Sayfa 67 / 122 İlkİlk ... 1757656667686977117 ... SonSon
1,981 ile 2,010 arası toplam 3657 sonuç

Konu: Galatasaray Transfer Haberleri

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Cimbom işi büyüttü..

Kivıl bitti şimdi baptistada mı sıra biri Cimbomu durdursun..

GS Baptista'yı alamaz hiç sanmıyorum, ona vericekleri bonservis ücreti ile borç ödesin oyuncuların maaşlarına katkı yapsın, gerekli primlere kaynak ayırsın KEWELL-LİNCOLN-ÜMİT 3 lüsü bu sene çok iyi oturucanı düşünüyorum ama kewell çok büyük sakatlıklardan sonra buraya geldi umarım rahattır.

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

Osman Tanburacı Yazısı

Transferler...

Kewell, Baptista, İtanje ve Lucas...

Harry Kewell

Galatasaray ince eleyip sık dokuyor. Adnan Polat Yönetimi aslında çok güzel işler yapıyor ama şunu bilin ki kasa başa dert!...
    Buna rağmen Haldun Üstünel dışarıda, Adnan Sezgin içerde önemli işlere imza atıyorlar.
    Harry Kewell’in transferi için Haldun Üstünel tam 20 gün adamı markaja aldı ve diğer çok önemli kulüplerin tekliflerine rağmen bin dereden su getirerek Kewell’in Galatasaray’a değil İstanbul’a gelmesini sağladı.
    Kewell nasıl, şimdi memnun mu diye soracaktım, Kewell’in beyanatlarını duydum, sevindim.
    Kewell çok mutlu, adeta futbola susamış gördüm...

İşte size Avustralyalı Harry Kewell’den kısa bilgiler;
    1978 doğumlu oyuncu, her iki kanatta, forvet arkasında ve forvet mevkiinde görev yapabiliyor. Futbol hayatını sadece Premier Lig’te sürdüren yıldız oyuncu Leeds United’ta parladı. Daha sonra Liverpool’a transfer oldu. Avustralya’nın yetiştirdiği en büyük yıldız olan Kewell, 95-2003 yılları arasında Leeds United, 2003-2008 yılları arasında da Liverpool’da forma giydi. Leeds United’la Galatasaray’a karşı da forma giyen Kewell, İngiltere’deki maçta 48. dakikada kırmızı kartla oyundan atılmıştı. Liverpool’da sakatlıklar ve şanssızlıklar yakasını bir türlü bırakmasa da, ne kadar kalite bir oyuncu olduğunu attığı enfes gollerle gösterdi. Kewell duran topları çok iyi kullanabilen, etkili ortaları ve şutları olan bir solak. Avustralya Milli Takım formasını 36 kez giyen Kewell 11 gole imza attı. Leeds United forması ile 181 maçta 45 gol, Liverpool’da ise 93 maçta 16 gol kaydetti. Eğer bizlere gerçek Kewell’ı izletebilirse Lincoln’den daha önemli bir transfer olduğu yadsınamaz bir gerçek. Kewell bu sezon Liverpool’un Beşiktaş’ı 8-0 yendiği maçta da ikinci yarıda oyuna dahil olmuştu. Her mevsim Mayıs ayında sakatlanan Kewell, İngiltere’de Giggs’e rakip gösteriliyordu. Eğer sakatlığı geçmişse tribünler ayağa fırlar...

Eğer, olursa, gelirse, oynarsa... Bıktık vallahi!
    Galatasaray’da son yıllarda hep bu laflar moda,
    Eğer, olursa, gelirse, oynarsa...
    Bu lafları duymaktan bıktık usandık!
    Galatasaray hep sakata ayrılmış çıkmaları alarak son iki senede göz boyadı.
    Lindertoth, Nonda şimdi de Kewell... Hepsi sakat!
    Lincoln’le de bunların üzerine tüy dikti Galatasaray!
    Lincoln sağlam ama o da nazlı.

Amma şayet bunlar bu yıl kendilerini, bulursa Galatasaray’ı da kimse tutamaz!
    Şu isimlere bakın; Lincoln, Linderoth, Nonda, Kewell...
    Para yetmez almaya...

Dikkat! Real Madrid’den Baptista gelebilir

Haldun Üstünel’le dün sabah yurt dışına gitmeden konuştum... Gurbet elde hava alanına indi yine konuştum. Bana kalırsa Baptista geliyor. Dikkat!... Galatasaraylı yöneticilere bravo, ağızlarını çok sıkı tutuyorlar. Haksız da değiller çünkü fiyat yükseliyor.

Lucas O’Neill da geliyor
    West Ham’da oynayan defans adamı Lucas’ın da gelmesi ufak pürüzlere kaldı.
    Lucas orta ikilide mükemmel, sağ bekte de oynuyor. Galatasaray, Lucas’ı alabilirse defansını kurtarır. Lucas hem akıl hem defans...
    Bir nevi Popescu.
    Her şey bitti gibi.

Kaleye; İtanje...
    Liverpool’ün yedeği İtanje, İstanbul’a boşuna mı geldi? Galatasaray onun da işini bitirmek üzere. Gelecek diyorlar. İtanje geldi kulübü de, İstanbul’u da gördü iş bitti, şimdi iş imzaya kaldı, zira transfer ayında belirli ölçülerimiz var, diyorlar.
    Belirli ölçü şu;
    Cevahir olsan, ağzınla kuş tutsan Galatasaray’dan alacağın para; 1.5 milyon dolar yıllık!
    Bonservis parası da olmayacak!
    Onun için transfer zaman alıyor.
    Şunu da çok iyi bilin ki bu futbolcular çok fazla uçarsa Galatasaray da hiç birini almaz

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Doğru olabilir gerçekten..Bu da zaten milliyetin haberi:

Itandje Aslan oluyor

Galatasarayımız hafta gizlice İstanbul’a getirerek pazarlık masasına oturduğu Liverpoollu kaleci Charles Itandje’nin transferindeki pürüzleri büyük ölçüde çözdü.

Yöneticilerimizin, İstanbul’da yapılan görüşmelerde menajerinin ekstra para istemesi yüzünden imza attırılamayan, Kamerun asıllı Fransız kaleciyle anlaşmaya vardıkları öğrenildi. Liverpool’da şans bulamayan 25 yaşındaki Itandje ile kısa süre içinde resmi sözleşme yapılacağı vurgulandı.

İspanyol basını Galatasaray’ın, Real Madrid’de forma giyen dünyaca ünlü Brezilyalı yıldız Julio Baptista’nın peşinde olduğunu yazdı. Ülkenin önde gelen spor gazeteleri As ve Marca, sarı-kırmızılıların, bonservisi 22 milyon euro olarak belirlenen Baptista ile ciddi olarak ilgilendiğini ileri sürdü.

Haberlerde, Galatasaray’ın, Real Madrid’e son olarak 15 milyon euro teklif ettiği iddia edilirken, Baptista’nın İspanyol ekibinden yılda 5 milyon dolar alması nedeniyle bu transferin gerçekleşmesinin zor olduğu kaydedildi.

Kaynak: Milliyet

Nesil
    2006
    Yer
    Erzurum..

haklısınız Baptista'nın geleceğini düşünmek hayal olur ancak burada başarılı bir transferi karalayıp, son Türkiye şampiyonunu küçümsemekte biraz abes olmuş..

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

Baptistanın gelemsi hayal değil bence Madridde adam hiç oynayamıyor neden gelmesin

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Baptista'nın üst düzey liglerde oynama isteği olmazsa Galatasaray'ın alabileceği bir futbolcudur. Gelirse güzel olur diye düşünüyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

"Galatasaray'ı seçtim"
    Galatasarayımızın Liverpool'dan transfer ettiği yıldız solak Harry Kewell Türkiye'den ayrılmadan önce GSTV'nin sorularını yanıtladı

Galatasarayımızın Liverpool'dan transfer ettiği yıldız solak Harry Kewell Türkiye'den ayrılmadan önce GSTV'nin sorularını yanıtladı. Kewell taraftarlara havaalanında gösterdikleri muhteşem karşılamadan ötürü teşekkür etti. Kulübümüzün resmi internet sitesinde de yayınlanan röportaj şu şekilde;

Dünden bugüne kadar neler yaşadı ve neler hissediyor Harry Kewell o muhteşem karşılamadan sonra?
    Her şey çok hızlı gelişti ben şimdi ancak dün akşam yaşadıklarımı düşününce ne kadar müthiş bir şey olduğunu anlıyorum.Dün akşam taraftarlar müthiş bir karşılama hazırlamışlardı ve herşey mükemmeldi,onlara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum.

Florya Metin Oktay tesislerine geldin ve arkadaşlarınla tanıştın nasıl buldun ortamı?
    İlk izlenimlerim gerçekten çok çok iyi, oyuncuların bir kısmıyla ve hocayla tanışma fırsatı buldum, çok genç ve yetenekli oyunculardan kurulu bir takım olduğunu biliyorum bu sabah gördüğüm her şey çok hoşuma gitti.

Bizler Kewell’ın hücum hattının birçok yerinde oynadığını biliyoruz peki kendisi hucum hattının hangi bölgesinde daha faydalı olabilirim diyor?
    Günümüzde her ne kadar her oyuncunun, kendisini en iyi hissedeceği hissettiği yerler varsada saha içerisinde bugün bilinen bir şey şu,özellikle bir hucum oyuncusunun rakip takımın sahasında her noktada faydalı olması gerek ve her görevi yeterince yapabilmesi gerek dolayısıyla hucum oyuncusunun herhangi bir yer seçebilme lüksü yok nerede oynaması gerekiyorsa orda oynamalıdır.Benim içinde rakip takımın yarı sahasında olayım da nerede oynarsam oynayayım fark etmez

İstanbul’da olmak seni heyecanlandırıyor mu? Sen İstanbul’a yabancı da değilsin 2005 yılında Milan’la muhteşem bir şampiyonlar ligi final maçına çıkmıştın. Neler söyleyeceksin İstanbul ile ilgili?
    Tabii ki o zaman takımla birlikte kupayı kaldırmak çok önemliydi, Benim için artık önemli olan tek şey var güzel futbol oynayıp Galatasaray’a faydalı olabilmek.

Michael Skibbe ile ilgili bir bilginiz var mı? İlk kez bir Alman hoca ile çalışacaksınız?
    Daha önce hiç tanışma fırsatımız olmadı ben kendisiyle ilk kez burada tanıştım, fakat hep söylediğim ve söyleyeceğim gibi ben İstanbul'a Galatasaray’a yeni bişeyler öğrenmeye geldim,burada yapmam gereken çok şey var bunlardan en önemlisi yeniliklere açık olmak dolayısıyla ben görevimi yapmak istiyorum.

19 numaralı formanın senini için bir önemi var mı?Genellikle bügüne kadar 7 veya 10 numaralı formayı giyiyordun?
    Rakamlar doğrusunu söylemek gerekirse benim için çok birşey ifade etmiyor,rakamlar rakamlardan ibarettir,bende herkes gibi 10 numarayı seviyorum fakat Galatasaray’a geldiğimde 19 numaranın müsait olduğunu öğrendim ve bunu istedim ama dediğim gibi benim için rakamlar önemli değil.

Turuncu forma ile ilgili neler söylüyeceksin? Kulüp ilk kez tarihinde bu renk formayı giyecek?
    Bizim için yeni bir renk umarım bize uğurlu gelir,bize şans getirir ve bizi başarılara ulaştırır Avrupa kuplarında giyeceğimiz renklerden biriside bu biz bu renklerle başarıya ulaşmak istiyoruz.

Taraftarla ilgili neler söyleyeceksin zaten 2000 senesinden de Galatasaray taraftarını tanıyorsun onlara bir mesajın var mı?
    Ben iyi futbol oynamak için buradayım,Galatasaray taraftarlarını mutlu etmek için buradayım iyi bir performans sergileyerek onların ilgisine layık olmaya çalışıcağım.

Roma’nın sana son anda bir teklif yaptığı duyuldu, ancak daha yüksek olan bu teklifi kabul etmediğini biliyoruz biz sen bu konuyla ilgili neler söyleyeceksin bize?
    Sadece Roma değil daha birçok farklı kulüp vardı gerek ben gerekse menejerim Roma kulübüyle konuştuk.Sonuç olarak size sunulan tekliflerde aşağı yukarı hep aynı şeyler vardır.size teklifler açık bir şekilde sunulduğunda yapmanız gereken bir şey vardır hangi kulübün sizi daha fazla istediğine bakarsınız, benim durumumda Galatasaray ın beni daha fazla istediği aşikardı ve ben Galatasaray’ı seçtim.

Sana bu özel röpörtajdan dolayı çok teşekkür ediyoruz ve Galatasaray forması altında başarılar diliyoruz.

Kaynak: Galatasaray.org

07.07.2008

Nesil
    2006
    Yer
    TATANGALAR

Ben Osman Tanburacı'nın bi yazısını da okumuştum sezon sonunda Hakan Şkür ve diğer futbılcular herkesle ilgili ne kararlar alınacağı hakında ve hepsi doğru çıkmıştı.Ben Tanburacı'ya güveniyorum.....

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Baptista'nın kaliteli bir kumaşı var ama yüksek bonservis bedeli ile onun için TSL'nin ne kadar cazip olabileceği önemli faktörler.Sonuçta İspanya,İtalya,İngitere,Almanya gibi liglerde rahatlıkla oynayabilecek bir futbolcu.

Galatasaray'ın Itandje ısrarı
    Galatasaray bir süre önce İstanbul'a getirdiği ancak anlaşma sağlayamadığı Liverpool'un kalecisi Charles Itandje ile imza aşamasına geldi.

Harry Kewell'ı transfer ederek forvet hattına takviye yapan Galatasaray, diğer mevkiler için de kolları sıvadı.

Sarı-kırmızılı yöneticiler bir süre önce İstanbul'a gelen ancak menajeriyle yaşanan pürüz yüzünden anlaşma yapılmadan İngiltere'ye dönen Charles Itandje ile imza aşamasına geldi.

Hem Liverpool Kulübü hem de Fransız kalecinin menajeri ile her konuda anlaşma sağlandı.

Hafta sonu İngiltere'ye giden Galatasaray Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel'in, Itandje'nin yanı sıra West Ham'ın kaptanı Lucas Neill'ın transferi için de girişimde bulunduğu öğrenildi.

NTV Spor

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

Itandje yola geldı gereksiz isteklerinden menajerlerin vazgecmesi bu transferin olma asamasına geldigini söyleyebiliriz. bencede ismi geçen adaylardan sorensen, runje en iyisi itandje yaşıda super inş. olur. eli kulagında yönetimin her an acıklayabilirler. Neill de kewel faktoruyle gelcek bence galatasaray taraftarlarını nasıl karsılanacagını anlatsın yeter kesin gelir

Osman Tanburacı'nın dediği doğru çıkıyor anlaşılan, Baptista konusu da gerçek olacak mı bakalım, göreceğiz ama Itandje çok iyi transfer.

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

İtandje ve Neill gelebilir de Baptista çok ama çok zor...

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Arkadaşlar Neill stoper değilki neden takıma geliyor anlamadım ama itandje iyi bir kaleciye benziyor umarım gelir en kısa sürede

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

bencede baptista zor ama sonucta gorusuldugu kesin olsun olmasın yonetime her şekilde güveniyoruz
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by galatasaray12 View Post
    Arkadaşlar Neill stoper değilki neden takıma geliyor anlamadım ama itandje iyi bir kaleciye benziyor umarım gelir en kısa sürede
    asıl mevkisi defansın sagı ama stoperde oynuyor.
    Last edited by klasgs : 07.Temmuz.2008 at 18:41 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Kewell çok iyi bir transfer gerçekten.Sırf kendi yetenekleri ile hizmet etmesinin yanı sıra,genç oyunculara tecrübesini aktararak onları geliştirme hizmeti verebilecek bir oyuncu.

Itandje gelirse faydalı olacaktır.Baptista çok zor gözüküyor,ama neden olmasın eğer üst düzey liglerde oynama lüksü olmassa gelir Galatasaray'a.

Nesil
    2006
    Yer
    TATANGALAR

Arkadaşlar sitenin üstünde geçen yazılarda Roma Natale'ye döndü yazıyor bu ne demek oluyor Roma forvet için Baptista'yı istiyordu ama Baptista'yı GALATASAY kaptı Roma'da tekrar Natale'ye dönüş yaptı bence Baptista hayırlı olsun camiamıza ve taraftarlarımıza.....

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul, Antalya

Real Madrid'in yıldız futbolcusu Baptista'yı almak için çalışma başlatan Galatasaray Başkanı Adnan Polat bonservis için istenen dudak uçuklatacı rakamın ardından transferi askıya aldı. Baptista'nın transferini yorumlayan Başkan Adnan Polat İspanyol Kulübü'nün Brezilyalı futbolcu için istediği rakamı çok yüksek bulduklarını söyledi.

Lig TV'nin haberine göre; Real Madrid, Baptista için 20 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer masasına oturdu. Başkan Polat "Baptista'nın kalitesini tartışmaya gerek yok. Avrupa'da birçok kulüp peşinde ama Real Madrid çok para istiyor. Biz futbolcu transferi yapacağız ama bu transfer için çok büyük paralar harcayamam" dedi.

Polat, teknik direktör Skibbe'nin yardımcılığını yapan antrenör Ümit Davala'ya da övgüler yağdırdı ve "Ümit Davala gelecek yıllarda ileri düzeyde bir teknik adam olacak. Onu göreve getirmekle çok iyi bir karar verdik. Yetenekli, dil bilen, karizmatik birisi. Skibbe'yle birlikte daha çok tecrübe edinecek. " diye konuştu.

Teknik direktör konusunda da isabetli bir seçim yaptıklarını da ifade eden Başkan Adnan Polat "Hoca için ilk günlerde burun kıvıranlar şimdiden daha farklı bakmaya başladılar bile. Ne yaptığını iyi bilen bir hoca. Ona güveniyor ve inanıyorum." dedi.

Bu arada Teknik Direktör Skibbe'nin savunmaya ısrarla takviye istemesinin ardından stoper mevkiindeki arayışlarına hız veren Galatasaray yönetiminin Avusturalyalı Lucas Neil'ın transferi için yoğun çaba harcadığı ifade edildi. Sarı kırmızılıların, vatandaşı Kewell aracılığıyla Neill’ı ikna etmeye çalıştığı belirtilirken; bu transferde yine Genel Menajer Adnan Sezgin ve yönetici Haldun Üstünel'in önemli rol oynadığı bildirildi.

Galatasaray'da yabancı futbolcu arayışları sürerken sarı kırmızılıların Ganalı John Mensah ile ilgilendiği iddia edildi. Appiah'ın yokluğunda Gana milli takımının kaptanlığını üstlenen Mensah, Galatasaray'ın bu transfer girişimini doğrularken Gana basınına yaptığı açıklamada "Galatasaray'ın beni transfer etmek istediğinden haberim var. Ama beni sadece onlar istemiyor. Portsmouth, Wigan ve Marsilya da benim peşimde. Bu transfer girişimleriyle menajerim ilgileniyor. Ne olursa olsun ben hala Rennes futbolcusuyum" dedi. Fransa'nın Rennes takımında forma giyen 1982 doğumlu Ganalı milli futbolcu Afrika futbolunun en iyi defans oyuncularından biri olarak gösteriliyor.

MARATON.COM.TR

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Arkadaslar umut etmeyin Baptista falan. 1 oyuncu için 15milyon verecek lüksümüz yok. Çok çok düşük ihtimal almamız.

Nesil
    2006
    Yer
    Erzurum..

Quote Originally Posted by PesimiSTyLa View Post
    Arkadaslar umut etmeyin Baptista falan. 1 oyuncu için 15milyon verecek lüksümüz yok. Çok çok düşük ihtimal almamız.
    katılıyorum, bu kadar parayı bir oyuncuya veremeyeceğimizi Adnan Polat'ta söyledi zaten..
    Daha önce ki Turkuaz adLı kuLLanıcı iLe aynı oLduğu tespit ediLdiğinden uzakLaştırıLmıştır.

Lucas Neill neyse de, Itandje gelmez inşaallah. Aykut falan ondan daha iyi kaleci, verilen paralara yazık.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Lucas Neill gelsin Itandje gelmesin..Biz bu çocuklara güvenmezsek forma vermezsek nasıl gelişecekler nasıl açılma vs korkularını yenecekler? Nasıl tecrübe kazanacaklar?Her iyi kaleci anasının karnından müthiş çıkmadı..Kalecinin iyi olması için oynaması lazım..Itandje'ye kesinlikle karşıyım..Gerek yok kaleci transferine stoper ve forvet alalım yeter.Takımın dengesi bozulmasın.

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

Aykutun yetersiz olduğu bazı maçlarda yaptığı hatalarda görüldü bence Gsni kaleci alması lazım

Quote Originally Posted by Sergio_Aguero View Post
    Aykutun yetersiz olduğu bazı maçlarda yaptığı hatalarda görüldü bence Gsni kaleci alması lazım
    Almamız lazım da bu Itandje olmaması lazım. Ayrıca kaleye gelene kadar stoper, sağ bek var.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Ouzy View Post
    Almamız lazım da bu Itandje olmaması lazım. Ayrıca kaleye gelene kadar stoper, sağ bek var.

Stoper ve sağ bek aynı transferde olacak yani hem sağbek hem de stoper oynayan bir oyuncu alınacak büyük ihitmalle O'Neil olacak bu ayrıca kaleci konusunda katılıyorum Itandje'den daha iyi bir kaleci alınması lazım..
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

Sağbeke gerek yok bence Uğur Uçar düzelirse helleder o işi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Skibbe Uğur'un alternatifi olarak demişti yanlış hatırlamıyorsam
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Kadro yapan arkadaşlar bakıyorumda gecen sezon un en çok kosan oyuncusu sahada basmadık yer bırakmayan rakibi presle bogan Barış ı koymuyorlar bence Barış bu kadroda ilk 11 de olacaktır.

----------------------------Aykut-----------------------

-H.Balta------Emre G.---------Servet--------Uğur

--------------M.Topal----------Linderoth-------------

Arda--------------------------------------------------Barış

---------------Kewell----------Lincoln------------------

-------------------------Ümit-------------------------------

2.Kadromuz;

-----------------------------Orkun--------------------------

-Volkan--------Emre A.----------Transfer---------Sabri

------------------Ayhan-------------Hasan--------------
    (m.güven)
    -Aydın-----------------------------------------------------Ferdi

----------------------------Serkan-----------------------------

-----------------------Nonda----------Yaser
    Last edited by Alicanfmfan : 08.Temmuz.2008 at 01:52
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

@ Alicanfmfan

Kadroların güzel de futbol 11 kişiyle oynanıyor 12 değil.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Mesaj Yetkileri