-
Şöyle düşünelim arkadaşlar, scoutlar her şeyi tam olarak doğru yapamazlar. Yani düşünün en iyi Scoutlar hep en iyi olacakları bulmuş olsaydı Barca, Madrid, arsenal gibi takımlar hep doğru yatırımlar yaparlardı. Hep doğru gençleri alırlardı ama bu gerçekte de mümkün olmadığı gibi oyunda da değil. Evet Gönderiyorsun scouta brezilyaya, sana bir sürü oyuncu gösteriyor. Ve CA ve PAlarına yıldız olarak değer veriyor. Bu yıldızlar yaklaşık olarak doğru oluyor ama hepsi %100 değil. Atıyorum 6 yıldız verdiği bi oyuncu 180PA başkası 165 olabiliyor. Burda iş sana düşüyor. uygun oyuncuların profillerine ve geçmişine bakıp bi eleme yapmam söz konusu olabiliyor.
Ben genelde şöle yapıyorum. Mesela potansiyelli genç bir forvet alacağım. Gönderiyom scoutı Güney amerikaya. Bulduğu adamlar içindenatıyorum PAsı 6 yıldız olanlara göz gezdiriyorum aynı zamanda alabileceğim paralarına. Bunların içinden göze çarpan 4-5 tanesi var diyelim ve ben bi tane alacağım. O zaman o oyunculara takımdaki diğer scoutları gönderiyom ya da rapor istiyorum ve ondan sonra gelem raporlarla son kararı veriyorum.
Açıkçası scouta bakarsak PAyı görüyoruz yani ne olabileceği belli oluyor ama bu yöntemle kesin ne olacağı belli olmuyor. İyi olabilir süper olabilir ama işin güzel yanı zevkli olması. Onun gelişmesini beklemek. Bi de tabii oyuncu alırken takıma uygunluk, aradığım özelliklere de sahip olması bayağı önemli..
Mesaj Yetkileri