Sayfa 10 / 22 İlkİlk ... 8910111220 ... SonSon
271 ile 300 arası toplam 647 sonuç

Konu: FM 2009'dan Beklentileriniz

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

ThersoN kardeş fikrine saygılıyım ama fitness koçunda ne görev yapabilirz ki Yanlış anlama

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

En güzel yeniliklerden biri de yaptığımız davranışlardan sonra medyadan yorum alabilmek olacaktır. Mesela futbolcular disiplinsiz tavırlar sergilese (işte kaldığı otelin bayan çalışanlarına sarksa..) biz de onu kadro dışı bırakabilsek.

Hakkaten ya oyunda kadro dışı bırakma diye bir seçenek yok ne yazık ki.. Oyuncuya "sen yedek oyuncusun" diyebiliyoruz ama bu kadro dışı bırakma anlamına gelmiyor. Çünkü onu geri A takıma aldığımızda medyadan yorum gelmiyor. Evet oyuncuları paf takıma falan gönderdiğimizde medyadan niye yorum gelmiyor? Bu büyük bir eksiklik.

Nesil
    2006
    Yer
    Yozgat

yedek oyuncuya "ısın" taLimatı verebiLeLim,tek yapabiLdigimiz kadro kurmak ve transfer yapmak oLmasın !

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by emrah44 View Post
    En güzel yeniliklerden biri de yaptığımız davranışlardan sonra medyadan yorum alabilmek olacaktır. Mesela futbolcular disiplinsiz tavırlar sergilese (işte kaldığı otelin bayan çalışanlarına sarksa..) biz de onu kadro dışı bırakabilsek.

Hakkaten ya oyunda kadro dışı bırakma diye bir seçenek yok ne yazık ki.. Oyuncuya "sen yedek oyuncusun" diyebiliyoruz ama bu kadro dışı bırakma anlamına gelmiyor. Çünkü onu geri A takıma aldığımızda medyadan yorum gelmiyor. Evet oyuncuları paf takıma falan gönderdiğimizde medyadan niye yorum gelmiyor? Bu büyük bir eksiklik.
    güzel düşünmüşsün özellikle

işte kaldığı otelin bayan çalışanlarına sarksa.. fikri hoşuma gitti bende diyorum ama abartı olur diyorlar. Mesela kız arkadaşı ile ilişkişi çıkmaza girse ve biz aralarını yapsak. Oyuncumuz dolandırılsa biz maddi destek versek gibi seçenekler çoğaltılabilir aslında

Yazılanların çoğunu okudum genel olarak yapılan isteklere ben de katılıyorum.Değinilmeyen bir iki şey de ben söyleyeyim.Kuluplerin ve oyuncuların geçmişleri yeterince oyuna aktarılmamış.Liglerin takımların personellerin ve oyuncuların geçmişte ne yaptıkları kesinlikle oyuna aktarılmalı.Milli takımlar düzeyinde biraz daha ayrıntı var ama kesinlikle yeterli değil.Mesela Türkiye ikinci liginin eski şampiyonları görünmüyor.Başka bir noktada maç esnasındaki ses olayı.Fm maç içi ses konusunda her sene sınıfta kalıyor ve bir fiyasko ile çıkıyor karşımıza.Maçlarda oyuna kendinizi kaptıramıyorsunuz.Bence yapılacak iyi bir ses dosyası yeni oyuna çok büyük bir artı getirecektir.

daha önce yazıldı mı bilmiyorum hepsini okuyamadım
    kornerden gelen gollerin %95 ine hakemler faul çalmasın artık sinir edici bi durum bu

3D maç motoru olmasın

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

bence malta faroe adaları gibi ülkelerin takımları da oyuna katılmalı çok zevkli olur

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

1-) Oyuncu ile sözleşme imzalayacağımız zaman opsiyon olsun.
    2-) Maçlara çıkarken hakemler forma rengini sorsun. Ünlü firmalar ile forma ve spor malzemeleri için sözleşme imzalayalım. Mesela Adidas, Nike, Puma gibi.
    3-) Oyunda nadirde olsa Ribery ve Ortega vakalarına ratlasak.
    4-) Mesela bir Fenerbahçeli oyuncu Galatasaray'a gittiğinde tepki alsa ve derbi maçta top ayağına gelince ıslıklansa..
    5-) Bu benimde aklıma yeni geldi ama yapılırsa devrim olur. Maç başlamadan önce oyuncularımızla ısınmaya çıksak ve son taktikleri versek. Tek sahada biz ısınırken diğer sahada rakip ısınsa. Top kapma çalışması, koşu gibi maçtan önce yapılanları yaptırsak. Ayrıca bi seçenek daha olsa oda Isınmayı Geç diye çünkü belki istemeyenlerde olabilir..
    6-) Kamp yapma sadece sezon bittiğinde ya da devre arasında değil, deplasmana gideceğimiz zaman Menajerin istediği zaman olsa. Mesela bizim bu hafta X takımıyla deplasman da maçımız var ve biz 3 gün önceden deplasman da kampa girmek istiyoruz böyle bi seçenek eklense çok hoş olur.
    7-) Maçtan bi kaç gün önce olaylar takımın üstünde yoğunlaşmalı. Diyelim ki maça 2 gün var ama biz hala devam et butonuna basıyor ve sıkıcı bir şekilde oynana maçların skorlarına ya da son olayların manşetlerine bakıp kaşınıyoruz ki taa maç saati gelipte kadroyu seçene kadar. Bir seçenekle bu olay düzeltilebilir. Antrenmanın içine girip oyuncularımıza taktikler versek, maç yaptırsak kondisyonlarını öğrensek. Ve de deplasmanda da antrenman yapmalıyız.
    8-) Oyunun maç motoru bana göre iyileştirilmeli. En azından nokta adamlar biraz belirginleştirilmeli. Trübünler ve taraftar tezahüratları eklenmeli. Menajer ikonu eklenmeli. Top toplayıcılar olmalı. Bazı sahalar atletizm pistli olmalı.
    9-) Türkiye Ligi biraz daha değerli olmalı. Mesela ben hep oynarken Beşiktaş hep Avrupa kupalarında uyduruk bir takıma yeniliyo yada yenemiyor. Fenerbahçe'de sıklıkla bazı takımlara acayip şekilde yeniliyor.
    10-)Transfer olayları daha gerçekçi olsa mesela teklif yap kabul et imzala kadro numarası ver gibi çok basit bir olay olmamalı. Daha ayrıntıya inilmeli. Mesela Bir Ronaldinho'ya imza attırınca sadece forma satışları patlamasa şuan aklıma gelmiyor ama daha büyük olaylar yaşansa bunları herkes fikir üreterek bulabilir. Menajerler artık transferler de rol alsa. Transfe komiteleri isteğe bağlı olarak kurulsa. Transfer komitesi ile birlikte raporları incelesek.

İşte bunlar olursa güzel olmaya başlıyacak oyun..

iyi bir oyuncuya imza attırınca forma satışlarında artış oluyor zaten

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Biliyorum ben sadece onun olmasından şikayetçiyim.

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

En sinir olduğum olay, eskiden bir oyuncu aldığınızda o oyuncu takımınıza katıldığında büyük bir takımsanız, oyuncunun değeri verdiğiniz transfer bedelinden fazla oluyordu, küçük takımsanız bu kez daha az değerli oluyordu. Şimdi ise kaç para verdiyseniz o oluyor değeri. Yani heyecanı azaltan bir durum bu. Bilmem siz nasıl düşünüyorsunuz?
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Biz yazıyoruz da bu söylediklerimiz ancak 10 yılda olur bence.
    Last edited by Flawless Victory : 28.Temmuz.2008 at 10:15 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul- Samsun- Isparta

Aynen katılıyorum Emrah abi. Bu arada nerelerdesin yahu...

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Hiç sorma. Artık buralardayım.

FM konusunda çok şey yazarım ama kısa vadede bunların gerçekleşebileceğini beklemiyorum. Son 3 oyunda hız dışında bir büyük yenilik göremedik.

Nesil
    2006
    Yer
    Hakkari

En sinir olduğum konulardan biride kalecilerin devleşmesi.Adam kaleye 1 kere geliyor gol oluyor, kalecinin hiçbir önemi yok isterse Buffon olsun isterse Joe Hart o pozisyon mutlaka gol oluyor.Yönettiğim takımda ne yaparsam yapayım bazı maçlarda kaleciyi geçemiyorum, insanı çıldırtıyor bu..
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Nesil
    2006
    Yer
    DENİZLİ

oyun çok sade müthiş transfer oluyor kulün favori persoli veya bir futbolcu parlayacak diyor o kadar halbuki manşetlere taınmalı futbolcu tv lere gazetelere çıkmalı uefa sitesi yayınlamalı falan kupa kazanıyorsunuz tıss yok biraz gürültü patırtı olmalı sevinmeli aradan 3-5 gün sonra bile gaztelerde tv lerde haberleri çıkmalı.

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Yav dün oynarken Barcelona'ya 120 Milyon TL + % 50 pay seçeneğiyle C.Ronaldo'yu aldım, forma satışları arttı yazdı o kadar. Halbuki 6 aydır onun takıma katılmasını bekliyordum.

Nesil
    2007
    Yer
    Kocaeli

Crash dump hatası bı zahmet çözülsün Ayrıca futbolcuları maçtan önce kampa alalım;kamptan kaçıp manitasının yanına gitsin,cezayı basalım Futbolcuların gece yaşamını kontrol altına alalım;şu isimli futbolcü gece kulübünde görüldü falan desin.Takımın başkanı kötü giden maçta soyunma odasına insin Aziz Baba misali Antremanı izlemekte fena olmazdı hani Kornerden senede 20 tane gol yemeyelim ve bizim attıklarımızın yarısından çoğu,faul diye iptal edilmesin

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Aslında biz maçın özetini izlediğimiz için bazı şeyler tuhaf geliyor (ör: sürekli atakların faulle kesilmesi).. Tamamını izlesek öyle gelmez bence.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Birde büyük bir başarıdan sonra TV programına çıksak. Ama bunu yanlış anlamayın. Bir spor programında bize maçtan sonra nasıl soru soruyorlarsa kupayı kazanmamızın öyküsüyle ilgili sorular sorsalar TV programında. Mesela 15 tane soru sizin için çok zormuydu, neler yaşadınızo an. vs gibi sorular bunlar ileride yapılırsa bomba gibi bir oyun olur..

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Hayatımda hiç large db ile oynayamadım. Bi de bunu sağlarlarsa sevinirim.

oyudaki hatalar düzeltilmeli bence

bide transfer sistemi değişmeli mesela;
    bir oyuncunun klubünü zorla ikna ediyorsun oyuncuya ilk teklifi götürüp reddettiğinde görüşmeler kesiliyo sonra bi daha klüple uğraşman gerekio bu insanın sinrlerini bozuyor
    bence klbü ikna ettikten sonra oyuncuyla görüşme süresi olması lazım o süre içinde oyuncuyla istediğimiz kadar teklif götürebilelim .

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Oyuncu komutlarında şablon oluşturabilmeyi istiyorum. Her seferinde tek tek düzenlemek işkence gibi oluyor.

turkce olmalııııııı

Nesil
    2007
    Yer
    Diyarbakır

türkçe olsun , kenarda manager de dolaşsın , tribün olsun

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

Nette dolaşırken gördüm..Bir yabancı arkadaşın fm 2009 hakkında yaptıgı tasarım..Baya güzel şeyler düşünmüş..Özellikle taktik ekranı

Last edited by Emurafu : 30.Temmuz.2008 at 00:49

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

FM 2009'dan beklentim
    En yakın zamanda bir ekran görüntüsü istiyorum.

az hatalı, bol görselli, daha oynanılabilir bişi olsun kafidir.

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Emrahcım fotolardaki yenilikler gayet güzel olur bence. Özellikle de sakatlıkların ve cazaların grafikle gösterilmesi çok hoş olur. Fikir çok da onu uygulayacak adam yok SI Games'te. İnşallah utandırırlar beni de hiçbir adam gibi yenilik beklemiyorum açıkçası.

Nesil
    2006
    Yer
    Hakkari

Quote Originally Posted by Emurafu View Post
    Nette dolaşırken gördüm..Bir yabancı arkadaşın fm 2009 hakkında yaptıgı tasarım..Baya güzel şeyler düşünmüş..Özellikle taktik ekranı

FIFA Manager'e çevirmiş oyunu yapan kişi ve bence çirkin olmuş.Maç motoru, oyuncu özellikleri be birkaç ilginç özellikle oyun bana göre müthiş olur.Bu kadar aşırıya kaçmanın anlamı yok zaten yukardaki şeylerin olabilmesi çok zor..
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

daha önce de yazıldı sanırım(hatta ben de yazmış olabilirim) ama biz transfer listesi versek yönetime,şu mutlaka alınmalı şu mevkiye şu adamlardan birini istiyorum şeklinde onlar da şartları zorlasalar falan.daha güzel olurdu gibi.

ayrıca oyundaki tüm konuşmalar,yorumlar vs. geliştirilmeli hem de fazlasıyla.

maç öncesi kamplar hakkında thefm ye kesinlikle katılıyorum.stresi yüksek bi maçtan önce takımı kampa alabilmeli,motivasyonlarını üst seviyede tutabilmelerini sağlamak güzel olur.

kesinlikle maç başı prim olayı eklenmeli.

oyuna bir miktar görsellik katılmalı.bence bu miktar biraz fazla olmalı.evet fm geçmişten şimdiye hep metin tabanlı oldu ki cm de böyleydi.alışkanlıkların değiştirilmesi zor olsa da bence görsellik çok önemli hatta bi oyunda grafikler de oynanabilirlik kadar önemlidir bence.eski bir total club oyuncusu olarak şunu söylemeliyim ki tcm2002 nin grafikleri bile fm08 den iyiydi.şimdi uzun yıllardır cm ve fm oynuyo olup oyunun metinsel tarzını benimsemiş arkadaşlar kızacak bana ama inanın grafik oyundan hiçbişey alıp götürmez.hatta daha zevkli hale getirecektir.belki az biraz yavaşlatacaktır oyunu ki artık pc ler çok daha donanımlı bu yüzden çok sorun yaratmayacaktır.

sponsorluk anlaşmaları ön plana çıkarılmalı.örneğin bi sezon şampiyonlar ligi şampiyonu olduysak ve sonraki sezon için favoriler arasındaysak sponsorlar sıraya girmeli.şartlara göre eski sponsorluk sözleşmelerini tek taraflı feshedip yenisini imzalamalıyız.

Sayfa 10 / 22 İlkİlk ... 8910111220 ... SonSon

Mesaj Yetkileri