaze töreninde Fatih Camii'nin avlusu tamamen dolarken, Hasan Doğan'ın ailesi, camide taziyeleri kabul etti.
Cenaze namazı bitiminde edilen duaların ardından Hasan Doğan'ın naaşı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin omuzlarında cenaze arabasına götürüldü. Doğan’ın cenazesi Topkapı Mezarlığı’ndaki aile kabristanında toprağa verildi.
Türkiye bugün çok erken kaybettiğimiz Futbol Federasyonu Başkanımız Hasan Doğan için ağladı…
Merhum’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına, Türk Futbolu’nun tüm kurumlarına ve kişilerine başsağlığı diliyoruz.
![]()
![]()
Onu çok kısa süre tanıdım. Yüzündeki tebessüm, mavi gözlerindeki umut, iri bedeninin içindeki yumuşak kalp Bodrum’un sıcağına dayanamadı...
Bilseydim eğer, bırakır mıydım onu Bodrum’a...
Söylerdim Terim’e; ‘kazan EURO 2008’i kalın beş gün daha Avrupa’da...’
Döndür talihi derdim.
Erken gitti benim Hasan kardeşim.
Bu dostluğun tadına varamadım...
Başkan seçilişinin hemen sonrasında öylesine kaynaştık ki adeta yılların sevgisini yüreğinde taşıyan iki kardeş gibi olduk. Birlikte meşk ettik. Alaturka şarkılar söyledik. Yeni Şafak Gazetesi’nde çalışanlar ve dostları alaturka gecelerinde notalarla yaşadık hayatı...
Sonrasında sabahlara kadar Türk futbolunda neler yapmak istediğini anlattı bana. Sabırla bezeli insan sevgisini Türk futbolunda nasıl hayata geçireceğini anlattı. Bunları hep aktardım sizlere. Bir günden bir güne de ‘bak dertleşiyoruz, yazma bunları!’ demedi... Böyle dürüst, böyle sözü dolandırmayan, böyle net, böyle yıkılmaz, böyle kurşun işlemez bir insan az tanıdım. Hani, Türk futbolunu kim kurtaracak dense, tereddütsüz Hasan Doğan diye herkes bağırırdı avaz avaz...
Hasan kardeşim; Geneve’de President Otel’de bir gece sabah dörde kadar anlattı da anlattı. Bu kadar bilgi donanımlı birini dinlemek seher vaktinin geldiğini bile unutturdu bize...
O gece çok sigara içtiğini fark ettim. Söyledim de içme diye... Sigarası bitti kendi paketimi verdim, o da bitti... Hasan kardeşimin hayatı da...
Dikkat edin bütün sevenleri şöyle diyor Doğan için; ‘onu az süre önce tanıdım ama çok sevdim...’
Hasan Doğan değerli bir kişilikti.
Genç yaşta gitti...
Arkasında dinmeyecek göz yaşı ve sevenler bıraktı.
Allah taksiratını affetsin!
Kabri nur, mekanı cennet olsun.
Eşi hanımefendiye, evlatlarına ve Doğan ailesine taziyetlerimi sunarım...
Osman Tanburacı
Fenerbahçe Cumhuriyeti