Emre'yi anlayamamışsın
Emre MC'dir ne ön liberodur, ne de ofansif bir oyuncu.
Stratejik değil, ağır oyunu aşmak ve Alex'in dribbling eksikliğini kapatmak için çok gerekli bir transferdir.
Emre olmasaydı Emre gibi bir oyuncu transfer edilecekti, Alican Gs'lısın sanırım ve böyle düşünmen çok normal aslında.
Alex'in ve orta sahanın top taşıma işini Deivid yapıyordu, hoş bu da baskı altında çok zorlanmak demek.
Zaten orta saha geride çok pas yaparak, yan top yaparak top üstünlüğü ile rakibin pozisyon sayısını azaltmak üzerine kurulu oyunda ligi domine etmekte çok zorlanıyordu takım.
Ligin en iyi oynayan ve en iyi takımıydı ama Anadolu takımları gibi savunma oynuyordu, az ama öz pozisyon bulup gol atıyordu (bkz. Milan).
Hal böyle olunca (ki Deniz'in sakatlığından sonra) tüm 2. önliberolar hiç performans veremediği için Aurelio top yapamadı, oyun tıkandı.
Artık Fenerbahçe tek top yapmak istiyor, bu yüzden topu açabilecek çift yönlü bir MC'ye ihtiyaç duyuyor.
Emre bir DMC kadar olmasa da pres yapan, alan daraltan bir oyuncudur, 28 gün askerliği de onun form tutmasında çok faydalı olacaktır, yat-kalk-koş kolay iş değil, (ben de basketbol oynadım) sezon öncesi bir ay koşarak tüm sezon kondüsyonumu korumuştum.
Bence istemeden doğru olan yapıldı.
Aurelio oyunu inanılmaz yavaşlatıyor (çok iyi oyuncu olmasına rağmen), bu yüzden Gs Tugay'ı göndermişti.
Şimdi oraya çabuk, anlık düşünen, alan daraltan bir oyuncu lazım.
Xabi Alonso'ya olmaz demek çok saçma

Suat'ı unuttunuz galiba.
Xabi tam bir DMC'dir, Aragones'in amacı 3lüyü kurmak, deli gibi presle boğmak - Senna-Xavi-Iniesta
Unutmayın Barca Deco-Xavi-Iniesta oynadı, Xavi ve Xabi aynı stildeler.
Artık şimdi bomba bir DMC bulmak olacak görevleri, Maldonado ve Kezman'dan biri gidecektir.
Aurelio'ya sevinmek diğer takım tarafları için hüsran olur, boşa heveslenmek olur, DMC alınır ama AMC hiçbir şey ile alınamaz kolay kolay, Alex'in gitmesi esas bozardı takımı.
Fenerbahçe gücünden hiçbir şey kaybetmeyecektir.
Ligde 4-3-1-2, ŞL'nde zaman zaman 4-3-1-2 zaman zaman 4-4-1-1 oynayacaklar muhtemelen, Aragones 4-4-2 ve 4lü orta saha sistemlerini benimseyen taktisyen bir hocadır, diğer takım taraftarları için daha zor bir lig olacak