Resimlere bakınca tekrar hatırladım Ümit Özat'ın vedasını,gayet iyi örnekler vermişsin Egemen.Bizim bundan sonra önümüze bakıp Aurelio'nun yokluğunu dolduracak bir oyuncu almamız gerekiyor.
Resimlere bakınca tekrar hatırladım Ümit Özat'ın vedasını,gayet iyi örnekler vermişsin Egemen.Bizim bundan sonra önümüze bakıp Aurelio'nun yokluğunu dolduracak bir oyuncu almamız gerekiyor.
Teşekkürler Egemen bizi eski günlere götürdün. Muhteşem bir futbolcu olmamasına rağmen Ümit'in hala taraftarın gönlünde yeri vardır. Aurelio muhteşem bir futbolcu olmasına rağmen artık taraftarın gönlünde yeri yok.
Villarreal forması giyen milli oyuncumuz, Kanarya'nın yeni transferi Güiza'dan övgü dolu sözlerle bahsetti, çok iyi bir transfer olduğunu söyledi.Fenerbahçe'nin yeni transferi Daniel Güiza'yı en iyi tanıyan isimlerin başında geliyor Nihat Kahveci. Yıllardır İspanya'da top koşturan milli oyuncumuz, Güiza ile birçok maçta karşı karşıya geldi. İspanyol golcünün transferi gerçekleşince de gözler Nihat'a döndü. Nasıl bir oyuncu almıştı acaba Fenerbahçe. "Muhteşem bir golcü" diye söze başlayan Nihat Kahveci, şu değerlendirmede bulundu: "Golü çok iyi kokluyor. Son vuruşları da çok iyi. Üst düzey bir takımda oynamamasına karşın, tek bir penaltı atmadan gol kralı oldu. Devamlı hareketli. Sağa sola deplase olup, markajdan kurtulur. Ceza sahasında rakip savunmayı sürekli rahatsız ediyor. Dalgınlıklarını bulduğu anda da golünü atıyor. Bencil değil. Arkadaşlarına sürekli asist yapar. İspanyol basını onun bu yönünü sürekli övüyor."
Fanatik
Fenerbahçe Cumhuriyeti
GÖZLER SENNA'YA DÖNDÜ!
Fenerbahçe'de Aurelio'nun Real Betis'e tranferinin şoku yaşanırken sarı lacivertli yönetiminin Villereal'in ön liberosu Senna'yı transfer etmek için girişimlere başladığı öğrenildi. Avrupa şampiyonu İspanyanın kadrosunda yer alan Senna başarılı parformansı ile şampiyonada göz doldurmuştu.
YENİ TRANSFER UFUK MU OLACAK?
Diğer yandan Fenerbahçe yönetiminin Vestel Manisaspor'un genç kalecisi Ufuk'u transfer etmek istediği fakat Vestel Manisaspor'un 1.5milyon Euro bonservis bedeli istemesi üzerine bu transfer askıya alındığı öğrenildi.
Lig TV
yahu profesyonelliğe nooldu![]()
Arkadaşlar sizlerin hala anlamadığı veya anlamak istemediği konu Aurelio'nun ayrılış şekli. Ümit Özat da para kazandırmadan gitti, 55 bin kişinin alkışları altında.
Bayram Tutumlu çıkıp konuşurken, Fenerbahçe opsiyonu uzattık açıklamaları yaparken, Aurelio çıkıp ben ayrılmak istiyorum, bu fırsatı bir daha yakalayamayabilirim, hayalimde La Liga'da oynamak vardı vs deseydi daha Betis ile anlaşmadan çoğu taraftar O'na kırgın olmazdı.
Bedelsiz gitmesi önemli değil, tazminat alacağız nasılsa. Gidiş şekli diyorum, bunu para kazandırarak ya da kazandırmayarak gitmesi şeklinde algılamayın. Bir açıklama yapmak çok mu zordu?
Taraftar kulübün transferden kazanacağı parayı çok umursamaz, oyuncu giderken taraftarı kırmamalı, bu şekilde davranırsa büyük taraftar kaybetmez.
Ayrıca profesyonellik değil diyen olmadı burada...
"YÜCE ATATÜRK"
Aurelio konusunda yarın yönetim bir açıklama yapar herhalde kampa gelmeyince, tutanaklarla birlikte FIFA'ya başvurulur.
Anelka mesela, takıma çok az katkısı olmasına rağmen hem etik bir şekilde Fenerbahçe'den ayrıldı, hem de kulübe para kazandırdı. Aurelio'nun çok daha fazla katkısı olmasına ve sevilmesine rağmen, gelecekte Anelka daha çok saygıyla hatırlanacak.
Ufuk Ceylan konusunda daha önce burada aldığım sağlam bilgileri paylaşmıştım ve Lig TV de bugün haber yapmış, büyük ihtimalle Ufuk'u alacağız, zira Aurelio'nun da gitmesinden sonra yabancı kaleci alma şansımız sıfırlandı.
Güiza'ya Fenerbahçe forması çok yakışmış, umarım ona güzel bir karşılama yapılır havalimanında.
İyi de Aurelio daha önce dememiş miydi benim hayalim La liga diye? Yanılmıyorsam böyle birsey demişti. Çocuklarımın egitimi falan öyle bir acıklaması olmuştu. yanılıyor da olabilirim.
Aurelio Fenere de Trabzonu bırakıp gelmişti. Olaya profesyonel bakıyor demek ki. Duygusallık falan düşünmüyor. Bence yanlış birsey . Profesyonellik degildir bunun adı, daha fazla para kazanma hırsıdır. Bunu emre fenere geldiginde de dile getirmiştim; ama tüm fenerli arkadasların profesyonellik hışmına ugramıştım. Şimdi de siz olaya öyle bakın, Aurelio kendini düşündü, olaya profesyonel baktı ve gitti...
Buna profesyonellik değil diyen olmadı diyorum ben de.
6 ay önce yaptığı açıklamanın bir önemi yok. Son dönemde, sezon bittiğinde çıkıp açıklasaydı ya da Avrupa Şampiyonası tamamlandığında Türkiye'ye geldiğinde açıklasaydı çok farklı olurdu.
Benim tepkim gitmesine değil, gidiş şekline. Gidiş şeklinden kastım da para kazandırmaması değil, ben taraftarım hesap kitap işini yöneticiler yapsın. Taraftarı kırıp gitmiştir, 1 açıklamayı çok gördü.
Yoksa benim hayatta da felsefem bellidir. Giden gitmiştir, gittiği an benim için bitmiştir. O nedenle Aurelio tercihini yaptı, geleceğe bakalım...
"YÜCE ATATÜRK"
İmzayı attıktan sonra çıkıp ne kadar ben taraftarı seviyordum, hayallerim vardı vs demesin. Taraftar kanmaz.
Yoksa Aurelio bu kulübe hizmet etti, karşılığını da hep aldı. Gereken saygıyı gördü, görecektir de. Hatta çoğu kesim tepki bile göstermeyebilir. Ben de verdiği emeklerden dolayı teşekkür ediyorum Aurelio'ya. Sadece taraftar olarak kırıldığımı belirtiyorum.
Bu gittiği için sinirlendiğimden dedğil, nedenlerini yukarıda yazdım. Aurelio gider, başkası gelir yeri dolar. Tuncay giderken de böyle düşündüm...
"YÜCE ATATÜRK"
Aurelio'nun ayrılış şekli Emre'nin ayrılış şeklinin aynısı..Seni yıldız yapan kulübe yüz çevirip para kazandırmayıp gidiyorsun..Futbol kartları vardı eskiden bilirsiniz..Baya küçükken onlarla oynarken Emre elimden giderken ağlayan biriydim o derece..Emre sonra buralara kadar geldi..Sempatim gitmiş değil ama eski değeri de yok gözümde..
Aurelio da bu şekil..Kendisi kaybedecek.Bence milli takıma da giremez bir daha bu kadar.
Serkan'a katılıyorum.Biz Emre'yi alırken önce kulübyle sonra Emreyle gayet etik bir şekilde anlaştık.O olay tamamen profesyonellikti.Aurelio'da profesyonelce gitti ama kaçarcasına gitti.Ki bu profesyonelliğinde bile amatörlüğü var, çünkü TFF'den gelen açıklama ile Aurelio hala bizim kontratlı oyuncumuz.Yani Marco Paşa paş paşa ödeyecek o parayı.
Ayrıca Ribery olayı tamamen farklı çünkü onun kontratında 3 ay üst üste parasını alamazsa kontratı fes edilir diye bir madde vardı sanırsam.Adamda profesyonelce parasını alamadığından dolayı gitti.
Bence girer. Kötü bir şekilde ayrıldı diye iyi bir oyuncuyu harcamaz Fatih Terim...
Anelka İngilterede oynamak istiyorum fırsat çıkmışken de gitmek istiyorum dedi ve giderken yaptığı açıklamalarla herkesin kalbini kazandı.. Aurelio bunu yapmadı ve o kahraman olarak değil ihanet eden olarak hatırlanacak.. Yaptığı profesyonelce ama ne kadar etik, bu tartışılır.. Bu şekilde gitmemeliydi.. Opsiyonu kullunıp kontratı uzattıysak yasal olarak haklarımız var.. Bakalım dava açacakmıyız.. Yada dava sonucu ne olacak..
Daha öncedende söylemiştim Aurellio'nun Fenerbahçe'den ayrılmasıyla Milli takıma girememesin ne alakası var?
Betis tarafı kendisinden eminki Aurellio'ya sözleşme cürretine sahip.Bahsi geçen 6-7 milyon tazminat ödeyeceklerini bile bile Aurellio'yu neden alsınlar böyle? Gidip Fenerbahçe ile anlaşmaya çalışırlardı.Bazı arkadaşlar Bayram Tutumlu Betis'ide kandırmış diyorlar.Betis yönetimini bilmiyorum ama Bayram Tutumlu tarafından kandırılacak kadar amatör olmadıklarınıda düşünüyorum.Mutlaka bir yerden teyit almışlar.Fenerbahçe'de yönetimide kendisinden eminki Aurellio konusunda fazla bir çabaları olmadı.2 tarafta kendisinden emin.Bakalım ne olacak.Merakla bekliyorum..
Ayrıca Güiza transferi hakkında daha öncede söylemiştim şimdide söylüyorum.Bir Beşiktaş taraftarı olmama rağmen bence Güiza çok büyük bir transferdir..
So what?
Saike
O mesaj ironiydi BurakcımDiger mesajımı okusaydın anlardın.
Aurelio Fenere de Trabzonu bırakıp gelmişti. Olaya profesyonel bakıyor demek ki. Duygusallık falan düşünmüyor. Bence yanlış birsey . Profesyonellik degildir bunun adı, daha fazla para kazanma hırsıdır. Bunu emre fenere geldiginde de dile getirmiştim; ama tüm fenerli arkadasların profesyonellik hışmına ugramıştım. Şimdi de siz olaya öyle bakın, Aurelio kendini düşündü, olaya profesyonel baktı ve gitti...
Resmi açıklama geldi.. Herşey düşündüğüm gibi..
http://www.fenerbahce.org/icerik/haber/12343/
Yalnız herkese sayın denilmis bi tek Bayramda SAYIN ifadesi yok.Zaten sayın sıfatını hak edecek bir insan değil benım gözümde![]()
Bugün tarihli Vatan Gazetesi'nde menajer Bayram Tutumlu'nun anlatımlarına dayalı bir haber yayınlanmıştır. Öğle saatlerinde Asbaşkanımız Şekip Mosturoğlu'nu arayan Bayram Tutumlu habere konu konuşmanın yapılmadığını, haberin yazarı ile aylardır hiçbir görüşmesinin olmadığını bildirmiş ve hatta haberin yazarına hakaret hamiz sözler sarf etmiştir.
Bunun üzerine Vatan Gazetesi Spor Müdürüne olay aktarılmış, kendisi de konuşmayı doğrulamış ve devamında Bayram Tutumlu'nun benzer konuşmaları spor dünyasından başka isimlere de yaptığını belirtmiştir. Bu isimlerle yapılan konuşmalarda da Bayram Tutumlu'nun bu tarz ifadeleri onlara da anlattığı teyit edilmiştir.
Yukarıda yaşanan diyaloglar söz konusu haberde Bayram Tutumlu'nun gerçeği söylemediğinin anlaşılması açısından son derece önemli olup, Bayram Tutumlu'nun kişiliği ile ilgili takdir kamuoyuna ait bulunmaktadır.
Bayram Tutumlu tarafından yapılan açıklamaya konu Bursaspor maçı sonrasında Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım şeref tribününden doğrudan yönetim locasına geçmiş ve kendisine verilmiş hak mahrumiyeti cezası sebebi ile girişi akreditasyonu gerekli kılan soyunma odasına uğramadan beraberindeki yöneticiler ile birlikte kulüp idari yönetim bölümüne geçmiştir. Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım kulüp başkanı olarak hangi şartlar altında soyunma odasına gireceğini samimi bir şekilde kamuoyu ile paylaşmıştır.
Samimiyetinin gereği olarak Başkanımız bu konuda her hangi bir açıklama mecburiyeti olmadığı halde eğer böyle bir durum söz konusu olmuş olsa idi bu iddiayı doğrulamaktan da asla çekinmezdi. Takımımızın diğer mensupları da bu hususu teyit edebilecek durumda olup, böyle bir olayın yaşanmadığı aşikardır.
Öncelikle profesyonel futbolcumuz Mehmet Aurelio'nun transferi konusu bu gün ortaya çıkmış bir durum değildir. Bayram Tutumlu devre arasında arkadaşı Koeman'nın teknik direktörlüğünü yaptığı Valencia takımına futbolcumuzu götürmek istemiş ve bu şekilde haksız kazanç elde etmeye çalışmıştır. Bu durumun Valencia kulübü yetkilileri tarafından da anlaşılması üzerine söz konusu transferden vazgeçilmiştir. Bu aşamadan itibaren Bayram Tutumlu futbolcumuz için 3.000.000.- EURO ve kendisi için de 1.000.000.- Euro isteyerek uzlaşamaz bir tavır içine girmiştir. Ölçüsüz ve hukuksuz isteklerinin kabul edilmemesi üzerine altında kendisinin de imzası bulunan sözleşmedeki çift taraflı opsiyon hakkını kamuoyu önünde inkar etmiş, kulübümüz ve başkanımız hakkında asılsız ve yakışıksız iddialarda bulunmaya başlamıştır. Gerek FIFA gerek TFF kurallarına göre sözleşmeye saygı temel prensiptir. Bu prensip aynı zamanda etik bir gerekliliktir. Halkımızca dile getirilen "sözünün eri" deyişi verdiği sözün ardında duran "adamlar" için kullanılan bir söz olup, sözleşmeye saygı prensibine eş değerdir. Yani Türk Halkının nezdinde verdiği sözü tutmak ve gereğini yapmak "adam olmanın" bir şartıdır.
Bayram Tutumlu aynı tarihlerde sözleşmesi devam eden futbolcumuz Gökçek Vederson'u ve Devid de ayartarak benzer şekilde takımımızdan koparmaya ve Valencia'ya götürmeye çalışmıştır. Bu konuyu Sayın Şansal Büyüka ile yaptığı bir konuşmada da dillendiren Bayram Tutumlu Mehmet Aurelio'ya benzer şekilde bir başka futbolcumuzu da kulübümüzden koparacağını fütursuzca dile getirmiştir. Deivid ve menajerlerinin sözleşmeye saygı anlayışı karşısında emeline ulaşamayan Bayram Tutumlu bu kez takım kaptanımız Semih Şentürk'e yönelmiştir. Takım kaptanımız Semih Şentürk'ün avukatı Sayın Şenol Çilek ile devre arasında görüşen ve futbolcumuzun kulübümüz ile olan sözleşmesini uzatmamasını futbolcumuzu İspanya'ya götürebileceğini ifade ederek bu konuda ısrarlı olmuştur. Kaptanımız Semih Şentürk ve Avukatı Sayın Şenol Çilek'in sağduyusu ve olumsuz tavrı karşısında futbolcumuzun avukatına saygısızca davranmış ve fakat karşılığını fazlası ile almıştır.
Futbolcumuz Mehmet Aurelio ile kulübümüz arasında bir yıl süreli bir sözleşme ilişkisi halen mevcuttur. Türkiye Futbol Federasyonu da bu durumu teyit ve tasdik etmiştir. Futbolcumuz ile sürdürülen hukuki ilişki Türkiye Futbol Federasyonunun bu konudaki düzenlemelerine uygun bir idari işleme dayanmaktadır. Bayram Tutumlu (altında imzası bulunan sözleşmeyi inkar ederek) kulübümüze ait bir değeri adeta çalarak götürmektedir. Bayram Tutumlu'nun şu an içinde olduğu durum, ancak bu şekilde ifade edilebilir.
Tüm Fenerbahçeli taraftarlar ve spor kamuoyu bu durumu bilmeli ve yaşanan olaya bakış açısını bu şekilde genişletmelidir. Fenerbahçe Kulübü değerlerine uzanan elleri hukuk mercileri önünde kıracaktır.
Galatasaray Futbol A.Ş. genel müdürü Sayın Adnan Sezgin de geçtiğimiz günlerde Bayram Tutumlu'nun kural tanımaz tutum ve davranışlarından şikayetçi olmuş, bu konuyu Kulüpler Birliği'ne taşımış ve Bayram Tutumlu'nun Türkiye Futbol Federasyonu üzerinden FIFA ve yetkili mercilere şikayet edilmesi yönündeki düşüncesini bizimle paylaşmıştır. Biz de gelinen aşamada kural tanımaz tavır ve davranışları süreklilik haline dönüşen Bayram Tutumlu hakkında Türkiye Futbol Federasyonu'nu göreve davet ediyoruz.
Futbolcumuz Mehmet Aurelio'ya kulübümüze bu güne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, kendisinden bu güne kadar kazandırdığımız maddi ve manevi değerlere uygun davranmasını beklediğimizi ifade ediyoruz. Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük kulüplerinden biri olan Fenerbahçe'den ayrılan bir futbolcunun yerinin eşdeğer yada daha yüksek bir yer olması gerektiğini düşünüyoruz.
Son olarak TV kanallarını dolaşan, sözleşmesi devam eden futbolcular ile ilgili sürekli transfer konuşmaları yapan, menajerliğini yaptığı futbolculara köle zihniyeti ile bakan ve kendi çıkarlarını temsil ettiği futbolcuların menfaatlerinin önünde tutan Bayram Tutumlu'ya attığı imzanın gereğini yapmasının "sözünün eri" olmanın bir gereği olduğunu hatırlatıyor ve kulübümüzün kapısının her zaman sözünün eri olan "adamlara" sonuna kadar açık olacağını ifade ediyoruz.
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ
Bayram Tutumlu'yu gördük, siteden açıklama yapıldı. Resmi sözleşmeyi inkar eden kendisi ve bir daha kulübe giremez. Neler çevirdiğini de yazmışlar açık açık.
Aurelio'ya da teşekkür edilmiş. Halen sözleşmeli oyuncumuz. Yarın kampa katılmadı noter tarafından tespit edildi ve FIFA'ya başvuruldu açıklaması da yapılır.
Kaybeden asla Fenerbahçe Kulübü olmaz, böyle küçük hesaplar peşinde koşanlar olur.
"YÜCE ATATÜRK"
Bayram Tutumlu'ya tokat indirilmiş.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Ayrıca Adnan Sezgin'in de talebiyle Kulüpler Birliği Federasyon'un yaptırım uygulamasını sağlarsa o zaman görürüm ben Tutumlu'yu.
Aurelio'yu da düşündüğünü sanmıyorum, Betis 1 milyon komisyon vermiştir Tutumlu'ya ve anlaşma sağlanmıştır. Böyle bir açıklamadan sonra Aurelio'nun gitmesi de beni rahatsız etmiyor, açıklama çok iyi oldu.
"YÜCE ATATÜRK"
Allahından bul TutumluBugün tarihli Vatan Gazetesi'nde menajer Bayram Tutumlu'nun anlatımlarına dayalı bir haber yayınlanmıştır. Öğle saatlerinde Asbaşkanımız Şekip Mosturoğlu'nu arayan Bayram Tutumlu habere konu konuşmanın yapılmadığını, haberin yazarı ile aylardır hiçbir görüşmesinin olmadığını bildirmiş ve hatta haberin yazarına hakaret hamiz sözler sarf etmiştir.
Bunun üzerine Vatan Gazetesi Spor Müdürüne olay aktarılmış, kendisi de konuşmayı doğrulamış ve devamında Bayram Tutumlu'nun benzer konuşmaları spor dünyasından başka isimlere de yaptığını belirtmiştir. Bu isimlerle yapılan konuşmalarda da Bayram Tutumlu'nun bu tarz ifadeleri onlara da anlattığı teyit edilmiştir.
Yukarıda yaşanan diyaloglar söz konusu haberde Bayram Tutumlu'nun gerçeği söylemediğinin anlaşılması açısından son derece önemli olup, Bayram Tutumlu'nun kişiliği ile ilgili takdir kamuoyuna ait bulunmaktadır.
Bayram Tutumlu tarafından yapılan açıklamaya konu Bursaspor maçı sonrasında Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım şeref tribününden doğrudan yönetim locasına geçmiş ve kendisine verilmiş hak mahrumiyeti cezası sebebi ile girişi akreditasyonu gerekli kılan soyunma odasına uğramadan beraberindeki yöneticiler ile birlikte kulüp idari yönetim bölümüne geçmiştir. Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım kulüp başkanı olarak hangi şartlar altında soyunma odasına gireceğini samimi bir şekilde kamuoyu ile paylaşmıştır.
Samimiyetinin gereği olarak Başkanımız bu konuda her hangi bir açıklama mecburiyeti olmadığı halde eğer böyle bir durum söz konusu olmuş olsa idi bu iddiayı doğrulamaktan da asla çekinmezdi. Takımımızın diğer mensupları da bu hususu teyit edebilecek durumda olup, böyle bir olayın yaşanmadığı aşikardır.
Öncelikle profesyonel futbolcumuz Mehmet Aurelio'nun transferi konusu bu gün ortaya çıkmış bir durum değildir. Bayram Tutumlu devre arasında arkadaşı Koeman'nın teknik direktörlüğünü yaptığı Valencia takımına futbolcumuzu götürmek istemiş ve bu şekilde haksız kazanç elde etmeye çalışmıştır. Bu durumun Valencia kulübü yetkilileri tarafından da anlaşılması üzerine söz konusu transferden vazgeçilmiştir. Bu aşamadan itibaren Bayram Tutumlu futbolcumuz için 3.000.000.- EURO ve kendisi için de 1.000.000.- Euro isteyerek uzlaşamaz bir tavır içine girmiştir. Ölçüsüz ve hukuksuz isteklerinin kabul edilmemesi üzerine altında kendisinin de imzası bulunan sözleşmedeki çift taraflı opsiyon hakkını kamuoyu önünde inkar etmiş, kulübümüz ve başkanımız hakkında asılsız ve yakışıksız iddialarda bulunmaya başlamıştır. Gerek FIFA gerek TFF kurallarına göre sözleşmeye saygı temel prensiptir. Bu prensip aynı zamanda etik bir gerekliliktir. Halkımızca dile getirilen "sözünün eri" deyişi verdiği sözün ardında duran "adamlar" için kullanılan bir söz olup, sözleşmeye saygı prensibine eş değerdir. Yani Türk Halkının nezdinde verdiği sözü tutmak ve gereğini yapmak "adam olmanın" bir şartıdır.
Bayram Tutumlu aynı tarihlerde sözleşmesi devam eden futbolcumuz Gökçek Vederson'u ve Devid de ayartarak benzer şekilde takımımızdan koparmaya ve Valencia'ya götürmeye çalışmıştır. Bu konuyu Sayın Şansal Büyüka ile yaptığı bir konuşmada da dillendiren Bayram Tutumlu Mehmet Aurelio'ya benzer şekilde bir başka futbolcumuzu da kulübümüzden koparacağını fütursuzca dile getirmiştir. Deivid ve menajerlerinin sözleşmeye saygı anlayışı karşısında emeline ulaşamayan Bayram Tutumlu bu kez takım kaptanımız Semih Şentürk'e yönelmiştir. Takım kaptanımız Semih Şentürk'ün avukatı Sayın Şenol Çilek ile devre arasında görüşen ve futbolcumuzun kulübümüz ile olan sözleşmesini uzatmamasını futbolcumuzu İspanya'ya götürebileceğini ifade ederek bu konuda ısrarlı olmuştur. Kaptanımız Semih Şentürk ve Avukatı Sayın Şenol Çilek'in sağduyusu ve olumsuz tavrı karşısında futbolcumuzun avukatına saygısızca davranmış ve fakat karşılığını fazlası ile almıştır.
Futbolcumuz Mehmet Aurelio ile kulübümüz arasında bir yıl süreli bir sözleşme ilişkisi halen mevcuttur. Türkiye Futbol Federasyonu da bu durumu teyit ve tasdik etmiştir. Futbolcumuz ile sürdürülen hukuki ilişki Türkiye Futbol Federasyonunun bu konudaki düzenlemelerine uygun bir idari işleme dayanmaktadır. Bayram Tutumlu (altında imzası bulunan sözleşmeyi inkar ederek) kulübümüze ait bir değeri adeta çalarak götürmektedir. Bayram Tutumlu'nun şu an içinde olduğu durum, ancak bu şekilde ifade edilebilir.
Tüm Fenerbahçeli taraftarlar ve spor kamuoyu bu durumu bilmeli ve yaşanan olaya bakış açısını bu şekilde genişletmelidir. Fenerbahçe Kulübü değerlerine uzanan elleri hukuk mercileri önünde kıracaktır.
Galatasaray Futbol A.Ş. genel müdürü Sayın Adnan Sezgin de geçtiğimiz günlerde Bayram Tutumlu'nun kural tanımaz tutum ve davranışlarından şikayetçi olmuş, bu konuyu Kulüpler Birliği'ne taşımış ve Bayram Tutumlu'nun Türkiye Futbol Federasyonu üzerinden FIFA ve yetkili mercilere şikayet edilmesi yönündeki düşüncesini bizimle paylaşmıştır. Biz de gelinen aşamada kural tanımaz tavır ve davranışları süreklilik haline dönüşen Bayram Tutumlu hakkında Türkiye Futbol Federasyonu'nu göreve davet ediyoruz.
Futbolcumuz Mehmet Aurelio'ya kulübümüze bu güne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, kendisinden bu güne kadar kazandırdığımız maddi ve manevi değerlere uygun davranmasını beklediğimizi ifade ediyoruz. Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük kulüplerinden biri olan Fenerbahçe'den ayrılan bir futbolcunun yerinin eşdeğer yada daha yüksek bir yer olması gerektiğini düşünüyoruz.
Son olarak TV kanallarını dolaşan, sözleşmesi devam eden futbolcular ile ilgili sürekli transfer konuşmaları yapan, menajerliğini yaptığı futbolculara köle zihniyeti ile bakan ve kendi çıkarlarını temsil ettiği futbolcuların menfaatlerinin önünde tutan Bayram Tutumlu'ya attığı imzanın gereğini yapmasının "sözünün eri" olmanın bir gereği olduğunu hatırlatıyor ve kulübümüzün kapısının her zaman sözünün eri olan "adamlara" sonuna kadar açık olacağını ifade ediyoruz.
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ
Kuşandık SARI-LACİYİ | Saracoğlu yokuşlarında | Siyah çoraplılardan doğan bu sevda | Büyüyor omuzlarımızda
Destanlar yazar tarihinde | Yarattığın değerlerinle | Onurumuzsun sen bizim KANARYA | 25 milyon Taraftarın omuz omuza
Zaptettiğimiz stadlara | Adını kazıyacağız | FENERBAHÇE söyleyecek son sözü | Haklıyız Kazanacağız
Efsane 100 yaşında | Taraftarıyla şanıyla | Dünya döndükçe sürecek, kalpleri hep titretecek, dillerden hiç düşmeyecek | FE-NER-BAH-ÇE
Bir gün girsek biz mezara | Gözümüz kalmaz arkada | Evladıma miras bu sevda
Bayram Tutumlu'nun nasıl bir "adam" ve "insan" olduğunu açıklamış yönetimimiz, kendilerine teşekkür ederim. Onun hakkında söylenecek çok şey var aslında ama ceza almak istemiyorum.
Bayram Tutumlu, Aurelio ile ilgili girişimlerinin yanı sıra yetmedi gibi Vederson, Deivid ve kaptanımız Semih'i de götürmek istemiş. Ben böyle bir "adam" görmedim, söyleyecek çok fazla söz yok. Aurelio ile bu üç futbolcu arasındaki tek fark; sadakat olsa gerek... Onlar Tutumlu'ya kanmamış, Aurelio ise kanmış ve gitmiş.
Şansal Büyüka, İbrahim Seten (Vatan Spor Müdürü), Adnan Sezgin gibi isimlerin de söylemleriyle Tutumlu'nun kişiliği ve yaptığı pis işler açıklanmış, umuyorum ki böyle kişiler futboldan temizlenir, zira bu kişilerin futbolu lekelemeye hakları yok.
Bayram Tutumlu da bugün Fenerbahçe resmi taraftarının sitesine röportaj vermiş, orada söyledikleri her şey yalanmış, bu açıklamayla bunu da öğrenmiş olduk, bu kadar kolay yalan söyleyebilen bir adam görmedim ben, helal olsun.
Dipnot: Bu bütün olayların sebepleri, yani Tutumlu'nun bu çirkin tavrının sebeplerinin R.Carlos transferinde İspanya futboluna yakın olan Tutumlu'ya hiçbir şekilde danışılmaması (daha doğrusu para kaptırılmaması), Tutumlu'nun önerdiği İspanyol isimlerin yönetim tarafından veto edilmesi, Tutumlu'nun teknik direktör olarak Laudrup'u yönetime önerip veto yemesi ve Güiza ile Aragones transferlerinde de hiçbir şekilde İspanya'da yaşayan ve orada bağlantıları olan Tutumlu'ya danışılmaması olduğu iddia ediliyor.
Eğer Fenerbahçe haklıysa Betis ve Aurelio'dan güzel bir para kopartır. Betis'e de transfer yasağı gelir bu sezon için.
Sanırım Philippe Mexes'de Roma'ya giderken böyle yapmıştı.
Last edited by GeNç KaRTaL : 10.Temmuz.2008 at 19:48 Reason: Valencia değil Betis :)
İşte Betisli Aurelio !..
Fenerbahçe'den ayrılarak Real Betis'e transfer olan Mehmet Aurelio'nun görüntüleri burada !.. Lig TV, milli futbolcumuzun Real Betis bayrağıyla çekilmiş görüntülerini ekranlara taşıdı !.. İşte Real Betisli Aurelio !..
http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=41167
Bence iki tarafta hatalı aurelio konusunda. Fenerbahçe gidip Emre Belezoğlu'na milyon dolarlar verene kadar, Elinde ki aurelio için kesenin ağzını açıp yüksek bedel de bir sözleşme önermeliydi. Fenerbahçe'de yüksek miktarda sözleşmeyi hakedenlerin başında da aurelio geliyor bence.
Haklısın.
Tamam yönetim Tutumlu'nun asıl yüzünü göstermiş yaptığı iğrençlikleri anlatmış ama tüm suçu ona yükleyemezler. Aziz Yıldırım gibi koşan mücadele eden oyuncuları seven bir başkanın en çok parayı Aurelio'ya vermesini beklerdim. Böyle bir şey yapsa herhalde kimse çıkıp sen ne yapıyorsun demezdi
Kuşandık SARI-LACİYİ | Saracoğlu yokuşlarında | Siyah çoraplılardan doğan bu sevda | Büyüyor omuzlarımızda
Destanlar yazar tarihinde | Yarattığın değerlerinle | Onurumuzsun sen bizim KANARYA | 25 milyon Taraftarın omuz omuza
Zaptettiğimiz stadlara | Adını kazıyacağız | FENERBAHÇE söyleyecek son sözü | Haklıyız Kazanacağız
Efsane 100 yaşında | Taraftarıyla şanıyla | Dünya döndükçe sürecek, kalpleri hep titretecek, dillerden hiç düşmeyecek | FE-NER-BAH-ÇE
Bir gün girsek biz mezara | Gözümüz kalmaz arkada | Evladıma miras bu sevda
Olay bu değil. Aziz Başkan açıklamasında "Aurelio'nun gönlünü yaparız." demişti, ama açıklamada görüldüğü gibi Bayram Tutumlu'nun isteği Aurelio'ya 3 milyon Euro, kendisine 1 milyon Euro... Bu kabul edilebilir mi? Menajerine 400 bin Euro önermişiz, Aurelio'ya ise 2 milyon Euro ama kabul etmemiş beyefendi. O zaman da zırnık alamadan gidersin istediğin yere. Biz yerli futbolcu transferi yaparken bile ince eleyip sık dokuyoruz, Burak Yılmaz için Manisaspor yüksek bedel istedi diye, en sonunda ikna edip alıyoruz. Ufuk Ceylan için ise adamlar 2 milyon Euro istiyor, biz bunda bile durup düşünüyoruz, kabul etmiyoruz ve indirim için uğraşıyoruz. Biz bunları yaparken, Bayram Tutumlu efendiye 1 milyon Euro neden verelim?
Anilton, atıp tutuyordun Tutumlu hakkında sürekli, onu tek savunan sendin ama bizim de bir bildiğimiz vardı elbet, rakip takımın taraftarı olduğundan sürekli yanlı yorumlarla Tutumlu'yu savundun ve umarım bu açıklamayla bazı gerçeklerin farkına varmışsındır. Ben sürekli Tutumlu hakkında bir şeyler söylerken, sen savunuyordun. İşte Tutumlu ile ilgili gerçekler su yüzüne çıktı. Senin yorumlarını çok merak ediyorum bu aşamadan sonra. Dünya çapında menajer, Laudrup'un, Koeman'ın, Maradona'nın arkadaşı dediğinde ben sana bu Tutumlu Aurelio ile popüler olmaya çalışıyor diyordum, nitekim de öyle oldu, Aurelio ile adam Türk spor medyasının gündemine oturdu. "Paraya ihtiyacım yok" diyen Tutumlu zaten sürekli kendini övüyor, bir şey zannederek medyaya sürekli demeç veriyordu, gördük ki ne oyunlar çeviriyormuş para kazanabilmek için, popüler olabilmek için, kazık atabilmek için.