Selmancığım taktiğine yeni bakma şansı buluyorum, bu aralar pek vakit bulamadığımdan foruma girma imkanım da azaldı. Taktiğinin dizilişi FM'nin en iyi dizilişi denilebilir. Zaten Total Dominasyon'da da ben bu dizilişi kullanıyorum. Kendim bu formasyonla çok oynadığımdan sana bu formasyonla alakalı bir kaç tavsiye vermek istiyorum.
Baktığımda tempoyu normalin biraz üstünde olarak gördüm. Yani takım genel olarak hızlı oynuyor. Bence bu kısmen yanlış. Çünkü tempo takımın ne kadar hızlı oynadığı, başka bir deyişle topu hücuma ne kadar hızlı taşıdığıdır. Bizde hücumda kullanılan 3 oyuncu var ve bunlar arasındaki en kısa mesafe baya fazla. O yüzden DR ve DL'nin ve ortadaki iki MC'nin oyuna katılımının üst seviye olması lazım iyi hücum edebilmek için. Tempo yüksek olunca bekler ve MC'ler ileri çıkamadan top ileri gidiyor. Bana kalırsa tempo normalin biraz aşağısında olmalı. 20 üzerinden 7-8 gibi.
Atak oyuncu kullandırmışsın takıma, ancak atak oyuncu kullanıldığında FM'de top o oyuncuya olması gerektiğinden biraz erken gönderiliyor. ST oyuncusu etrafında kimse olmadığından topu alabilse bile yalnız kalıyor. Bence takım atak oyuncu kullanmamalı.
AMR ve AML'nin ileri okları yok, bu da bu oyuncuların ceza sahası içine girme sıklığını azaltır. Bence bu iki oyuncunun FR ve FL pozisyonlarına ok sahibi olması lazım, böylece hücumda forvete daha çok yardım ederler.
Şimdilik bu kadar Selmancığım, nerdeyse hiçbir yöneticimizin FM forumunda taktik paylaşmadığı, tezatların üst düzey olduğu forumumuzda taktik paylaştığın için sana teşekkür ederim.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi