Quote Originally Posted by ABOOO View Post
İçgüdüsel dediğin oyun alışkanlığı.

Alex geriye basıp alan daraltmayı, geriye gelip sık sık top alıp oyunu açmayı sevmez.

Aksine ileriye kaçarak top alıp saklamayı seviyor, zaten öyle bir timing var ki santraforlar bile o kadar top saklayamıyor çoğu zaman.Tamamen deneyim.

Top süremediği için de geri alması hemen pas vermesi demek, Alex kolay kolay pas hatası yapmayan, her anı gören bir oyuncu.Doğal olarak da ileride defansa yaklaştıkça rakip defans açıklarından daha fazla yararlanarak çok tehlikeli paslar atıyor, durdurulamaz yapıyor takımı.

2 DMC/MC yerine tek DMC olunca takım zoraki geliyor, bkz Chelsea maçı.
Yoksa baskıdan açık alan bulur takım ama o anlarda yüzüne bakın, müthiş bir burukluk var limon yemiş gibi.Öyle alışmamış, fiziği, kasları ona göre gelişmemiş, oyunun defansif yanını bilmiyor, kendini koşmaya alıştırmamış, çift kat kasları yok, ciğeri o seviyeye alışmamış.

Chelsea gibi bir takım tek DMC olmaz, o zaman birinin geri koşması lazım, kanatlar içeri gelirse de top yapamazsın, Anadolu takım değil bunlar..

Alex geri dönmez, o yüzden kabul etmen gerekiyor, çünkü tartışalacak bir konu değil.

Alex 175 cm, uzun değil, Alex zıplayamıyor, kas çalışması yapmamış,parmak ucu çalışılır, tekniği vardır bu işin.

Fiziği de müsait değil, zaten çabalamıyor da.
Doğru yerde doğru anda zıplıyor, zıparken doğru anda rakibe yükleniyor, alabileceği açı ve top hizası hesaplamalarını yaparka zıplıyor, her topa zıplamıyor, onu forvetler yapar..
Yahu Alex geri döner demiyorum zaten, defans yapar veya pres yapar da demiyorum. Geriye gelip top alır. Yaptığı şey basit, maçlarda top mesela Aurelio'nun ayağında veya stoperlerden birinin ayağında iken Alex ileri uçtan geliyor dibine kadar topu alıyor, sağa veya sola paslayıp geri kaçıyor görev bölgesine veya bazen topu aldığında arkasında markajcı olduğundan pası aldığı isme tek pasla geri veriyor topu, ama sonuç itibariyle geriye gelip top alıyor çoğu zaman. Hatta bu yüzden Emre transferinin iyi olduğunu söyleyenler bile var, zira Fenerbahçe oyun kurmakta zorlanıyordu ve Alex geriye gelip top almak zorunda kalıyordu, ancak Emre transferiyle bu durum biraz daha azalabilir.

Alex'in gizli özelliklerinde important matches 18 olarak girilmiş, bence bu değer çok fazla. Alex büyük maçlarda pek görünmeyen bir isim, Chelsea maçı da buna örnek olarak gösterilebilir. Bence bu 18'den daha da aşağıya düşülmeli.

Colin Kazım'ın hareket tercihlerinde de "Sık Sık Adam Geçmeyi Sever" özelliği olmamalı, bir yıl boyunca böyle bir şey görmedik Kazım'dan. Kazım'ın kilosu 67 görünüyor oyunumda, bu gerçek olamaz, Kazım 185 boyunda ve görünüşe göre de kilosu hiç de 67 gibi durmuyor, en az 80'dir.

Can Arat'ın önceden sezme özelliği sanki abartılmış gibi geldi bana, 16 değeri çok fazla, daha düşük olmalı.

Maldonado'nun hareket tercihlerine Plays Short Simple Passes ve Plays No Through Balls eklenmeli.

Kezman'ın gizli özelliklerindeki important matches değeri de fazla diye düşünüyorum, 19'den daha düşük olmalı. Shoots With Power özelliği de tercihlerinden kaldırılmalı.