Alex bu yıl bir başka olacak sanki ve 5. sezonunda belki de bize en iyi Alex'i izletecek. Kampa ilk kez katılması, bu kadar istekli olması da Aragones'in eseri ve eğer bu yıl Alex'ten her zamankinden fazla bir verim alırsak Aragones'in bunda büyük payı olacak.Ve kaptan ALEX. Fenerbahçe'ye geldiğinden beri ilk defa kampa zamanında geldi ve hiç sakatlığı bahane ederek çalışmalardan kaytarmadı. Bu sene o da çok farklı olacak bana göre. Dün takımı çok iyi yönetti, rakipten 3-4 pozisyonda top çalıp takımı atağa çıkardı. Koşuyor mücadele ediyor, 10 numara ile 10 numara bir Alex izleyebiliriz.
Uğur'un bence oynamaması lazım. Emre hazır olduğunda, Uğur yerine Emre oynamalı. Emre orta saha oyuncusu, kanat değil ve bence tam aradığımız bölge adamı. Ben Uğur'u zaten beğenmiyorum, onun yerine Emre'nin oynaması hem defansif anlamda bizi etkileyeceği gibi hem de ofansif anlamda etkileyecektir. Bence çift forvet (Semih-Güiza) oynayıp Uğur yerine de Emre'yi koyarsak, tabii bir de Selçuk yerine kaliteli bir defansif ön libero alırsak o zaman takım tam oturur. İspanya'da da Silva sol açık gibi görünmesine rağmen gezinerek oynuyordu, soldan genelde Capdevilla bindirmeler yapıyordu, beklerin önemi ofansta çok büyük olacak gibi görünüyor Aragones'in sisteminde ve bu yüzden de R.Carlos sol kanat için yeterli olacak, Emre o yüzden Uğur'un yerine oynamalı. Tabii diğer bir alternatif büyük maçlarda tek forvet Güiza ile başlayıp, 5'li orta saha bloğu kurmak (Uğur-Emre-Alex-Selçuk-Kazım). Aragones sık sık bu tarz değişiklikler yapabilecek bir hoca zaten.Aragones'in istediği gibi tam anlamıyla oynayamıyoruz. Kazım ve Uğur'un içeriyi daha fazla kapatması lazım. Bunu yapmadıklarında orta sahada çok boşluk veriyoruz.

Alıntılı Yanıtla